Kotihoidon tuen jakaminen perheiden päätettäväksi

lastentarhanopettaja ja äiti

#301 Miten yrittäjä-isä voi jäädä kotiin?

27.09.2013 18:57

Mieheni on yrittäjä joka tekee 10-16 tuntista päivää kuutena päivänä viikossa. Itse olen hoitamassa vuodenikäistä lastamme kotihoidontuella kotona. Suunnittelin olevani nykyisestä ja mahdollisista tulevista lapsista ainakin 2 vuotta kotona kotihoihontuella. Emme halua laittaa lapsiamme kunnalliseen hoitoon alle kaksivuotiaina, mutta tämä muutos pakottaa meidät siihen. Miten mieheni pystyy jäämään yrittäjänä kotiin, lappu vaan luukulle vai? Meidän perheemme tämä muutos eriarvoistaa toisiin perheisiin nähden. Mieheni ei pysty jäämään kotiin kotihoidontuelle ja sulkemaan yritystään siksi aikaa vaikka kuinka haluaisi lasta kotona hoitaa.
Äiti x3

#302 Nyt tarvitaan kansalaisaloite!!!

28.09.2013 08:04

Eilisen hallituksen saaman luottamuksen jälkeen olisi varmasti vihdoin syytä alkaa tekemään asiasta kansalaisaloitetta ja kampanjoida kunnolla sen puolesta, sillä kuitenkin kansan mielipide tuntuu suurimmalta osin olevan se, että kotihoidon tukeen ei tule puuttua.

Vieras

#303 Re: Nyt tarvitaan kansalaisaloite!!!

28.09.2013 10:50

#302: Äiti x3 - Nyt tarvitaan kansalaisaloite!!!

kyllä, ehdottomasti kampanjoida asian puolesta! kansalaisaloite vaan ei taida ikävä kyllä tulla kyseeseen (vaikka painavampi tieten arvoltaan olisi) niin ennen kuin kyseinen laki on lainvoimainen. tuo kotihoidon nostoon pyrkivä aloitehan on jo olemassa -toinen asia vain on sitten se, harkitaankokaanhan edes nostoa kun hallituksella kerran on aivan päinvastainen mielessään. mitäköhän muita kampanjointi keinoja olisi? mainonta kaikissa muodoissa.. mielenosoitus..?

odottakaapa vain seuraavia vaaleja

#304

28.09.2013 15:43

Täysin käsittämätöntä tämä hallituksen sanelu- ja määräilypolitiikka..

Asialleen eli kotona tapahtuvalle lastenhoidolle pyhittäytyneitä ja omistautuneita äitejä pitäisi vastoin heidän luontoaan saada pois tästä (kuitenkin hyvin lyhyen aikaa jatkuvasta) tehtävästään. Tilalle sitten hyvin useassa tapauksessa vastaavasti mieluummin työn kautta perhettään elättäviä isiä, samoin vastoin heidän ominta luontoaan. Niissäkin murto-osassa perheitä missä tämä teknisesti kuten rahallisesti tai töiden luonne huomioiden onnistuisi, tuntisivat molemmat osapuolet syyllisyyttä (isi kun ei elätäkään perhettä -tämä kuitenkin kulttuuriimme yleisesti juurtunut ajattelutapa ja vaikeatakin muuttaa)ja äiti kun ei hoidakaan hyvin lapsiaan (myös tämä naisiin aikojen kuluessa juurtunut ajattelumalli eikä hevillä häviä). Jossakin lehtiartikkelissa joku asiantuntijaksi itseään luuleva veti mukaan myös naisten uralla etenemiset ja palkannousut, mutta miksi he eivät voi käsittää että hyvin monien kohdalla asioiden arvojärjestys voi olla aivan toinen. Jokin asia voi todellakin mennä ohi jopa tuon uralla etenemisen. Eiköhän nyky-yhteiskunnassa ole noita paineita jo aivan omasta takaa, ettei niitä hallituksen tarvitsisi aivan asiasta tehden alkaa enää lisää vääntämään. Tarpeetontakinhan tuo on koska eihän tuo mahdollinen muutos toisi säästöjä kuten ei sitä tasa-arvoakaan (perheiden asettaminen eri arvoisiin tilanteisiin koska valinnan mahdollisuutta ei aina ole).

