Adressi Israelin tueksi!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Adressi Israelin tueksi!.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

07.12.2013 09:51


Varpu Haavisto

#1952 Hyvät Take a Penin jäsenet!

07.12.2013 09:56

Hyvät Take a Penin jäsenet!

Opettaja-lehden numerossa 46 (15.11.2013) oli EAPPI-vapaaehtoinen Mirva Heleniuksen juttu Länsirannalta. Jutussa näkyvät kaikki EAPPI-ohjelman ongelmat - se oli hyvin mustavalkoinen ja kirjoittaja oli täysin kritiikittä ottanut totena kaikki hänelle kerrotut asiat välittämättä tarkistaa asiaa muista lähteistä saati että olisi yrittänyt selvittää, miten konfliktin toinen osapuoli näkee tilanteen.

Opettaja-lehden juttu löytyy täältä:

http://content.opettaja.fi/epaper/20131115/22/index.html

Jutun kirjoittaja esittää kivien heittelyn pikkujuttuna. Autojen kivittäminen ei ole mitään vaaratonta lastenleikkiä. Viime aikoina ilmiöstä on tullut suorastaan epidemia, pelkästään kuluvan vuoden kolmena ensimmäisenä kuukautena näitä välikohtauksia oli lähes 1200, ja heinäkuussa palestiinalaisnuorten joukkiot heittivät israelilaisia siviilejä 52 kertaa palopommein ja kivittivät 246 kertaa - seurauksena 6 israelilaista loukkaantui. Kivien heittely aiheuttaa myös paljon aineellisia vahinkoja ja pelkoa teillä liikkuville. Syyskuussa 2011 palestiinalaisnuorten heittämät kivet aiheuttivat auto-onnettomuuden, jossa autoa ajanut israelilainen isä Asher Palmer ja hänen 1-vuotias pikkupoikansa kuolivat. Tämän vuoden maaliskuussa äiti ja hänen kolme pientä tytärtään loukkaantuivat vakavasti törmäyksessä, joka seurasi kivienheittelyä.1)

Jutussa esitettiin valheellinen väite, että kivien heittelystä voisi saada 20 vuoden vankeusrangaistuksen. Kivien heittelyyn osallistuneet nuoret ovat saaneet muutamasta päivästä muutamaan kuukauteen vankeutta. Asher Palmerin ja hänen pienen poikansa kuolemaan johtaneen kivenmurikan heittäjä oli 25-vuotias mies, joka oli osallistunut samanlaisiin hyökkäyksiin ennenkin. Hän sai teostaan murhatuomion.

Kivien heittely ei ole mikään lasten oma keksintö. Se on järjestelmällisesti ohjattua ja kiihotettua toimintaa, ja tässä kohtaa pitäisi jokaisen ihmisoikeusaktivistin herätä kysymään lasten oikeuksien toteutumista. Lasten värvääminen ja kiihottaminen väkivaltaiseen toimintaan ei ole muuta kuin lapsisotilaiden käyttöä, joka on kansainvälisen oikeuden mukaan sotarikos. Jo ensimmäisen intifadan aikana palestiinalaisjohto (Fatah, PFLP, DFLP ja muut ryhmät) julisti: "Oi Palestiinan nuoret, Oi tulisten kivien heittäjät, uudet fasistit pakotetaan tunnustamaan faktat, jotka teidän raivokas kapinanne vahvistaa...Lisätkää populaarien välineiden käyttöä vihollisia vastaan alkaen pyhistä kivistä aina tulisiin molotovin cocktaileihin." 2)

Palestine Media Watch -järjestön sivuilla on paljon esimerkkejä uskomattomasta vihakiihotuksesta, jota palestiinalaisessa mediassa, lastenleireillä ja myös kouluissa suunnataan lapsiin ja nuoriin. Mm. Tulkaremissa Ikataban tyttökoulun facebook-sivuilta löytyy Hitler, joka julistaa: "minä olisin voinut tappaa kaikki maailman juutalaiset, mutta jätin joitakin, jotta tietäisitte, miksi tapoin heidät." Toisessa piirroksessa puu huutaa aseistetulle muslimille: "Oi muslimi, oi Jumalan palvelija! Minun takanani on juutalainen, tule ja tapa hänet!" Qalqiljan poikien ala-asteen facebook-sivuilla taas harjoitellaan kirjoittamaan eri kielillä "minä vihaan Israelia". Lastenleirejä nimetään itsemurhaiskijöiden kunniaksi, lasten televisio-ohjelmissa lapset lausuvat runoja, joissa kutsutaan "sotaan, joka tuhoaa sionistien sielut", joissa "Jerusalem ja joka tuuma maata vapautetaan lasten verellä" ja joissa juutalaisia kutsutaan sikojen ja apinoiden jälkeläisiksi; Fatahin facebook-sivuilla lapsi pitää rynnäkkökivääriä ja sanoo "äitini synnytti minut taistelemaan ja Fatah antoi minulle aseen" ja toisessa kuvassa äiti itse pukee itsemurhavyön lapsensa päälle ja kehottaa tätä suorittamaan tehtävän; YK:n rahoittama lasten ja nuorten Burj Luq luq -keskus kehottaa nuoria luopumaan tupakasta ja vaihtamaan sen aseeseen... 3)

