Lauri Törnin upseerinarvon palauttamisen puolesta.


Vieras

#76

25.04.2013 05:53

Eikö asiaa ollutkaan korjattu oikeaksi. Neuvostoliittohan romahti jo kauan sitten.

Vieras

#77

25.04.2013 16:26

tehokas tapa saada rahaa.....????

Vieras

#78

27.04.2013 13:54




































Siellä miSSä Suomalainen SS-sotilas taistelee, vihollinen ei tu8l





















































Siellä missä Suomalainen
SS-mies seisoo, vihollinen ei tule läpi: SS-Riksfuhrer Heinriks Himler



e läpi. SS-Riksfuhrer Heinriks Himler

Vieras

#79 Re: contract.law@kolumbus,fi

27.04.2013 13:59

#78: -  

 ei täSSä jaksa puppua jauhaa: Hans Collan

LSSAH

#80

27.04.2013 14:01

Rankkaa tekstiä, mutta totta.
Carl Custaw konepistooli

#81

27.04.2013 14:06

No olihan Törni "kova jätkä". NO miettikäänyt vähän.. Berliinin lopputaisstelussa mukana ja vietnamissa..
Isäni upseeriveli SS/Wiking

#82 74 Joopajoo

27.04.2013 15:26

Törni oli ainoa joka ei suostunut takinkääntjäksi vaan pysyi Saksalaisten aseveljien rinnalla loppuunasti. Suomi oli Saksan asevelimaa eikä meidän olisi missään nimessä pitänyt alkaa tappaa omia aseveliä Lapissa vaikka tilanne oli muuttunut. Sama koski Suursaaren valtausta Hoh Hoh Hoo voi vit tu juttu josta ei paljon puhuta Miettinen rupes tappaa Saksalaisia ja samalla omiaan että saatiin saari luovutuskuntoon Neuvostoliittolaisille.Saksalaiset aseveljet pantiin laivaan jolla heidät kuljetettin Kuorsalon saareen josta heidät siirrettiin Vammalaan ja sieltä vankileirille Siperiaan. Eivät antaneet ottaa laivaa haltuun että olisivat voinneet paeta .Miettinen sai Mannerheim ristin jutusta . Törnille sotilasarvo takaisin ja sillä siisti.

Vieras

#83

28.04.2013 11:21

upseerin arvo ois pitänyt palauttaa jo ajat sitten

Vieras

#84

29.04.2013 10:51

ketamiinia Törnille.

Vieras

#85

09.05.2013 06:59

Lauri Törni, kunniaksi Suomelle ja sen itsenäisyystaisteluille

Vieras

#86

10.05.2013 15:38

Olin opiskelemassa H:kissä -67-68 luokallani oli Laurin sukulainen, hän kävi muistotilaisuudessa jossa Lauri siunattiin. Oli kaksi vuotta mennyt katoamisesta Vietmamissa. Muistotilaisuus oli Turussa.

Vieras

#87

10.05.2013 19:37

Tarviiko nyt yhden natsin teoista niin suurta numeroa nostaa? Ottakaa ennenmin pussikaljat mukaan ja menkää kirjastoon! Ai kävitte jo?

Vieras

#88

11.05.2013 08:54

1965 Törni oli kadonnut. Olin helsingissä opiskelemassa, luokallani oli Törnin sukulainen hän kävi Turussa pidettävässä muistotilaisuudessa, elettin 1967.
Itse en ollut mukana

#89 Kuka teki vääriä päätöksiä?

