Oikeus itsensä tai lapsensa hoitamiseen säilyttävä.

Antti Torsti
Vieras

#51

16.10.2013 16:34

 

Kuka onkaan vaihtoehtohoitaja?

Olen kummastellut termiä vaihtoehtohoitajat. Nimittäin meistä perinnehoitajistakin puhutaan vaihtoehtohoitajina. Mitähän tuo termi oikeastaan tarkoittaa?

Oletetaan, että Kalevalaisen Jäsenkorjaajan vastaanotolle tulee alaselkäkipuja valittava henkilö, jolla on myös iskias-tyypin vaiva:


Jäsenkorjaaja oikaisen alaselän mutkat, laittaa lantion, lonkkien, polvien, nilkkojen ja jalkapöydän tasapainotekijät paikoilleen, rentouttaa lihakset ja vapauttaa hermot pinteestä. Hoito keskittyy kivun aheuttajaan ja syyhyn, joka ylläpitää kipua.
Lääkäri antaisi vastaavaan vaivaan tulehduskipulääkekuurin. Hoito keskittyy oireen tukahduttamiseen ja kipuimpulssien estämiseen. Näin saatetaan pahentaa tilannetta, kun itse kivun aiheuttajaa ei hoideta. Sama asiakas saapuu uudelleen ja uudelleen lääkärin pakeille – ehkä noin kolmen kuukauden kuluttua saa lausunnon – krooninen selkäkipu.

 

Vaihtoehtojen edessä
Itse sain punottavaa ihottumaa sormien väleihin ja ranteisiin. Lääkäri tarjosi kortisonivoiteita – oli sitä mietä, että ihoni on sairas ja vaatii voidetta. Asiaa selvitettyäni ymmärsin, että kortisonin tehtävä on hillitä kehon luontaisen immuunijärjestelmän reaktio, joka aiheutti ihottuman. Allergista? Keskityttiinkö jälleen oireen piilottamiseen?
En tyytynyt tähän. Lähestyin Ayurveda ”lääkäriä” - hetken pulssia tunnisteltuaan hän sanoi, että syy on maksassa. Sitä rasittaa jokin vieras aine. Tiesin, että kyse oli silmätippojen säilöntä aineesta, jota oli kertynyt elimistööni lukuisten silmäleikkausten yhteydessä saamieni silmätippojen mukana.


Sain yrttituotetta, joka voimisti maksaa – kolmen viikon kuluttua käteni olivat ihottumista vapaat ja maksan voimistumisen myötä vointini oli muutenkin energisempi, kuin pitkään aikaan.

 

Edunsaajia
Kaikki tiede ja tieteelliset järjestelmät sisältävät etuja ja haittoja. Yleensä suuri yleisö saa kuulla vain eduista, sillä järjestelmien takana on isoja edunsaajia, jotka suojaavat tällä tavoin omia intressejään. Välillä kansalle kerrotaan asioita, jotka eivät ole lähelläkään totuutta. Markkina-arvoja arvostetaan enemmän kuin terveyttä ja turvallisuutta.

Tiesitkö, että synteettisten lääkeaineiden haittavaikutuksista vuosittain Suomessa kuolee toksiniaan (lääkkeiden haittavaikutus) noin 700 ihmistä ja virheellisen hoidon seurauksena kuolee vuositasolla noin 3000- 5000 ihmistä? (asiasta kertoi lääketieteen emeritus prof Amos Pasternak ja asiasta on ollut artikkeli myös Duodemic-lehdessä)

Monet perinnehoitojen yrittilääkkeet, manuaaliterapian muodot ja muut hoitokeidot ovat paljon turvallisempia ja tehokkaampia hoitamaan itse taudin aiheuttajaa kuin länsimaisen valtavirta hoitojen kautta anettavat lääkekemian synteettiset aineet tai tarpeettomat kirurgiset operaatiot. 
Länsimainen lääketiede antaa saman lääkkeen samaan vaivaan, kun esimerkiksi ayurvedassa tunnetaan eri kehotyyppien reagoivan eri tavalla samoihin aineisiin eikä siis hoitopäätöstä tehdä oireen mukaan, vaan se tehdään asiakaslähtöisesti hänen kokonaistilanne huomioiden.
Vaikka synteettiset lääkkeet näyttävät olevan usein nopeampia hoitokeinoija itse oireeseen, niiden seuranaisina tulee sivuoireita ja usein itse taudinaiheuttajaa ei ole eliminoitu – ainoastaa oire on piilotettu tai poistettu asiakkalta. Näin ollen sairaus palaa uudelleen muodossa tai toisessa.