Lukuisissa tapauksissa terrorijärjestöt ovat käyttäneet alaikäisiä lapsia hyökkäysten suorittamiseen. Esimerkiksi Ibrahimin moskeijan lähellä kuvatussa videossa näkyy, kuinka risteysalueella on useita kameramiehiä ja tunnistettuja fatahin miehiä odottamassa israelilaisen ajoneuvon joutumista väijytykseen. Alaikäiset lapset valmistautuvat hyökkäämään risteykseen ajavaa autoa päin isojen kivien kanssa. Tilanteesta saadut kuvat ovat sen jälkeen levinneet palestiinalaisilla ihmisoikeussivustoilla erilaisten juttujen kera - milloin lapset ovat olleet tulossa koulusta, milloin rukoilemasta moskeijasta, kun israelilainen on muka tahallaan ajanut heitä päin - näin tehdään "uutisia" pahoista siirtokuntalaisista. Kuka vastuullinen aikuinen toimii näin? Eikö jokainen, joka näkee lasten suunnittelevan jotakin noin vaarallista sekä itselleen että toisille, pysäyttäisi häntä? Sen sijaan nämä aikuiset odottavat kameroiden kanssa vieressä.4)

Vihakiihotuksen seuraukset ovat kammottavia. Sen uhreja olivat Itamarissa asuvan Fogelin perheen isä ja äiti, 11-vuotias Joav, 4-vuotias Isai ja 3-kuukautinen Hadas, joiden kotiin kaksi palestiinalaisnuorukaista (toinen alaikäinen) tunkeutuivat maaliskuussa 2011. He leikkasivat lasten kurkut auki ja puukottivat vanhemmat vuoteisiinsa. Perheestä selvisi hengissä kaksi nukkumassa ollutta pikkupoikaa, joita nuoret eivät löytäneet, sekä perheen 12-vuotias tytär, joka aamulla kotiin palattuaan löysi perheensä. Murhat suorittaneet serkukset saatiin myöhemmin kiinni, ja he eivät missään vaiheessa osoittaneet katumusta vaan ylpeyttä teostaan Myös palestiinalaisjärjestöt kutsuivat heitä "sankareiksi". Nämä järjestöt eivät ole ainoastaan vastuussa israelilaisuhreista vaan myös siitä, kuinka he turmelevat palestiinalaisnuorten elämän.

Rauhan este ei ole se, että palestiinalaisalueilla asuu myös juutalaisia - Juudean ja Samarian alueella heitä on asunut vuosisatoja ja asutus katkesi ainoastaan Jordanian miehityksen ajaksi (48-67). Vihaan kiihottaminen on pysyvä este rauhalle, ja ennen kuin se loppuu, alueluovutukset ovat erittäin vaarallisia nyt jo ääri-islamin kuohuttaman Lähi-idän ainoalle demokratialle, Israelille.

Kaiken kaikkiaan tässäkin raportissa näkyy koko EAPPI-ohjelman valuvika: sen vapaaehtoiset varustetaan palestiinalaisella tulkinnalla Lähi-idän historiasta ja nykytilanteesta, heidät viedään palestiinalaisalueille, jossa he ottavat kaiken kuulemansa kritiikittä totena, he eivät missään tilanteessa kuule konfliktin toisen osapuolen näkemyksiä. Siksi he eivät osaa kyseenalaistaa mitään, esimerkiksi: miksi palestiinalaisia suojaamaan riittää kokematon ja aseistamaton nuori suomalaistyttö, kun israelilaisia suojaamaan tarvitaan sotilaita? Miksi palestiinalaiset voivat käydä Israelissa ja juutalaiskylissä rauhassa, jos eivät itse käyttäydy aggressiivisesti, mutta juutalainen on hengenvaarassa eksyessään palestiinalaiskylään? Miksi Israelissa asuu Lähi-idän vapain ja koulutetuin arabiväestö, mutta palestiinalaisalueilla ei saisi asua yhtään juutalaista? Miten Israel voi luovuttaa puolustussodassa haltuunsa saamiaan alueita vastapuolelle, joka ei suostu solmimaan rauhaa eikä tunnustamaan Israelin olemassaoloa ja kasvattaa seuraavat sukupolvensa haaveilemaan Israelin tuhoamisesta?

Kaiken tämän seurauksena EAPPI-vapaaehtoisten jutuissa juutalaiset maalataan mustin värein ja palestiinalaiset esitetään täysin viattomina uhreina. Yritin joitakin vuosia sitten ehdottaa Kirkon ulkomaanavulle, että vapaaehtoiset vietäisiin edes yhdeksi päiväksi vierailulle siirtokuntaan kuuntelemaan, miten he näkevät tilanteen ja mikä on heidän kokemuksensa siitä. Ehdotus ei saanut minkäänlaista vastakaikua. Ei yksikään oikeudenmukainen ihminen hyväksyisi sellaista oikeudenkäyntiä, jossa vain toinen osapuoli saa puhua. Sananlaskun mukaan: oikeudessa aina ensin puhuva on oikeassa, kunnes tulee hänen vastapuolensa ja ottaa hänestä selvän.