12.05.2013 06:46

Täällä on paljon vedottu siihen, että millaisia valintoja Lauri Törni teki Suomesta lähtönsä jälkeen. Ja koska hän teki niin huonoja valintoja, niin hänelle ei siten kuulu upseerin arvoa Suomessa. Hänen liittymisensä USAn armeijaan estäisi jotenkin hänen arvostamisensa toiminnasta Suomea kohdanneissa sodissa. Mielestäni hänet on niistä palkittu ja rangaistu eri maitten lakien mukaisesti. Julmin rangaistus oli menehtyminen helikopterionnettomuudessa.
Ymmärtääkseni vain Suomi on vienyt sotilasarvon. Ei tässä kukaan ole ehdottanut Suomen armeijan upseerin arvon palauttamista Vietnamissa tehtyjen tekojen johdosta.
Kyllä hänelle mielestäni kuuluu suomalaisen upseerin arvo!

Vieras

#90

12.05.2013 12:12

jos törnin kaltaisia miehiä ei ois ollu täällä ei suomea puhuttais ja kirjoiteltas !!!
Hohhoijaa...

#91 Re: Joopajoo...

12.05.2013 19:20

#74: Pekka - Joopajoo

SS-joukkoihin taistelemaan?? Miksikähän muuten Lapin sotaan jouduttiin meitä ratkaisevasti auttaneita aseveljiä vastaan?  Pekan mielestä luultavasti myös "sotasyylliset", asekätkijät ja Panttipataljoonaan ilmoittautuneet, jääkäreistä nyt puhumattakaan, olivat pettureita. Toki Pekka saa mielipiteensä aivan vapaasti pitää.  Minäkin pidän oman mielipiteeni: onneksi näitä "pettureita" on ollut.

Aivan käsittämätöntä on, ettei upseerikoulutuksen kahdessa maassa läpikäyneen, vaativissa upseerintehtävissä erinomaisesti toimineen Mannerheim-ristin ritarin Lauri Törnin sotilasarvoa voitaisi kommunistisen Valpon päätöksen vuoksi palauttaa.


Vieras

#92

13.05.2013 07:13

Jo on korkea aika muistaa tosi soturia ja Isänmaan ystävää. Hän oli myös pres. Mauno Koiviston esimies. Onko Koivisto adressissa?

Vieras

#93

13.05.2013 15:36

Uskomatonta, ettei asiaa ole hoidettu kuntoon. Kertoo paljon päättäjien asenteesta ja isänmaallisuudesta.

Vieras

#94

13.05.2013 18:14

Tietysti Laurille pitää palauttaa sotilasarvo, huippumies sotilaana.

Vieras

#95

25.05.2013 12:16

Harvinaisen turha adressi.
Lauri L.,res.matr. ,vm-77

#96 Re: Arvot puntarissa...