Lääketeollisuuden ehdoilla
’Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat’, sanotaan. Olen tavannut vain muutaman lääkärin, joka uskaltautuu ajattelemaan hoitoasetelmaa kehon tasapainotekijöiden näkökulmasta. Suurin osa toimii kopiokoneen tavoin: toistaa oppimaansa kyseenalaistamatta lähdettään. “Onhan kyseessä lääketiede ja olenhan siihen investoinnut vuosia opiskelu energiaani ja saavuttanut sen kautta aseman ja tilipussin”. 
Otaksun, että nämä vaikutteet liittyvät heidän arvostuksen tarpeeseen ja he näin eivät suostu jatkamaan keskustelua. Tälläinen tarve markkinoi sisäpirille kätevästi suojan ulkoa tuleviea arvoja vastaan. Kuitenkaan mielestäni avoin keskustelu asiakkaan parhaasta ei ole hyökkäys lääkäreitä vastaan. Sen tärkein tavoite on antaa kaikille mahdollisuus terveeseen elämään ilman kipuja tai muita kehoa rajoittavia haasteita.
Lääketeollisuus lienee ollut myös kirkkoa inspiroimassa muutaman vuosisata sitten polttamaan noitina aikansa perinnehoitajat, kun tarvitsi tilaa hoitokentälle luodakseen itselleen vuosisadoiksi mailman suurimman bisneksen. Ymmärtääkseni vasta tietokone teollisuus 90 luvulla meni ohi lääketeollisuuden liikevaihdon.
Mietitäänpä mitä tiede on tänä päivänä. Kuulin, että keskimääräisen tieteellisen tiedon pätevyys on noin viisi vuotta. Sen jälkeen tulee uusi tutkimus, joka kumoaa edellisen. Miten voi tieteellinen totuus olla siis totta, jos ennuste on, että viimeistään viiden vuoden päästä tieto on jo vanhentunutta. Se on pikeminkin ajatuksen virtaa tiedemiesten kesken, jossa elää jatkuvasti monen suuntaisia ajatuksia.

Epäterveellinen käypähoito
Tänä päivänä lääkäreiden hoito perustuu ns. käypähoitosuosituksiin. Se perustuu pääosin oireen hoitamiseen. Pääasialliset hoitokeinoina ovat yhä runsaammat synteettisit lääkevalmisteet ja kalliit laitteet, joiden ympärillä pyörivät valtavat summat veronmaksajien rahoja. On lähes unohdettu, että ihminen on fysiologis psyykkinen kokonaisuus, jota henki elävöittää. Sen toiminnallinen harmonia on palautettava, jotta se voi itse parantaa itsensä. Kun hoidetaan pelkkää oiretta, kehoon jää oireen aiheuttanut epätasapaino, jolloin on vain ajan kysymys milloin vaiva uusii muodossa tai toisessa.
Terveydenhuollon ammattilaisille ei opeteta perusasioita kehon tasapainotekijöistä. Koulutusjärjestelmä on rakentunut teollisuuden tarpeiden mukaan. On syntynyt tilanne, joka vaikuttaa farssilta sellaisen näkökulmasta, joka alkaa ymmärtää terveyden perusteita; joka on rohjennut ottaa oman arviokykynsä käyttöön. Miljoonien, miljardien – siis tarkoitan biljoonien (vai riittääkö sekään?) vuosisatojen aikana kerättyjen veroeurojen määrällä ollaan saatu rakennettua lääketeollisuuden ala, joka pilaa terveyden tarpeettomilla myrkyillä, leikkauksilla ja sädehoidoillaan. Tämä vaihtoehtohoitokoneisto nauttii vieläkin suuren kansan luottamuksesta – vai nauttiiko? 
En ajattele, että yksikään lääkäri, terveyden hoitaja fysioterapeutti tai joku muu alan ammattilainen kokee tekevänsä vääryyttä tai hallaa asiakkailleen. Kyse on tietämättömyydestä. Oivaltamisen esteenä on pelko saavutetun menettämisestä. Ei ole yksinkertaisesti varaa alkaa miettimään omilla aivoilla.
Ajattelen, että valtavirrassa on helponpaa uskoa perinnehoitoja vaihtoehtohoidoiksi, uskomushoidoiksi tai hörhöilyiksi kuin rohkeasti ottaa asiasta selvää. Onhan meille luotu tiedeuskonto viimeisen puolen vuosituhannen aikana, jonka kirjoitus on teollisuuden käsissä ja kansalle se on pyhä.