Jutussa mainittiin, että EAPPI ei ota vastuuta Heleniuksen mielipiteistä. Opettaja -lehden pitää kuitenkin kantaa vastuu informaatiosta, jota se välittää suomalaisille opettajille. Lähettäkää omin sanoin palautetta opettaja-lehteen osoitteeseen:

opettaja@oaj.fi


Varpu Haavisto
Ajankohtaista:

#1956 Linkistä http://israelupdate.achlak.net/

17.12.2013 21:26

• Indonesiassa WTO:n kokoukseen osallistuva Israelin talouden ministeri Naftali Bennett piti keskiviikkona puheen, jossa hän totesi – Euroopan maiden sulkiessa porttejaan – etsivänsä Israelin kaupalle uusia liikesuhteita, ja siinä Kauko-Idän maat ovat tärkeällä paikalla. Hän sanoi, että Israel tulee siirtämään aiemmin Euroopan maihin suuntautuneen aktiivisuutensa maihin kuten Kiina, Intia ja Hong Kong. Hän sanoi, että Ruotsi ja Suomi ovat kärkimaita Euroopassa israelilaisten tuotteiden boikotoinnissa. Hän sanoi Horizon 2020 opettaneen, että Israelilla tulee olla paljon laajempi järjestelmä, eikä enää tukeutua pelkästään Euroopan komission välitykseen. Bennett kiitteli puheensa samaa yleistä hyväksymistä, eikä kukaan lähtenyt pois sen aikana. Puheen jälkeen monet läsnäolijat tungeksivat hänen ympärillään vakuuttaen, että heidän maansa tarvitsevat Israelin innovaatiokykyä kysellen, miten israelilaiset siirtävät sen talouteensa. Bennett vakuutti, että hänen diplomatiansa seuraa taloudellisuutta. Hän totesi, että Israel tarvitsee uutta diplomaattista aloitteellisuutta ja ajattelua vakuuttaakseen maailman maille, ettei palestiinalaiskysymys ole tärkeimpiä niistä lisäten havaintonaan, etteivät Livnin johtamat keskustelut johda minnekään.

http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Politics/Bennett-in-Indonesia-Trade-missions-closed-in-western-Europe-to-open-new-ones-in-Asia-333983

Reino Savola

#1957 Israelin talouden ministeri Naftali Bennett:

17.12.2013 21:34

Israelin talouden ministeri Naftali Bennett: Ruotsi ja Suomi ovat kärkimaita Euroopassa israelilaisten tuotteiden boikotoinnissa.

Panin tämän Hallitukselle, Presidentille ym. saatesanoin:

Kansalaismielipide 16.12.2013
Suomen Hallitus, Presidentti ym.
Tämä huolestumiseni aihe koskee Suomen Hallituksen asennetta ulkomaankauppaamme kohtaan, erityisesti Israelin kauppaa. Onko todella niin, että Suomi, Ruotsin ohella on etunenässä boikotoimassa Israelin tuotteita? (Katso alla oleva artikkeli ja linkki Jerusalem Postiin.) Näin ainakin Israelissa koetaan. Tämä on häpeällistä Suomelle ja on syytä kysyä, että onko meillä aihetta ja varaa olla antisemitismin kärkimaiden joukossa Euroopassa?
Tähän on jouduttu Ministeri Erkki Tuomiojan toiminnan seurauksena. Hän haluaa sekaantua Israelin sisäpolitiikkaan Juudean ja Samarian alueiden osalta. On vaan niin traagista myös siltä osin, että noiden alueiden teollisuustuotannossa työskentelee paljon köyhiä palestiinalaisia, joiden työpaikka on vaarassa, mikäli boikotti toteutuu. Ulkoministerimme törmäilyt Israel-lausunnoissaan on pantu jo vuosia sitten merkille Jerusalemissa kielteisellä tavalla. Tähän on saatava muutos.
Onko Suomen Hallitus tietoinen, että Gazassa UNRWA:n järjestämillä kesäleireillä lapsille ja nuorille on opetettu selvää juutalaisvihaa? Dokumenttivideoita tästä löytyy TV7:n arkistosta. Rahoittajana on ollut Suomen valtio kehitysapurahoineen. 'Hyötyä' tästä on ollut ainakin Erkki Tuomiojalle osoitettu Gazan Yliopiston Kunniatohtorin arvo. Hamas-terroristijärjestön hallinnon alaisena toimiva oppilaitos ei ansaitse Suomen arvostusta, eikä edellä mainitut kesäleirit ansaitse saada varoja Suomesta.
Helppo ennustaa, ettei Suomi menesty taloudellisesti, ennenkuin Israel-suhteet pannaan kuntoon ja väärät Israel-asenteet korjataan. Se vaatisi kyllä Tuomiojan syrjään siirtämistä ja/tai Pääministerin/Presidentin puuttumista Suomen Israelvastaisuuteen Tuomiojan toimien ja lausuntojen johdosta.

Reino Savola,
Lappajärvi
www.reinosav.net
Heikki Jouppila

#1958 Israelilaisten tuotteiden boikotointi on antisemitismiä ja Israelvastaisuutta!