02.06.2013 00:37

#77: -  

 Niin... kertokaapa te, jotka tätä upseerinarvoa  L.Törnille olette nyt takaisin puuhaamassa:kuka lopulta hyötyisikään tästä hankkeesta?Kuka siitä saisi hyvityksen ja mille? Suomi on nykyisin demokraattinen maa ja meillä siviileilläkin olisi kai oikeus tietää. Niin ja tiedoksi: olen suorittanut asevelvollisuuteni minäkin, vaikkakin nykyisin arvostan ja ymmärrän jo enemmän niitä nuoria ,jotka ovat valinneet siviilipalveluksen.Minun aikanani sitä ei vain ollut yhtä helppo valita ja sitä ennenhän koko tuota valinnanmahdollisuutta ei ollut lainkaan.  Isäni palveli maataan molemmissa sodissa ,JR.22:ssa (mm. Syvärin ja Aunuksen suunnalla), New Yorkista kotiin palannut setäni kaatui Viipurinlahdella jo Talvisodassa ,ainoa enoni oli kaatuessaan, v.-42 tykistön tulenjohtotehtävissä vain 20-vuotias. Hänen isänsä , minun isoisäni, (suojeluskuntapäällikkö)  oli   jo 70- vuotias kuollessaan sirpalesuojaan mennessään, ilmapommituksessa. Äitini oli sotasairaanhoitajana haavoittuneiden ja vammautuneiden sotilaiden  junakuljetuksissa ja myöhemmin nuorena osastohoitajana mukana Viipurin sotilassairaalan evakuoinnissa. Hänen nuorempi sisarensa taas sai lottakomennuksen  (vain 17-vuotiaana) K.E.K:iin (tiedätte ehkä mitä nuo kolme kirjainta silloin merkitsivät?). Eipä silti , ei minun taustani ,eivätkä  sukuni vaiheet olleet mitenkään sen kummemmin ´ainutlaatuiset´,heidän kaltaisiaanhan oli silloin oikeastaan  kaikkialla Euroopassa, joka kävi sotaa- ja tietysti muuallakin,  kuin vain  tässä maanosassa... Kilometrikaupalla sankarikiviä ja ristejä ja muiden uskontojen symboleja. Nämäkin vain niiden, jotka saatiin haudattua.Kuinkahan monta kertaa maapallon ympäri nekin jo riittäisivät?Toisen maailmansodan sotilashaudat...Monenlaisia , vaikka miten sankarillisia tarinoita ja kohtaloita niiden alle peittyy täällä Suomessakin. Tarinoita ihmisistä, jotka puolustivat omaa maataan silloin ,kun muuta vaihtoehtoa ei enää ollut.Kunnioitatteko heitä? Kiinnostavatko heidän kohtalonsa teitä?Kiinnostavatko teitä niiden ihmisten tarinat, jotka selvisivät sodan koettelemuksista hengissä ja rakensivat nykyisen yhteiskuntamme pohjan  hävityn sodan raunioiden päälle?  Ne ovat kuitenkin meille suomalaisille tärkeämpiä ja merkityksellisempiä tarinoita kuin jonkun yksittäisen,patologisen kommunismin vihaajan, (ja omassa elämässään lähinnä säälittävän tunnevammaisen ihmisen) viimeiset  vaiheet sodassa, josta muodostui aikanaan koko länsimaisen elämänmuodon suurin häpeätahra.(Agent Orange, My Lai, jne.)Eikö tämä jo riitä?Vai nostatteko jalustalle kuvan pääkallokokardilla varustetussa, uudenkiiltävälippaisessa mustassa koppalakissaan uskollisuuttaan Hitlerille vannoneesta nuoresta miehestä keskellä hakaristien lippulinnoja?( Ei taitaisi edustaa ,eikä heijastaa erityisen hyvää "Suomikuvaa"
sinnepäin -enää...) Arvaan, että sanotte tähän:"Hän oli vain sotilas, ei natsi, tai jos olikin niin ei mikään paha natsi ,niinkuin ne saksalaiset..." Kyllä varmaan niin...Tiedättekö mitä ns. Kansantuomioistuimen pääsyyttäjä Roland Freisler vastasi kun, Valkoinen Ruusu nimiseen vastarintasolun jäsenet Pabst ja Scholl yrittivät puolustautua sanomalla olevansa "ein unpolitische mensch" eli epäpoliittisia ihmisiä? Hän huusi heille kuin raivotautinen koira:" Saksan kansan eloonjäämiskamppailussa ei ole mitään ´vain´.!!!."Sen jälkeen hän lähetti heidät kaikki giljotiiniin!Katsokaa aiheen pohjalta tarkasti tehty elokuva "Sophie Scholl-viimeiset vaiheet" ja miettikää ketkä olivat sen ajan todellisia sankareita.Omasta mielestäni me voisimme nyt jo kaikesta huolimatta ja myöskin: kaikista näistä syistä johtuen ,´vain ´ unohtaa koko tämän, aikaa  sitten jo edesmenneen hra Törnin,alias´ late mr.Thornen´.R.IP (ja ps.ei mikään sota yhtä miestä kaipaa)

Pakolainen

#97 trollaajia lemuaa täälläkin, Oikeus kuitenkin voittaa

07.06.2013 09:15

Lauri L.,res.matr. ,vm-77 kirjoittaa kuin kunnoton bäckmanisti !!!