 

Kiinnostuitko aiheesta. Katso tästä filmi

Miksi syöpää ei saa parantaa

 


Vieras

#52

16.10.2013 19:06

Äidit vastaavat edelleen lapsistaan eikä valtio tai Räsänen!

Vieras

#53

16.10.2013 19:33

Tämä kontrollointi saa riittää!! Ennaltaehkäisyyn ja omaan terveystietoon varoja, ei rajoituksiin !!!!!

Vieras

#54

16.10.2013 19:42

Olisin kuollut ilman vaihtoehtohoitoa. Lääkäristä lääkäriin, eikä minusta löytynyt heidän mielestään vikaa, vaikka kirjoittivat sairauslomaa. Laihduin, kuihduin, voin huonosti, palelin ja näännyin. Onneksi kiinalainen lääketiede on vankkaa, yli 4000 vuotta vanhaa ja se hoitaa ihmistä kokonaisvaltaisesti. Sain sieltä hoidon ja paranin. Oikea ravinto paransi vaivan. Länsimainen lääketiede hoitaa sairauden seurauksia, mutta sairauksen syy pitäisi hoitaa. Voin hyvin. Menen lääkäriin vain kun on aivan pakko. Olen 64-vuotias ja täysin terve. Vaihtoehdoissa sen salaisuus!

Englannin kuningatar Elisabeth II ja prinssi Philip hoidattavat itseään homeopatialla, pitkää ikää ja terveyttä riittää.
poiju

#55

16.10.2013 20:47

Eikö kukaan muista tapausta, jossa vanhemmat uskoivat sokeasti vaihtoehtohoitajaa 4-vuotiaan 1-tyypin diabeetikkopoikansa sairaudessa? Lapsi kuoli, kun "kovan lääketeollisuuden" insuliini jätettiin pois ja tilalle tuotiin kuhne-kylpyjä. Tässä ei ollut lapsella mitään oikeuksia, kun hörhöt päättivät hänen kohtalostaan.

Tehköön aikuinen terveydellään ja elämällään mitä haluaa, siitä olen samaa mieltä, mutta lapsia on ehdottomasti suojeltava uskomushoitajilta ja uskomushoitoihin hurahtaneilta vanhemmiltaan. Ja tokihan on eri asia, hoidetaanko flunssaa (joka paranee hoidottakin) vai jotain oikeaa sairautta, etenkin sellaista, johon lääketiede tutkitusti tuo avun.
Minna

#56 Räsäsen voisi lahjoittaa ruotsiin

16.10.2013 20:57

Siinäpä tärkeimmät.
Minna

#57 Hankitaanko Räsäselle oikeita töitä porukalla?

16.10.2013 21:03

Mitenhän Räsänen aikoo sitten valvoa, että jos tällainen typeryys menee läpi, sitä ei rikota? Kieltääkö hän saman tien sitten kaikki vaihtoehtohoitolatkin?!? :D ei helv, mitä pskaa taas Räsäseltä. Eikö sillä oikeasti ole OIKEITA töitä??
Tietämättömyyttä ihmettelevä

#58 Re: Poiju voisi ajatella hiukan laajemmin.

17.10.2013 06:10

#55: poiju -  

 Tämä kuhne tapaus ei liity mihinkään luontaishoitoihin, vaan vanhempien päätökseen lapsen diabeteslääkityksen lopettamiseen.

Tämän 15 vuotta sitten tapahtuneen jälkeen, on kylläkin lääkärit virheillään aiheuttanee tuhansien suomalaisten turhan kuoleman.  - Ja joka päivä kuolee lisää - sairauksien hoidossa, johon ei olisivat varsinaisesti kuolleet. - WHO:n mukaan, joka 300 sairaalapotilas kuolee hoitovirheeseen.