17.12.2013 21:35


Israelilaisten tuotteiden boikotointi on antisemitismiä ja Israelvastaisuutta!

Tiedämme varsin hyvin, kumman osapuolen syytä on se, ettei Lähi-itään saada rauhaa. Israelille rauha merkitsee olemassaolonsa tunnustamista ja varmistamista, mutta PA:lle Israelin olemassaolon päättymistä. Jos palestiinalaisjärjestöt lopettavat terroriteot, syntyy rauha. Jos Israel lopettaa oman maansa ja kansansa puolustamisen, Israel lakkaa olemasta.

Ihmiset eksyvät, kun eivät tunne kirjoituksia eivätkä Jumalan voimaa. Sen seurauksena Jumalan suunnitelmaa vastaan kapinoivat kansakunnat ja niiden johtajat ovat nousseet Jumalaa ja Hänen omaisuuskansaansa Israelia vastaan ja jakavat Hänen maansa.

Lähi-idän konfliktissa kukaan kansakunnista ei aja Israelin asiaa, ja jopa Israelin rakastajatkin ovat sen hyljänneet. Ks. esim. Sakarja 1 luku (jakeet 14 – 21) sekä luvut 2, 12 ja 14, Jooel 3 luku (uudessa käännöksessä luku 4) ja Jeremia luku 30 (erityisesti jakeet 1 – 3 ja 10 – 18).

Jumala on luvannut palauttaa Israelin kansan omaan maahansa, johon sisältyvät myös ne alueet, jotka Jumalaa vastaan kapinoivat kansakunnat haluavat antaa Israelin tuhoa tavoittelevalle Palestiinalle. Tästä kertovat monet Raamatun paikat, kuten esim. Hesekiel luku 36.

”Kuulkaa Herran sana, te kansat, ilmoittakaa kaukaisissa merensaarissa ja sanokaa: Hän, joka Israelin hajotti, on sen kokoava ja varjeleva sitä niin kuin paimen laumaansa.” (Jeremia 31:10) ”Katso, hän, joka Israelia varjelee, ei torku eikä nuku”(Ps. 121:4)

Raamattuun luottavat ihmiset tietävät, että Israelin Jumala valvoo sanaansa toteuttaaksensa sen, ja että sen, mitä maailmassa nyt tapahtuu Israelin maan ja kansan sekä Jerusalemin suhteen, Hän on edeltä ilmoittanut sanassaan.

Oma ja kansamme kohtalo määräytyvät sen perusteella, miten me suhtaudumme Jumalan sanaan, siunaammeko vai kiroammeko Israelia, olemmeko sielunvihollisen vai Jumalan puolella. Jumala siunaa niitä, jotka siunaavat Israelia ja jos Jumala on meidän puolellamme, niin kuka voi olla meitä vastaan.

Reino Savolan lähettämä viesti on ajankohtainen ja vakava varoitus Suomen kansalle ja sen valitsemille päättäjille ja toivon, että kaikki uskovat Suomessa yhtyvät siihen rukoilevin sydämin Israelin ja oman maamme parhaaksi.


Israelia ja Suomea siunaavin jouluterveisin,


Heikki Jouppila
Kurikka
Juhani Starczewski

#1959 Voipi olla, että käy meille kalliksi nämä puhurit ja pullistelut! : (

17.12.2013 22:33

Kansojen kohtalon on ratkaissut se, miten ne ovat suhtautuneet juutalaisiin. Se, mitä tapahtuu juutalaisille, vaikuttaa koko maailman tilanteeseen.

Kannattaisi Suomessa lukea tarkkaan Obadjan kirja kuten sotien aikanakin:
Sillä lähellä on Herran päivä kaikkia pakanakansoja: Niinkuin sinä olet tehnyt, niin sinulle tehdään; kosto sinun teostasi kohtaa sinun omaa päätäsi.
http://ftp.funet.fi/index/bible/fi/1933,38/Ob.1.html

Voipi olla, että käy meille kalliksi nämä puhurit ja pullistelut! : (
Tellervo Nyberg

#1960 Зима 2013 в Иерусалиме, Писгат Зеэв

17.12.2013 22:37

Eilen, maanantaina sain tällaisia kuvia Israelista, siellä on valkoinen talvi ja meillä täällä on jo ruoho alkanut vihertää maassa.
---Jerusalemissa on satanut paljon lunta, siellä on aivan kaaos ollut nyt viikonloppuna.
---Siis viime päivinä Israel on kärsinyt massiivisen talvimyrskyn joka on vakavin 150 vuoteen!
---Voimakas lumentulo on muuttanut paljon Israelia, tehnyt Israelin kauniiksi, talviseki ihmemaaksi.
---Mutta rankat lumisateet, pakkaset ja liukas keli on halvaannuttanut hyvin monet Israelin asutuskeskukset täysin jumiin, kuten Jerusaleminkin!
---Gazassa terroristien kaivamat salakuljetustunneli, maanalaiset ohjus-ja ammusvaratot ovat joutuneet veden valtaan. Ovat täyttyneet vesistä ja luultavasti on paljon terroristejä hukkunut tunneleihin!?!
---Kuolleista eivät Gazan terroristi johto anna julkisuuteen mitään lausuntoa.
---Kairoon ei ole satanut 120 vuoteen lunta ja nyt on satanut, niinkuin muihinkin arabi maihin, kuten Saudi-arabiaan.
---Olen koonnut nämä tiedot minulle tulleista maileista.
Juhani Starczewski
Vieras