Piiitkä litania horinaa nk. tositarinana, sitten vähän muka "asian puolella"
ja lopulta natsittelu - näillä pyritään lukija saamaan epävarmaksi tai jopa oikeutta vastaan.
Näitä hämääjiä (pieni mutta aktiivinen hörhösakki) webissä näkyy lähihistorian asioita vääristämässä,
erityisesti suunnattu nuorisollemme, joka kuitenkin ammentaa tietonsa ja ymmärryksensä pitkälti
internetistä (vaikka olisikin soopaa).

isä aurinkoinen Kaikkien-Murhaaja-Diktaattori stalin syöksi Suomen kansalaisineen toiseen maailmansotaan. Ilman tietoa hyökkääjän hallinnon kammottavuudesta ja ilman suomalaisten omanarvontuntoa olisimme välillä Katyn (niskalaukauksilla murhattuja) - Siperian perukat.

Törni ja muut suomalaiset tappoivat sodassa ihmisiä, vihollisia. Totta.
Vaihtoehto tiedetään jo pelkästään hyökkääjän - Neuvostoliiton - aiheuttamissa valtavassa
määrässä kuolemia, kärsimystä, menetyksiä, onnettomuutta.
Näissä oloissa kehittyivät sotasankarit, kuten Lauri Törni. Onneksemme.
Lisäksi hän palveli Suomen olemassaoloa tukevissa asioissa kylmän sodankin aikana, toisen valtion upseerina.

Armeijan komentajan kenraali Aarne Sihvon raukkamainen ja härskiydessään (ilmeisesti oman aseman pönkittäminen Neuvostoliiton silmissä) törkeä teko oli poistaa Lauri Törni Suomen upseeriluettelosta. Tämä tapahtui vasta vuonna 1950, kun Törni oli jo ollut jonkun aikaa maan rajojen ulkopuolella. Sikälikin outo temppu, kun toinen ei ole paikalla, niin selän takana ..
Törni on Suomen Armeija upseeri ja tämä on kunnia, joka hänelle julkisesti pitää palauttaa,
olemme velkaa hänen tapaisilleen henkilöille todella monesta asiasta.

On ollut selvityksiä (mm. suomalaisen upseeriston taholtakin 1990-luvulla), että upseeriluettelosta poistaminen oli laiton teko, ts. sellainen jolla ei ole lainvoimaa eikä siten luettelosta poistamista voida noteerata tapahtuneeksi. Jos näin on, niin asia pitää julkisesti
todeta esim., että Lauri Törni on edelleen Suomen upseeriluettelossa, koska häntä ei ole juridisesti ollut mahdollista sieltä poistaa eikä kenraali Arne Sihvon lapsellisella "käskyllä" ole mitään merkitystä. Tällainen julkilausuma tulee tehdä vähintään virassa olevan PV:n komentajan toimesta, tai Suomen presidentin, koska väärin tehnyt henkilö (Sihvo) oli PV:n komentaja antaessaan "esityksensä" presidentti Paasikivelle (joka myös teki suuren virheen asiassa).

Lopuksi sanottakoon, etteivät presidentit Suomessa ole mitään kumarrettavia jumalia, he ovat tavallisia ihmisiä siinä missä muutkin. Ja virheitä - tahattomia ja tahallisia - tekevät siinä missä muutkin. Osa heistä on ollut aikaan saavia ja ovat suorittaneet valtiomiestekoja (hyvässä ja pahassa), Kekkosen jälkeen presidenteistä kukaan ei ole suorittanut hyviä ja suuria valtiomiestekoja Ahtisaarta lukuunottamatta. Niinistöllä on vielä aikaa toimia.
Lauri L. res.matr.,vm.-77

