Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Riitta

#951 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

21.03.2013 19:52

#913: j - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Ei se ole mikään muoti-ilmiö, se on ihan totra.

taku

#952 Re: Re: Re:

21.03.2013 19:53

#945: j - Re: Re:

on sillä se merkitys että älyvapaat kommentit antaa arvokonservatiiveita negatiivisen kuvan.Omakin näkemykseni homoliitoista horjui hyvin vahvasti oltuani kristillisdemokraattien puoluevatuustossa ja kuunnelleeni eräiden homofoobikkojen puheita.Yksikään arvoliberaali ei olisi voinut harjottaa kantaani yhtä voimakkaasti kuin nämä höyrypäät jotka luultavasti rupeais sotimaankin tän asian puolesta.näkemykseni muuttui hiukan homomyönteisemmäksi

eheytyshoito

#953 Re: Re:

21.03.2013 19:56

#943: j - Re:

veikkaus meni harakoille. Kristityt ovat aina valmiita puolustamaan sitä mikä on, tervettä, hyvää, rakentavaa kehitystä. Emme hyväksy syntiä, joka lain voimalla yritetään laillistaa ja vielä yritetään sotkea viattomat lapset tähän. Homous ja lesbous on kauhistus Jeesuksen silmissä.

j

#954 Re: Suomi on sekaisin

21.03.2013 19:58

#950: Naurettavaa - Suomi on sekaisin

Osoitapa jokin valtio missä tasa-arvoinen avioliittolaki on johtanut eläinliittoihin.

taku

#955 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

21.03.2013 19:59

#926: j - Re: Re: Re: Re: Re:

kenen etiikkaan vaikuttaa kenen ei.Minun oma etiikkani perustuu yksinomaan Jumalan sanaan.en minä epäile etteikö sinulla olisi moraalia.Kunnioitan näkemyksiäsi.Loppujen lopuksi mikään ei ole niin varmaa kuin epävarmaa.Mutta jos oma etiikka perustuu yksinomaan uskontoon(mitä sillä nyt tarkoitetaankin) on aika mahdotonta tehdä politiikkaa ilman uskontoa.

j

#956 Re: Re: Re:

21.03.2013 20:00

#953: eheytyshoito - Re: Re:

Ihan sama mitä kristityt eivät hyväksy tai mitä mikä tahansa kirja sanoo jeesuksen sanoneen. Jokaisen suomalaisen tulee saada olla yhdenvertainen lain edessä. Mielipiteillä ei ole merkitystä ihmisoikeuksissa.

j

#957 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

21.03.2013 20:01

#955: taku - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Ymmärrän mitä tarkoitat. Joka tapauksessa ei ole perusteltua tehdä politiikkaa joka rajoittaa toisten ihmisoikeuksia.

eheytyshoito

#958 Re: Re: Suomi on sekaisin

21.03.2013 20:07

#954: j - Re: Suomi on sekaisin

eläimiin sekautuneita on olemassa ja varmaan se tulee seuraavaksi kansalaisaloitteena eduskuntaan.

vapautta halutaan, mutta vastuuta ei kanneta. Ollaan lopettamassa turkistarhausta ja samaan aikaan ajetaan homoille ja lesboille oikeutta viattomiin lapsiin.

Tämä porukka on niin sekaisin omista vapauden haluista ettei tiedetä mikä on oikein ja mikä on väärin.

 

j

#959 Re: Re: Re: Suomi on sekaisin

21.03.2013 20:11

#958: eheytyshoito - Re: Re: Suomi on sekaisin

Kyllä, eläimiin sekaantuneita on varmasti olemassa, mutta pyysinkin osoittamaan valtion jossa tasa-arvoinen avioliittolaki on johtanut liittoihin eläinten kanssa.