#1961 Adolf Hitlerkin puolustaa Muuramen itsenäisyyttä

27.12.2013 12:28

Adolf Hitlerkin puolustaa Muuramen itsenäisyyttä

12:12

Muuramen itsenäisyyden puolustajien tueksi on värvätty yksi maailman historian tunnetuin ja samalla vihatuin henkilö: miljoonia juutalaisia tapattanut natsijohtaja Adolf Hitler. Joulupäivänä Youtubeen ladattiin reilun neljän minuutin mittainen kohtaus Oliver Hirschbiegelin vuonna 2004 ohjaamasta Hitler-elokuvasta Perikato.

Kohtauksessa Hitler raivostuu kuullessaan, kuinka kolmannen valtakunnan tuhoutuminen etenee samalla kun venäläisjoukkojen yliote kiristyy Berliinissä.

Suomenkielisessä tekstityksessä Hitler puolustaa rajusti Muuramen itsenäisyyttä. Kunniansa saavat kuulla niin Jyväskylän kaupunginjohtaja Markku Andersson kuin ministeri Susanna Huovinen (sd.). Myös ministeri Henna Virkkunen (kok.) mainitaan videolla.

– Ei hyvältä näytä Näivettylän tulevaisuus. Sieltähän häviää kohta lentoasemakin. Varmaan seuraavaksi kääritään ratakiskotkin rullalle, Hitler paasaa videolla viitaten Jyväskylään, joka mieluusti yhdistäisi Muuramen itseensä.

Muuramen kunnan hallintojohtaja Sami Niemi törmäsi Muurame-aiheiseen Hitler-videoon joulunpyhinä Facebook-jaon kautta.

– Kyllä videon tekijän on oltava joku Jyväskylän seudulta, koska teksteissä viitataan niin tarkkaan paikallisiin nimiin ja tapahtumiin. Muuramen kunnan hanke tämä ei kuitenkaan ole, Niemi sanoo.

Niemen mukaan videon hauskuus syntyy kahden aivan eri asian rajusta ristiriidasta.

– Kyllähän kaikki tietävät, ettei Hitlerillä ja Jyväskylän seudun kuntaliitoksella ole oikeasti mitään tekemistä keskenään, Niemi sanoo.

Onko kaiken väärti?

Video nauratti myös Muuramen kunnanjohtaja Ari Ranta-ahoa.

– Tosin voi myös kysyä, onko video kaiken sen väärti, sillä Hitler herättää aina mielikuvia. Itse en ole jakanut videota eteen päin, Ranta-aho totesi.

"Hitler kuulee... Muurame liitetään Jyväskylään" -nimisen videon on ladannut Youtubeen nimimerkki MrsKoira99. Sen oli perjantaina puoleen päivään mennessä näytetty noin 1 500 kertaa.

"Hitler kuulee" -videot ovat olleet suosittuja Youtubessa jo vuosia. Niitä on tehty myös muilla kielillä kuin suomeksi.

Katso Muurame-video täältä

Onko Hitler-video hyvän maun mukainen?

58%Kyllä
42%Ei
Ääniä annettu: 395
Juhani Starczewski

#1962 Re: Adolf Hitlerkin puolustaa Muuramen itsenäisyyttä

27.12.2013 12:32

#1961: Juhani Starczewski - Adolf Hitlerkin puolustaa Muuramen itsenäisyyttä 

 Mitä sanookaan Sana rajoista:
Älä siirrä lähimmäisesi rajaa, jonka entiset polvet ovat määränneet sinun perintöosallesi siinä maassa, jonka Herra, sinun Jumalasi, sinulle antaa, että ottaisit sen omaksesi.
Älä siirrä ikivanhaa rajaa, jonka esi-isäsi ovat asettaneet.
Älä siirrä ikivanhaa rajaa äläkä mene orpojen pelloille.
Kun asutte perintömaillanne siinä maassa, jonka Herra, teidän Jumalanne, antaa omaksenne, te ette saa siirtää tilustenne rajamerkkejä niiden alkuperäisiltä paikoilta-
Jumalattomat siirtävät rajakiviä, ryöstävät karjaa, laiduntavat sitä kuin omaansa.
"'Kirottu on jokainen, joka siirtää rajamerkkejä.' Ja kansa sanokoon: 'Aamen.'
Ja hän on tehnyt koko ihmissuvun yhdestä ainoasta asumaan kaikkea maanpiiriä ja on säätänyt heille määrätyt ajat ja heidän asumisensa rajat, että he etsisivät Jumalaa, jos ehkä voisivat hapuilemalla hänet löytää - hänet, joka kuitenkaan ei ole kaukana yhdestäkään meistä; sillä hänessä me elämme ja liikumme ja olemme, niinkuin myös muutamat teidän runoilijoistanne ovat sanoneet: 'Sillä me olemme myös hänen sukuansa.'
Muistele muinaisia päiviä, ajattele menneiden sukupolvien vuosia. Kysy isältäsi, niin hän sen sinulle ilmoittaa, vanhimmiltasi, niin he sen sinulle sanovat. Kun Korkein jakoi perinnöt kansoille, kun hän erotteli ihmisten lapset, silloin hän määräsi kansojen rajat israelilaisten luvun mukaan.