#98 Re: trollaajia lemuaa täälläkin, Oikeus kuitenkin voittaa

15.06.2013 14:39

#97: Pakolainen - trollaajia lemuaa täälläkin, Oikeus kuitenkin voittaa 

 Ensinnäkin kirjoitukseni ei ollut mikään ´trolli´ vaan kannanotto ja puheenvuoro julkisen sanan keskusteluun, jota en minä suinkaan ole aloittanut. Omista ´lemuistasi´ en tiedä, eikä minulla ole niistä itse asiassa hajuakaan, mutta jos olet tulkinnut sen puheenvuoroksi dos. Johan Bäckmanin ajatusten puolesta, niin olet tulkinnut sen totaalisen väärin. En allekirjoittaisi yhtään kyseisen herran kommenttia,enkä missään tapauksessa kannata niistä ainoatakaan, joten se Bäckmannista.En usko,että hänen lausunnoillaan ja mielipiteillään on Suomessa edes marginaaliin yltävää kannatusta.Kuntoisuuskelpoisuusluokitukseni palveluksessa ollessani oli  muuten AII, varusmiesaikani sujui rikkeettömästi ja ilman poissaoloja, sain hopeamerkin Cooperista ja ammunnoista myös ,meripalvelusaikaa 5kk. Riittääkö? Harrastan polkupyöräilyä (väh.10km/päivä)ja olen muutenkin ,koko ikäni huolehtinut (itse) omasta fyysisestä kunnostani ,niin ettei nimimerkki "Pakolaisen" tarvitse olla siitä laisinkaan huolissaan.Kertausharjoituksiin ei ole tullut kutsua, mutta se johtunee luultavimmin laivaston reservin koosta ja määrästä sekä palvelushaarani ,viesti- ja merenkulkualan koulutuksen vähäisestä sovellettavuudesta maavoimiin. Mitä Staliniin tulee, niin en ole myöskään hänen kulttinsa ihailija, enkä edes  (joidenkin tietämättömien ihannoiman) Che Guevaran. En yleensäkään kannata minkäänlaista sankarinpalvontaa, enkä kenenkään diktaattorin ihailua. Minusta olisi ollut paljon hienompaa, että minullakin olisi ollut eno ja setä, jotka molemmat menivät sodissa jo pitkälle toistakymmentä vuotta ennen syntymääni. Osaako nimimerkki  edes eläytyä sotilassairaalassa työskentelevään nuoren naisen ajatuksiin ja tunteisiin -epäilen, että ei... Monet heistä lykkäsivät  koko lapsenhankkimistaan kaiken siellä näkemänsä perusteella. Sodan vaikutukset  ja seuraukset yksilöiden elämään ja perheisiin eivät siis lopukaan millään rauhansopimuksen hetken kellonlyömällä,vaan ovat paljon kauaskantoisemmat Elämä ei tässä, eikä muussakaan noudata minkään sodanjohdon  logiikkaa; jää paljon orpoja,leskiä,lapsensa menettäneitä, vammaisia, traumoja vuosikymmeniksi eteenpäin, alkoholisoitumista, väkivaltaa, itsemurhia jne. Nykyisin Saksa on  demokraattinen maa, eikä siellä eletä lainkaan oman sotahistorian lumoissa, niinkuin meillä-siitä olen niin saksalaisille, kuin japanilaisillekin  suorastaan kateellinen. Suomella oli muuten tärkeä merkitys aikanaan ´ Kolmannen valtakunnan´sukellusvenelaivastoa ,sen prototyyppejä luotaessa -tämän tiedän oman aselajini historiasta.Yhteistyö alkoi jo v.