En ymmärrä miten turkistarhaus ja avioliittolaki liittyvät toisiinsa. Enkä tiedä mitä tarkoitat homojen ja lesbojen oikeudella viattomiin lapsiin. Mikäli viittasit adoptioon, Suomessa on perheen sisäinen adoptio ollut mahdollista myös sateenkaariperheissä.

eheytyshoito

#960 Re: Re: Re: Re:

21.03.2013 20:18

#956: j - Re: Re: Re:

sinä olet jo tasavertainen lain edessä. Viemärin kirnuamiseen ei tarvita muuttaa lakia. LASTEN suojelussa on se pointti ettei homoille ja lesboille anneta lapsia oli mielipiteesi mikä tahansa.

 

taku

#961 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

21.03.2013 20:22

#957: j - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Hienoa että pystyt näkemään asiaa muidenkin kannalta ja ymmärrät näkemykseni.Tytyy sanoa että kommenttisi ovat tämän ketjun fiksuimmasta päästä.Vaikka eri mieltä ollaankin.

Avioliitosta vielä sellainen näkökulma että onko avioliitolla tämän päivän Suomessa enää mitään käytännön merkitystä.Jos meillä olisi samanlainen avioliittolaki kuin mitämeillä oli 70 vuotta sitten niin siloin olisi perusteltua pitää tätä ihmisoikeuskysymyksenä.Minusta avioliitto on tänä päivänä pikemminkin huono vitsi kuin mikään vakava juridinen sopimus.Eihän sillä ole mitään rikosoikeudellista merkitystä.Arvelisin että yksi ongelma tässä keskustelussa on että avioliitto ei ole mitään konkreettista.Kukaan ei saa eikä menetä mitään konkreettista jos tämä laki astuu voimaan.homot kokevat saavansa tästä jotain ja heterot menettävänsä mutta se mitä kukin saa tai menettää on jokaisen pään sisällä.Mitä mieltä muuten olet aatelistosta?Suomessahan aatelisto on vielä muodollisesti voimassa mitään etuoikeksia ei käytännössä ole mutta muodollisesti aateli on olemassa.Jos halutaan muodollista tasa-arvoa(muodollisuudestahan tässä on kyse) eikö enemmin kannattaisi nostaa tämä julkiseen keskusteluun.

En pidä tätä sinänsä minään suurena juttuna.Olen valmis hyväksymään homoille samat oikeudet ja velvoitteet kuin heteropareille yhtä poikkeusta lukuunottamatta.haluan kirjata aviollisen uskottomuuden rikoslakiin.En kuitenkaan halua tämän koskevan homopareja koska silloin jotkut olisivat siinä tilanteessa että heille heterous olisi kielletty mutta homous sallittu. Heteroparit jotka haluavat pettää kumppaniaan voisivat solmia rekisteröidyn parisuhteen homojen tapaan.Jos sukupuolineutraali avioliitto astuu voimaan ei ole enää mitään toivoa tälläisestä.Aika epätodennäköistä tämä on nytkään ja siksi en näe tätä niin tärkeänä mutta en haluaisi heittää hukkaan viimeisiäkin toivon rippeitä että voisin joskus solmia Suomessa Jumalan tahdon mukaisen avioliiton

akateeminen isoäiti

#962 Äly hoi

21.03.2013 20:23

#878: Tommy B - Re: Äly hoi

Ehkä sinä et puhunutkaan älykkyydestä, mutta siinä kirjoituksessa mitattiin kyllä IQ:ta ja siinä oli jonkinmoinen graafinen esityskin.

Luin linkkisi abstractin ja joitakin muita kohtia. Se oli laadukas tutkimus, mutta tutki amerikkalaisia eikä kaikkia länsimaita. Uskonnollisuutta mitattiin kirkossa/seurakunnassa käynneillä. Onkohan se validi mittari? Itsellänikin on ollut pitkiä aikoja, etten ole käynyt kirkossa, mutta uskossa olen silti ollut. Monelle uskovalle kirkko on ihan eri juttu kuin usko ja sen kohde, Jeesus. Uskomattoman on sitä vaikea hahmottaa. Mutta sellaisen mielenkiintoisen kohdan tuosta tutkimuksesta nappasin, että yllättäen (!) henkilökohtainen uskonharjoitus kuten rukoileminen ei vähentynyt koulutustason myötä.