Voit nyt vaikka alkajaiseksi muistella tapausta, jossa sairaala lähetti keuhkokuume lapsen ovelta kotiin 3 kertaan, kunnes sitten lapsi kuoli. Tai voi muistella vaikka talidomi lääkityksen vaikutusta. Tai tulehduskipulääkkeiden aiheuttamaan suurta kuoleman riskiä, tai kolesterolääke riskiä altistaa äkkikuolemalle. Tai liikojen antibiottien käytön tuomaa maailmanlaajuista ongelmaa, josta syystä kohta olemme kaikki pulassa, jne. - Tämä lista olisi loputon. - Kyllä ne ongelmat vaan on muualla kuin kehoa tukevissa hoidoissa.


Vieras

#59

17.10.2013 09:26

Olen itse käyttänyt erilaisia "uskomushoitoja" eli vaihtoehtoisia hoitomuotoja lähes 40 vuotta, ja voin vain todeta olleeni niihin erittäin tyytyväinen. Tukenani on ollut ns. laajennetun lääketieteen koulutuksen saaneita lääkäreitä, homeopaatteja, luonnonparantajia ym. Esim. neljän nyt jo aikuisen lapseni korvatulehdukset ovat kullakin jääneet pariin kertaan, eikä ole tarvinnut mennä terveyskeskukseen niiden tähden; sipulikääre korvan takana vie kokemusteni mukaan kivun alle tunnissa, ja vaihtoehtolääkitys sen jälkeen takaa parantumisen. Myös monet muut lasten sairaudet olivat hallinassa. - Mielestäni pitäisi päin vastoin, kuin nyt ehdotetaan, kieltää kaikki turha ja vaarallinen lääkitys, joka aiheuttaa varmasti paljon suurempia vahinkoja kuin nämä kymmenien tai jopa satojen vuosien ajan käytössä olleet, suurelta osalta luonnon parantamiskykyyn perustuvat, syvällisesti tutkitut parantamismuodot. Voi vain kysyä: kuka tai mitkä tahot hyötyisivät tästä ehdotetusta laista? Vastaus varmaan tulee nopeastikin mieleen!

Vieras

#60

17.10.2013 09:37

miettin vaan onko se räsäsnen oikeassa paikassa äänestäjät voisivat huomatta sen seuraavassa äänestyksessä että mulla kiehuuuuuuu oikein kovastti

Vieras

#61 Re:

17.10.2013 10:57

#2: -

... mutta akupunkiotakin oltaisiin samalla rajoittamassa? Luitko edes artikkelia? Ja mitäpä sellaisten ihmisten kohdalla olisi tehtävä, joille ns. kova lääketiede ei sovellu, koska kroppa on niin herkkä, että sivuvaikutukset ovat liian häiritseviä tai jopa itse sairautta pahempia? Sellaiset ihmiset eivät saisi etsiä itselleen sopivampia keinoja parantua?


Vieras

#62

17.10.2013 12:17

Ihmisellä pitää olla mahdollisuus kemiallisten lääkkeiden ohella ja joissain tapauksissa sijasta käyttää luonnonlääkkeitä tai -hoitoja.
Miksu

#63

17.10.2013 13:52

On olemassa kahdenlaista ääripäätä. On niitä jotka joutuvat onnettomuuksiin ja niitä, jotka osaavat niitä välttää.

Länsimainen lääketiede on hyvä odottamattomia onnettomuuksia varten. Ei saisi silti unohtaa meitä rauhallisia ihmisiä, jotka osaamme välttää onnettomuuksia! Emme tarvitse länsimaista "rajua" hoitoa vaan meille riittää vaihtoehtona "hellä" hoito kiitos!

Päivi ei ole ajatellut asiaa tältä kantilta. Ne jotka pärjäävät hellällä hoidolla niin sitä mahdollisuutta ei saa heiltä estää. On annettava kaikkien kukkien kukkia. Ei saa olla vain yhtä hallitsijaa, koska siinä mennään pieleen. Maailma on meidän yhteinen planeetta. Luonnonvarat kuuluvat jokaiselle, eikä vain jollekkin yksittäiselle pahalle yritykselle.