-33.Ei meillä siis  mitenkään aivan tietämättömiä oltu natsismista , eikä Hitlerin tavoitteista. Eikä aivan tietämätön ollut Törnikään. Liittymällä Waffen SS:ään hän allekirjoitti ja hyväksyi ne kaikki-siitä ei voi olla epäilystäkään. Mitä hänen Vietnamin sotaan liittymiseensä taas tulee, niin sillä ei nähdäkseni ole mitään tekemistä ainakaan meidän maamme itsenäisyyden kannalta, eikä Suomen kannalta  yleensä muutenkaan.Se oli hänen osaltaan aivan hänen oma yksityinen projektinsa, jossa ei näin jälkeenpäin,nyt kun ne,tuon sodan seuraukset ovat julkisesti tiedossa , ollut todellaaan mitään erityisemmin  ihailtavaa.Törni olisi voinut perustaa "rapakon takana" vihannestukun, ravintolan tai ryhtyä sahalaitosyrittäjäksi, tai mitä tahansa.ei häntä sinne Vietnamiin pakotettu lähtemään. Kyllä sinne amerikansuomalaisten joukkoon olisi mahtunut hänkin. Suomen olemassaolo ei hänen Vietnamissa oloaikanaan ollut uhattuna millään tavalla, joten ei hän tehnyt siellä Suomelle mitään palvelusta.Koko Vietnamin sota on tunnustettu jälkeenpäin suureksi poliittiseksi virheeksi ,johon liittyi paljon valehtelua ja propagandaa, eikä sitä tarvitse ihailla.Käsittämättömintä koko tässä Törnin ihailijoitten piirissä on heidän intonsa  ja heidän halunsa saada 50 vuotta sitten kuolleelle ihmiselle hänen 70 vuotta sitten menettämänsä sotilasarvo takaisin! Se näyttää olevan heille hyvin tärkeää, mutta ymmärtäkää nyt hyvät ihmiset ,että Törnille itselleen sillä ei voi olla enää vähäisintäkään merkitystä.Ette voi antaa hänelle enää mitään, koska häntä ei enää fyysisenä henkilönä ole  olemassakaan.Uskonnollisiin asioihin en tässä ota kantaa, mutta sotilas Lauri Törni on kyllä kuollut,valitan. Mitä Niinistöön tulee,niin uskoisin hänen jatkossakin olevan enemmän kiinni päivänpolitiikassa, kuin halukas  lähtemään mihinkään tällaisten symbolisten ja julkisuudessa selitystä vaativien eleiden toteuttamiseen.Uskoisin hänen ottavan vain sen kannan , ettei hän puutu näin vanhoihin päätöksiin ja sillä siisti.Saksan lehdistö (jolle pienempikin on riittänyt aiheeksi) voisi kehittää suoranaisen poliittisen skandaalin siitä jos Suomen presidentti palauttaisi natsien riveissä palvelleen SS-upseerin suomalaisen sotilasarvon kirjoihin.Lisänä vielä kuva miehestä täydessä SS-univormussa ,niin soppa olisi valmis ja hyvät selitykset tarpeen!Kommunismi on menneen maailman juttuja ja ´Kolmas valtakunta´, Suur-Saksa ja "Suur-Suomikin" siinä ohessa -vain menneisyyden kaikuja nekin ovat jo.Jos joku isänmaallisuustunnetta kohottava historian hahmo pitää välttämättä olla ja  valita sankarikseen, niin miten olisi Paavo Nurmi,Hannes Kolehmainen tai vaikka´Tapsa ´Rautavaara, kaikki  sodan kokeneita  olivat  näet hekin osaltaan- jos se nyt teille on ihmisen kunnioituksessa kaiken a ja o. ...


Vieras

#99

30.06.2013 06:21

Hyvän asian puolesta.
Pakolainen

#100 Re: Re: trollaajia lemuaa täälläkin, Oikeus kuitenkin voittaa

07.07.2013 22:31

#98: Lauri L. res.matr.,vm.-77 - Re: trollaajia lemuaa täälläkin, Oikeus kuitenkin voittaa

Nimimerkille Lauri L. resmatr.,vm.-77 :

Hyvä kun kerroit näkemyksesi, nythän me sitten tiedämme sen.

Mutta muistappa vaikka edes vähän jakaa sanomaasi kappaleisiin, että jaksais edes puolet lukea.

Tyylisi muillakin palstoilla on samanmoinen  :-0