Juhani Starczewski

#1963 Re: Re: Adolf Hitlerkin puolustaa Muuramen itsenäisyyttä

27.12.2013 12:39

#1962: Juhani Starczewski - Re: Adolf Hitlerkin puolustaa Muuramen itsenäisyyttä 

 J.Ässä (S): rukoile kolleegallesi ministeri Päivi Räsäselle viisautta palauttaakseen kodinhoitotuen lapsiperheille!

Arvaa, olenko?
Jumalan Sanan pilkkaaminen on tosi kova juttu
Tiitus 2:
Raamattu 1933/38: 3 niin myös vanhat naiset olkoot käytöksessään niinkuin pyhien sopii, ei panettelijoita, ei paljon viinin orjia, vaan hyvään neuvojia,
Biblia 1776: 3 Vanhat vaimot myös käyttäisivät itsensä niin kuin pyhäin sopii, ei panetteliat, eikä juomarit, mutta hyvin opettavaiset:
Raamattu 1992: 3 Vanhojen naisten tulee samoin käyttäytyä arvokkaasti. He eivät saa puhua muista pahaa eivätkä olla viinin orjia, vaan heidän on opetettava muita hyvään. [1. Tim. 3:11]
4 voidakseen ohjata nuoria vaimoja rakastamaan miehiänsä ja lapsiansa,
4 Että nuoret vaimot heiltä hyviä tapoja oppisivat, miehiänsä rakastaisivat, lapsensa rakkaina pitäisivät,
4 Heidän tulee kehottaa nuoria naisia rakastamaan miestään ja lapsiaan,

5 olemaan siveitä, puhtaita, kotinsa hoitajia, hyviä, miehilleen alamaisia, ettei Jumalan sana pilkatuksi tulisi.
5 Olisivat siviät, puhtaat, kotonansa pysyväiset, hyvät, miehillensä alamaiset, ettei Jumalan sana pilkatuksi tulisi.
5 olemaan puhtaita ja siveitä, hoitamaan hyvin kotinsa ja mukautumaan miehensä tahtoon, jottei Jumalan sana joutuisi pilkan kohteeksi. [1. Kor. 14:34+]

Juhani Starczewski

#1964 Re: Re: Re: Adolf Hitlerkin puolustaa Muuramen itsenäisyyttä

27.12.2013 12:42

#1963: Juhani Starczewski - Re: Re: Adolf Hitlerkin puolustaa Muuramen itsenäisyyttä 

 Mikä tulikaan todistettua ja poistettua?!
Näköjään Hitler elää ja voi hyvin Keskisuomalaisen toimituksessa!
Poistetut tekstini voi lukea ainakin facebook-sivultani, täältäkin ja vähän muualtakin!

http://www.ksml.fi/uutiset/keski-suomi/adolf-hitlerkin-puolustaa-muuramen-itsenaisyytta/1742794

http://www.ksml.fi/yhteiso/keskustelu/posts/list/74114.htm

Suo siellä, vetelä täällä!
Vieras

#1965 Ministeri toivotti Sini Saarelan tervetulleeksi kotiin

27.12.2013 18:16

Ministeri toivotti Sini Saarelan tervetulleeksi kotiin

Kuva: Markku Ojala

http://www.ksml.fi/incoming/2013/09/29/1025064.jpg/alternates/w480/1025064.jpg...

Ympäristöministeri kirjoitti perjantaina blogiinsa tervetulotoivotuksen Venäjältä palaavalle aktivisti Sini Saarelalle.

17:44 19:25

Vihreiden puheenjohtaja, ympäristöministeri Ville Niinistö toivotti tänään perjantaina blogitekstissään Greenpeace-aktivisti Sini Saarelan tervetulleeksi kotiin. Niinistö kiittää Saarelaa paitsi teoistaan myös tapauksen nostattamasta keskustelusta.

Sini Saarela saapuu takaisin kotimaahansa Suomeen tänään perjantaina.

"Olen iloinen siitä, että kansainvälisen merioikeuden kannalta kyseenalainen pidätyksesi Venäjällä päättyi nopeammin kuin miltä jossain vaiheessa näytti. Suomessa on keskusteltu paljon arktiseen öljynporaukseen liittyvistä riskeistä sinun ansiostasi", Niinistö kirjoitti blogissaan.

"Samoin on keskusteltu siitä, mikä on oikea tapa kiinnittää ihmisten huomiota aikamme suuriin ympäristökriiseihin. Tällaisessa keskustelussa yleensä paljastuu varsin nopeasti keskustelijoiden suhtautuminen ihmisen vastuuseen oman toimintansa seurauksista."

Niinistö vetosi blogissaan samalla siihen, että kaikkien maiden pitäisi asettaa kunnianhimoisempia päästövähennystavoitteita ilmaston lämpenemisen rajoittamiseksi. Hän myös kertoo huolensa napa-alueiden lämpenemisestä.