Koulutustason vaikutusta uskomiseen en ole Suomessa nähnyt. Itse tunnen eniten koulutettuja uskovia. Tutkimus kuitenkin näytti USA:ssa sen suhteen kyllä selvältä. Arvelisin suurimman syyn olevan humanismin, joka on yliopistomaailmassa suurin uskonepäilystä aiheuttava tekijä. Ihminen harhautuu uskomaan ihmisestä liikoja. Paholaisella on keinoja niin oppimattomia kuin oppineitakin varten...

Teollistuminen=vaurastuminen. Se saa monen ihmisen luulemaan ihmisestä liikoja. Kun sitten tsunami pyyhkii kodit, tehtaat ja ihmiset mereen, ihminen havahtuukin huomaamaan, että ei sitä taidetakaan hallita tätä elämää ja mitä sillä rahalla oikeastaan on merkitystä. Kaikki nämä ihmissydämen ongelmat löytyvät myös Raamatusta. Älykkyys voi olla este tai avu uskon löytymiseen. Einstein uskoi. Toisaalta kehitysvammainen ja lapsikin on löytänyt Jeesuksen. Usko on yksinkertainen asia, mutta vaatii nöyrtymisen - eli tosi vaikeaa ihmiselle.

Lisää vaikeista aiheista yliopistomaailmasta löytyy:http://www.veritasforum.fi

 

 

j

#963 Re: Re: Re: Re: Re:

21.03.2013 20:24

#960: eheytyshoito - Re: Re: Re: Re:

Minä olen, mutta eivät kaikki. Siitä on kyse. Mielipiteelläni ei olekaan väliä. Sateenkaariperheissä kasvaneiden lasten hyvinvoinnista on jo paljon tutkimustietoa joka kertoo varsin selkeästi ettei vanhempien seksuaalisella suuntautumisella ole merkitystä, olivat mielipiteemme mitä tahansa.


Vieras

#964

21.03.2013 20:26

Ainoastaan miehen ja naisen avioliitto on oikea.

Vieras

#965 Re: Re:

21.03.2013 20:28

#944: taku - Re:

Niin sinun mielestäsi.

eheytyshoito

#966 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

21.03.2013 20:31

#963: j - Re: Re: Re: Re: Re:

tällä tarkoitan juuri sitä että haluta tietää mihin omat muoti-ilmiöt johtavat. Sateenkaari porukka on poistamassa pojan ja tytöt sukupuolet pois kun omat himot jyllää niin pinnalla ettei ymmärretä mikä on tervettä ja mikä on haureutta ja syntiä lain edessä.


Vieras

#967 Re:

21.03.2013 20:35

#942: taisteluvalmis -

HAASTE UUDESTISYNTYNEILLE JUMALAA RAKASTAVILLE USKOVILLE:

Rukoilkaa Suomen kansan puolesta! Armon aika on lyhyt. Pian Herra on palaava  ja noutava omansa. Valvokaa, rukoilkaa ja paastotkaa. Herra kuulee omiensa rukoukset ja koko Suomi tulee pian tunnustamaan, että Jeesus on Herra. Me käymme läpi vaikea ajan, mutta me Herran omat kestämme sen, kun olemme USKOLLISIA  Jumalalle.  Rukoilkaa.. rukoilkaa,  kantakaamme suomen kansaa Jumalan Iankaikkisille asuinsijoille !!!  Me kannamme viimeistä satoa taivaisiin. Älkää peljätkö Herra on AINA MEIDÄN KANSSAMME !!!