Vieras

#64

17.10.2013 14:12

No ei TODELLAKAAN haluta mitään tälläsii rajotuksia mihinkään!!

Vieras

#65

17.10.2013 17:47

En ymmärrä, miten nuo hoidot voidaan kieltää. Ihmisethän hoitavat itseään ja lapsiaan oli kieltoa tai ei. En hyväksy moista kieltoa, mutta en tajua, miten sitä kieltoa edes valvottaisiin.
Skeptikot asian takana

#66 Re: Hankitaanko Räsäselle oikeita töitä porukalla?

17.10.2013 18:19

#57: Minna - Hankitaanko Räsäselle oikeita töitä porukalla? 

 

Tätä ihmisten valinnan vapautta rajaavaa aloitetta on ajanut jo vuosia 2 intohimoista skeptikkoa: "Asiantuntija"- psykiatri Hannu Lauerma ja professori nimikkeellä Itä-Suomen yliopistolla kommentoiva Markku Myllykangas. Ihmisten hoitamisvapauden poistaminen, tuntuu olevan näiden skeptikko-miesten elämän suurin tavoite. Päivi Räsänen on pitkälti vain mukaan puhuttu vaikutusvaltainen poliitikko.


Vieras

#67

17.10.2013 19:03

Ihmisen on voitava vapaasti valita, mitä hoitoja käyttää vapaassa maassa. Jokaisella on myös vastuu itsestään. Itse olen saanut apua vaihtoehtohoidoista, jollaista en perinteisen lääketieteen puolella ole saanut. Apu ei ole voinut olla uskomusta, koska olen itsekin skeptinen.

Vieras

#68

17.10.2013 19:18

Kuinka moni jättäisi tämän lakialoitteen jälkeenkokonaan käymättä lääkärillä, vain mahdollisen diagnoosin ja sen tuoman "pakkohoidon" takia?
tärkeitä kaikille!

#69 allekirjoitettu on ja pyyntö

18.10.2013 06:33

totuuden etsijä

#70 Re:

18.10.2013 09:16

#2: -

Ettekste oikeasti keksi parempaa kuin aina tuo kukkaroon vetoaminen. Säälittävää ja tietämätöntä kommentointia, jopa makeisilla on isompi liikevaihto kuin luontaistuotteilla.

Mietippä neropatti faktaa, että olen 7 vuoden aikana säästänyt 8500 euroa, kun en ole tarvinnut enää lääkkeitä haavaisen paksunsuolen hoitoon, kun homeopaatti paransi sairauden 55 euron käyntimaksulla ja 20 euron arvoisilla homeopaattisilla lääkkeillä. Juu se on totta, että lääketehtaat eivät voi enää rahastaa sairaudellani, joka oikeastaan oli alunperin lääketehtaiden  aikaansaama.


Vieras

#71

19.10.2013 08:20

Mitäs jos tuo ministeri alkas miettiä asioita, omalle tai läheisten kohdalle, pätisikö se enää siinä vaiheessa, kun se olisi ajankohtaista?????

Vieras

#72

19.10.2013 08:29

Lakiehdotus suojelee lääketehtaita ja sen tarkoitus luultavasti on myös vetää yhteiskunta vastuusta mikäli ihminen haluaa käyttää luontaisempia parantamiskeinoja kuin keinotekoisesti valmistetut, usein pahoja sivuvaikutuksia ja lääkekierteitä aiheuttavat lääkkeet. En kiistä lääkkeitten tarpeellisuutta, mutta kummankin tavan hoitaa itseään tai läheisiään on oltava mahdollista.
Näinon

#73

19.10.2013 10:39

Hometoksiinisairaat saavat myös apua vaihtoehtohoidoista.

Vieras

#74

20.10.2013 06:51

Edes ministeri ja lääkäri Päivi Räsäsen rajoittuneisuus ei saa rajata ainakaan minun ja läheisteni oikeutta käyttää parhaaksi katsomaamme hoitomuotoa tarvittaessa!


Vieras

#75

20.10.2013 17:12

They just dont want people heal themselfs naturally....i personally think that all the pharmacy stuff is useless...doctors give all that crap very easily...