"Ympäristöministerinä tehtäväni on varmistaa, että Suomen valtio omalta osaltaan edistää arktisen herkän luonnon suojelua sekä kunnianhimoisen ilmastosopimuksen ja päästövähennysten aikaansaamista", Niinistö sanoo.

Lue koko ympäristöministeri Ville Niinistön blogiteksti tästä.

Juhani Starczewski

#1966 Re: Ministeri toivotti Sini Saarelan tervetulleeksi kotiin

27.12.2013 18:20

#1965: Suo siellä, vetelä täällä! - Ministeri toivotti Sini Saarelan tervetulleeksi kotiin 

 Kannattaisi Niinistön keskittyä ensin oman maamme ympäristöön. Viimeaikaiset myrskyt ja nytkin jatkuva vesisade joulukuussa sekä tulvat Pohjanmaalla puhuvat jo puolestaan, että Joku muukin on lämmennyt tälle maamme touhulle kuin ilmasto!

Hän säät ja ilmat säätää
ja aallot tainnuttaa
ja hyisen hallan häätää
ja viljan vartuttaa.
Hän onneen meidät ohjaa,
myös aikaan vaikeaan.

Nyt ollaan vaikeassa ajassa ja vielä vaikeampaan ollaan menossa. Henkilökohtaisesti en usko, että Niinistön edustamilla "arvoilla" suunta muuttuu, päinvastoin!

Ajankohtaista:
Vieras

#1967 Pasi Turunen: YK:n ihmisoikeuskomission Israel-kriittisyys yksipuolista

28.12.2013 17:07

Pasi Turunen: YK:n ihmisoikeuskomission Israel-kriittisyys yksipuolista

28.12.2013 08:02 | Ristin Voitto | RV Uutiset

http://www.seurakuntalainen.fi/filebank/news/images/fullWidth_4023.jpg...

Myös YK:n yleiskokouksen päätöslauselmat jättävät pimentoon muiden maiden ja alueiden ongelmat, blogikirjoituksessa sanotaan.

YK ja erityisesti sen ihmisoikeuskomissio kärsii rappiotilasta, joka näkyy kohtuuttoman runsaana Israel-vastaisten päätöslauselmien tuottamisena, Patmos Lähetyssäätiön toimittaja ja julistustyöntekijä Pasi Turunen väittää blogissaan.

Turusen mukaan pelkästään marraskuun aikana YK:n yleiskokous teki yhdeksän päätöslauselmaa Israelia vastaan. Samaan aikaan yleiskokous ei saanut aikaan ainuttakaan muita maita koskevaa päätöslauselmaa. Vuonna 2013 yleiskokous teki yhteensä 22 Israelin tuomitsevaa päätöslauselmaa ja yhteensä vain neljä, jotka koskivat koko muuta maailmaa.

Turusen mukaan YK:n koneiston "todellinen ongelmalapsi" on kuitenkin järjestön ihmisoikeuskomissio (UNHRC), jonka jäseniksi valittiin hiljattain lisää eräitä maailman pahimpia ihmisoikeusrikkojia, kuten Kiina, Kuuba, Venäjä ja Saudi-Arabia. Komission Israel-vastaisuudesta puolestaan on Turusen mukaan vastuussa ennen kaikkea islamilaisten maiden yhteistyöelin OIC.

Komissio ei ole koko olemassaolonsa aikana laatinut ainuttakaan päätöslauselmaa esimerkiksi Pakistanin, Zimbabwen, Kiinan tai Egyptin ihmisoikeustilanteesta, Turunen kirjoittaa patmos.fi/blogi -sivulla. Esimerkiksi suomalaisen Finnwatch-järjestön Israel-vastainen raportointi nojaa Turusen mukaan silti juuri ihmisoikeuskomission näkemyksiin.

 

Lue Turusen blogikirjoitus tästä.

Juhani Starczewski

#1968 Re: Pasi Turunen: YK:n ihmisoikeuskomission Israel-kriittisyys yksipuolista

28.12.2013 17:11

#1967: Ajankohtaista: - Pasi Turunen: YK:n ihmisoikeuskomission Israel-kriittisyys yksipuolista 

PSALMIT 2
Turha taistella Heran voideltua vstaan
1. Miksi pakanat pauhaavat ja kansat turhia ajattelevat?
2. Maan kuninkaat nousevat, ruhtinaat yhdessä neuvottelevat Herraa ja hänen voideltuansa vastaan:
3. "Katkaiskaamme heidän kahleensa..., heittäkäämme päältämme heidän köytensä".
4. Hän, joka taivaassa asuu, nauraa; Herra pilkkaa heitä.
5. Kerran hän on puhuva heille vihassansa, peljättävä heitä hirmuisuudessaan:
6. "Minä olen asettanut kuninkaani Siioniin, pyhälle vuorelleni".
7. Minä ilmoitan, mitä Herra on säätänyt. Hän lausui minulle: "Sinä olet minun poikani, tänä päivänä minä sinut synnytin.
8. Ano minulta, niin minä annan pakanakansat sinun perinnöksesi ja maan ääret sinun omiksesi.
9. Rautaisella valtikalla sinä heidät muserrat, niinkuin saviastian sinä särjet heidät."
10. Tulkaa siis järkiinne, kuninkaat, maan tuomarit, ottakaa nuhteesta vaari.
11. Palvelkaa Herraa pelvolla ja iloitkaa vavistuksella.
12. Antakaa suuta pojalle, ettei hän vihastuisi ettekä te hukkuisi tiellänne. Sillä hänen vihansa syttyy äkisti. Autuaat ovat kaikki, jotka häneen turvaavat.