Eiköhän muisteta sitten seuraavissa vaaleissa meni sitten hallituksen tahto läpi tai ei, etteivät sdp, kokoomus, vihreät eivätkä kristillisdemokraatit ole perheiden puolta -sanoivat sitten aikanaan mitä sanovat. Teothan ne puhuvat eivätkä sanat.
Petri Rautiainen
Vieras

#305 HALLITUKSEN SÄÄSTÖT ALKAVAT RIITTÄÄ

28.09.2013 19:44

Lastentarhoihin epäpätevien hoitajien palkkaaminen ja koulujen opetustason pudotukset hallitulsen säästötoimellisista syistä alkavat jo riittää. Siitä ollaan jo huolissaan Opetusalan Järjestö OAJ:ssä.

http://www.adressit.com/lastentarhojen_ja_oppilaitosten_tasovaatimusten_sailyttaminen

työtön koti-isä

#306 laillistettu ryöstö hallitus

30.09.2013 12:19

laskutetaan jykältä ja jutskulta ne toiset puoltoistvuotta kyllä niillä fyffee löytyy kun ei tartte itse maksaa mitään kun p-puhumiseen kuuluu kaikki etuisuudet. Kokoomussairaus pitäisi lailla kieltää
Merkityksetön mielipide...

#307 Vai että äidit töihin!

02.10.2013 17:57

Jos äidit halutaan töihin ja isät kotiin, niin äidin palkka pitäisi saada samalle tasolle isän palkan kanssa. Kun se nyt vain on niin että miehen euro on naisen 80snt! Vaikka hallitus kuinka hyvin tämän koittaisi perustella, en siltikään näe tätä muutoin kuin että lasten oikeuksia poljetaan nyt ja pahasti! Jos isä haluaa jäädä kotiin, ja perheellä on niin harvinainen tilanne, että se olisi jopa taloudellisesti mahdollista, niin kyllähän se isä saa jäädä! Kodinhoitotuki on niin pieni, ettei sillä elä nyky suomessa, ja jos paremmin palkattu jää kotiin, on perhe todella hankalassa paikassa! LAPSEN TÄYTYY VOIDA OLLA KOTONA MAHDOLLISIMMAN KAUAN RIIPPUMATTA PERHEEN TALOUDELLISESTA TILANTEESTA!! Kyllä ne lapset saadaan poljettua yhteiskunnan rattaisiin sitten 3-vuotiaanakin. Ja kehtaako joku oikeasti vielä väittää ettei äitiys ole työtä???? Me äidit nyt vain nautimme siitä että saamme olla lastemme kanssa, vaikka se rankkaa joskus onkin. Kannattaisi päättäjienkin joskus kokeilla...

Vieras

#308

05.10.2013 10:03

valinnanvapaus yksi sosiaaliturvan tärkein periaate!

Vieras

#309

06.10.2013 08:19

Ei tässä mistään tasa-arvosta ole kysymys, vaan säästöstä. kun isit ei jää kotiin niin saadaan kaikki kotona olevat töihin.Ihan kuin tässä kotona oltaisiin lomailemassa. Itse en halua laittaa pientä lasta hoiton jos se ei osaa ilmaista itseään. Päiväkodit muutenkin täynnä lapsia, ei se kaipaa enää mitään pieniä vauvoja sinne.

Vieras

#310

07.10.2013 05:08

Meno nykysuomessa on kuin entisessä Neuvostoliitossa. Kansalla ei ole todellista sananvaltaa kun asiantuntemattomat byrokraatit hienossa Helsingissä sorvaavat hulluja lakejaan kansalaisten todellisista mielipiteistä välittämättä. Hallitspuolueet ovat kuin liekaan sidottuja pässejä, joita sairaalloisen kuuluisuudenkipeät utopioitaan sorvaavat ministerit nykivät naruista kuin olkinukkeja. Näihin hullutuksiinhan maan varat ovat jo vuosien ajan huvenneet. Todellinen asiantuntemus käyttöön ja pian ennenkuin tuhon syöverit vievät tuhkatkin pesästä!

Vieras

#311

08.10.2013 07:49

Jokainen perhe päättää itse lapsen edunmukaisesti kumpi vanhemmista jää kotiin huolehtimaan lapsesta!! Se on yksityisyyden puuttumista jos lailla määritellään tarkkaan perheen oikeus päättää kumpi vanhemmista jää kotiin lapsesta huolehtimaan!!

Vieras

#312 Re:

08.10.2013 16:47

#311: -

Hyvin sanottu. Tämän kommentin saisi oikeastaan vaikka lisätä tuonne etusivulle siinä vaiheessa kun adressi toimitetaan aikanaan eteenpäin:)


Vieras

#313

12.10.2013 17:10

Katso mitä näkijä sanoo näistä ja muistakin asioista
www.marenamattila.fi

Vieras

#314

14.10.2013 18:02

Lapsiperheet on muutenkin tiukalla. Pitää olla isommat autot,asunnot, bensaa kuljetuksia varten, ruokaa, vaatteita jne jne. Se joka tienaa enemmän on pakko käydä töissä että rahat jotenkin riittää.