valkeus.suntuubi.com

Juupa juu

#968 Eikö kukaan huomaa

21.03.2013 20:39

...että nimimerkki Jebediah:in takana on todennäköisesti henkilö, joka on päättänyt ottaa 'uskovaisen' roolin ja heittää juuri sellaista läppää, että kaikki alkaisivat pitää uskovaisia seinähulluina!
'Lukitsin vaimoni kellariin..'... voi pyhät pyssyt. Hänen tekstistään näkee heti, että tyyppi kirjoittaa soopaa, polttelee sikaria ja nauraa partaansa, kun ihmiset uskovat, että hän on tosissaan tällainen kuin kirjoittaa.
Ajatelkaa vähän

#969 Re: Re: Re: Re:

21.03.2013 20:42

#952: taku - Re: Re: Re:

Tuo sana "homofobia" on ihan pimee.  Onko yksikään hetero, 98 prosenttia väestöstä esittänyt, että homot kärsisivät heterofobiasta?

Fobiahan tarkoittaa kauhua, esimerkiksi hissikauhua, avoimenpaikan kauhua, suljetun paikan kauhua jne.  Se on vaikeasti parannettavissa oleva sairaus.

Kun homot esittävät, että heterot ovat homofobisia hehän itse asiassa esittävät, että 98 prosenttia väestöstä on sairasta.

Ihan pimeetä...

j

#970 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

21.03.2013 20:42

#961: taku - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

No on sillä juridista merkitystä. Ja vaikka sinä tai minä tai joku ei avioliitosta perustakaan, on silti ihmisiä jotka haluavat jakaa elämänsä keskenään ja haluavat sille virallisen sinetin. Sukupuoleen katsomatta. Toiset Jumalalta kirkossa, toiset valtiolta. Heterothan eivät menetä tässä mitään, samaa sukupuolta olevat parit saavat samat juridiset oikeudet.

Itse en henkilökohtaisesti kunnioita ihmisten välisiä hierarkioita. En aatelisia enkä pomoja. Suhtaudun kaikkiin samanvertaisina ja odotan muilta samaa. Vanhuksia toki teitittelen, sen opein jo lapsena. Sekin loppuu mikäli ei osata käyttäytyä.

Uskottomuus on hankala osoittaa toteen. Ja uskottomuushan useasti kertoo vaikkapa onnettomasta suhteesta. En ymmärrä mitä tarkoitat sillä, että heterous olisi homoilta kielletty. Homoseksuaalisuus on ihan yhtä lailla ominaisuus kuin heteroseksuaalisuuskin. Tai biseksuaalisuus.

En tiedä mikä sinua estää solmimasta Jumalan tahdon mukaista avioliittoa vaikka muutkin saavat solmia vaikka sen oman tahdon mukaisen avioliiton?


Vieras

#971

21.03.2013 20:46

Jumala sanoi...
Toivon, että emme unohda mitä hän on sanassaan meille ilmoittanut. Sen noudattaminen on jokaiselle siunaukseksi.
j

#972 Re: Re: Re: Re: Re:

21.03.2013 20:47

#969: Ajatelkaa vähän - Re: Re: Re: Re:

Totta. Siteraataan vielä kerran: "It's not a phobia. You're not afraid. You're being an asshole."

j

#973 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

21.03.2013 20:48

#966: eheytyshoito - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Kukaan ei ole poistamassa sukupuolia. Sukupuoliroolit on jo toinen asia. Sekään ei liity avioliittolakiin.

eheytyshoito

#974 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

21.03.2013 20:49

#963: j - Re: Re: Re: Re: Re:

poikien ja tyttöjen hyvinvoinnista on ristiriitaista tietoja, koska kokemukset ovat lyhyeltä aikaväliltä. Sukupuoli ei ole ihmisten käsissä, muista se. Olen ollut 7 synnytyksessä mukana ja tyttöjä tai poikia siltä on tullut. Sairasta viedä sukupuoli pois vain homojen ja lesbojen himojen, halujen vuoksi. Heterot eivät tätä sairautta aja.


Vieras

#975

21.03.2013 20:54

Hyvä juttu. Kiitos aloitteen tekijälle.