Vieras

#315

18.10.2013 21:33

Kotihoidontuki pitää olla perheiden itse päätettävissä. Ei ne siellä isossa talossa tiedä mikä kullekkin perheelle on parasta; kyllä sen pitää saada itse päättää kumpi jää kotihoidontuelle!!
Mmmm

#316 naiset synnyttävät...

21.10.2013 12:04

Myös se, että naiset nyt ovat niitä, jotka lapset synnyttävät ja imettävät. Kun tulossa on toinen lapsi esimerkiksi vajaan 2 vuoden ikäerolla, jos äiti olisi hoitovapaalla, muttei saisi jatkaa sitä, joutuisi hän menemään esim. 7 viikoksi töihin. Sijainen täytyisi lomauttaa ja työkuvioihin pääsisi juuri takaisin mukaan kun jo jäisi äitiyslomalle, sen sijaan että olisi tämän 7 viikon ajan jatkanut hoitovapaata, josta suoraan jäänyt äitiyslomalle. Tästähän koituu haittaa sekä työntekijälle, työnantajalle sekä vanhemmalle lapselle, jolle pitää etsiä 7 viikoksi hoitopaikka/isän jäädä hetkeksi kotiin. Mitähän järkeä tällaisessakin säädössä on? Ja vain sen vuoksi, että hoitovapaa on KAIKKIEN pakko vaan jakaa puoliksi. Huoh.
Kerran vain pieniä

#317 Ollaan onnellisia.

24.10.2013 07:59

Jatkossakin säilyy oikeus hoitaa lasta kotona 3-vuotiaaksi (muuten kai kansanedustajat - miehet ja naiset - olisivat menettäneet oikeutensa 3 vuoden täyspalkalliseen perhevapaaseen).
Tavallisilta pulliaisilta lyhenee tuen saamisen aika. Säilyneekö summakaan entisellään.

Vieras

#318

24.10.2013 21:39

Kotihoidontuen leikkaus on hölmöä ja perheiden valinnanvapautta loukkaava hallituksen operaatio. Läheskään kaikki perheet eivät voi valita sitä vaihtoehtoa, että myös isä olisi kotihoidontuella, koska äidillä ei välttämättä ole työpaikkaa johon palata. Kaiken lisäksi hallitus on nyt lisäämässä kuntien menoja, koska päivähoitopaikkoja tarvitaan runsaasti lisää. Kunnat ovat valtionosuusleikkausten vuoksi jo nyt suurissa talousvaikeuksissa. Tämän operaation maksavat tavalliset kansalaiset.

Vieras

#319

25.10.2013 07:09

Pienillä naisten palkoilla ei perhettä elätetä!
päättäjät eivät tiedä mitä touhuavat! olisi hyvä kokeilla minimi palkalla pärjäämistä puolikin vuotta niin alkaisi realiteetit selvetä.

Vieras

#320

25.10.2013 07:21

Vasta muutama viikko sitten tuli tutkimus, että vain 15% naisista ansaitsee enemmän kuin puoliso. Miten ihmeessä se isä sitten pystyy jäämään kotiin? Kyllähän tää sitä tarkottaa, että entistä pienemmät joutuu hoitoon. Lässyttää hallitus ihan mitä tahansa. Ymmärrän kyllä, että kuluja pitäs tasata, mutta tää malli on ihan syvältä. Mitä kävi esim sille esitetylle 6+6+6 -mallille. Siinä olis paljon enempi ideaa.

Vieras

#321

25.10.2013 11:14

Päättäjämme on harvinaisen tynnyrissä kasvaneita, kyllä perheet itse tietää, kumman kannattaa olla töissä, kumpi hoitaa kotia ja lasta! Jos on yksin yrittäjä joka panisi firman kiinni, eikä toisella puolisolla olisi töitä, on hyvä esimerkki?
Myös yrittäjän suljettua yrityksensä siinä voi olla suuret kulut, vuokrissä ym menoissa. Päättäjämme ei osaa ajatella, tollaisia ehdottaessaan!

Vieras

#322

25.10.2013 12:00

Miten yksinhuoltajat on huomioitu?

Vieras

#323

25.10.2013 16:16

Allekirjoitettu!

Vieras

#324

25.10.2013 19:21

Kyseinen suunnitelma ei paljon innosta varmaan muissakaan lapsiperheissä joissa puoliso on opiskelemassa eikä opintoja kannata laittaa katkolle hoitovapaan ajaksi. ..

Vieras

#325

26.10.2013 07:35

Perheiden on ehdottoman tärkeää saada päättää itse kotihoidon tuen jakamisesta, sillä tuen jakaminen vanhempien kesken voi merkittävästi huonontaa toimeentuloa ja vie perheiden oikeuden päättää itse omien lastensa kasvatuksesta. Päätös pitää olla yksilöiden, ei valtion.