Juhani Starczewski

#1969 Re: Re: Pasi Turunen: YK:n ihmisoikeuskomission Israel-kriittisyys yksipuolista

28.12.2013 17:14

Juhani Starczewski

#1970 Jeshua on Messias!

06.01.2014 19:12

Hän oli ylenkatsottu, ihmisten hylkäämä, kipujen mies ja sairauden tuttava,
jota näkemästä kaikki kasvonsa peittivät, halveksittu, jota emme minäkään pitäneet.
Mutta totisesti, meidän sairautemme hän kantoi, meidän kipumme hän sälytti päällensä.
Me pidimme häntä rangaistuna, Jumalan lyömänä ja vaivaamana,
mutta hän on haavoitettu meidän rikkomustemme tähden, runneltu meidän pahain tekojemme tähden.
Rangaistus oli hänen päällänsä, että meillä rauha olisi, ja hänen haavainsa kautta me olemme paratut.
Me vaelsimme kaikki eksyksissä niinkuin lampaat, kukin meistä poikkesi omalle tielleen.
Mutta Herra heitti hänen päällensä kaikkien meidän syntivelkamme.
Jesaja 53
http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible?chp=1&ref=Jes.+53%3A1&rnd=1389034108014
Lähde HS-kuukausiliite

#1971 Suomalaiset naiset intissä Israelin armeijassa

07.01.2014 18:11

Suomalaiset naiset intissä Israelin armeijassa

Jasmin Levit on kotoisin Helsingistä. Ruut Cohen kävi lukiota Vantaalla.

Jasmin Levit vastaa puhelimeen Tel Avivin läheltä Herzliyasta. Hänellä on lounastauko. Ympäriltä kuuluu hepreankielistä puhetta, vahvoja konsonantteja.

Levit puhuu puhelimeen suomea. Hän on 21-vuotias Suomen kansalainen. Hänen äitinsä on suomalainen ja isänsä israelilainen, ja hän on asunut suunnilleen puolet elämästään Israelissa ja puolet Suomessa. Helsingissä hän kävi juutalaista koulua ja Länsi-Helsingin lukiota.

Sitten hän jätti lukion kesken ja lähti armeijaan. Israeliin.

Israelissa kaikki ovat asevelvollisia, myös naiset. Miehet käyvät armeijaa kolme ja naiset kaksi vuotta. Seitsemän kymmenestä miehestä valitsee asepalveluksen, naisista joka toinen - tarjolla on myös siviilipalvelus.

Monessa maassa, kuten Suomessa, naiset voivat suorittaa vapaaehtoisen asepalveluksen, mutta Israelin puolustusvoimat on ainoa armeija, johon kutsutaan myös kaikki naiset.

Jasmin Levit oli 12-vuotias helsinkiläistyttö, kun hän päätti käydä armeijan isänsä kotimaassa. Hän halusi muuttaa takaisin Israeliin, jossa vietti lapsuutensa.

"Jos haluaa olla israelilainen, on hyvä käydä armeija. Kun hakee töitä, kysytään, mitä teit armeijassa."

Levitin koulutoveri Ruut Cohen teki saman havainnon, kun hän muutti Israeliin lukion jälkeen asuttuaan teini-ikänsä Suomessa. Hänenkin isänsä on israelilainen ja äiti suomalainen. Kolmesta sisaruksesta kaksi asuu Israelissa.

"Israelissa kaikki puhuvat armeijasta ja kokemuksistaan siellä. Jos ei ole käynyt armeijaa, jää ulkopuolelle", alikersantti Cohen sanoo puhelimessa - hän on parhaillaan jossain armeijan tukikohdassa Etelä-Israelissa.

"Tiesin aina, että tekisin armeijan. Se oli aina mun päässä."

Toinen maailmansota muutti Lähi-idän. Natsi-Saksan toteuttama kuuden miljoonan juutalaisen kansanmurha käänsi maailman myötätunnon juutalaisten puolelle. Satojatuhansia juutalaisia pakeni vainoa Raamatun maille. Kun Israel vuonna 1948 julistautui itsenäiseksi, ei sitä juuri jaksettu vastustaa, vaikka tiedettiin, että palestiinalaiset jäivät samalla ilman omaa maata.

Seuraavina vuosikymmeninä Israel kävi sotia joka suuntaan. Se puolusti aluettaan ja miehitti ja asutti lisää alueita perustamalla siirtokuntia. YK yritti puuttua tilanteeseen laatimalla päätöslauselmia, joita Israel rikkoi. Maailmaan oli syntynyt juutalaiskysymyksen lisäksi palestiinalaisongelma. Sitä on koetettu ratkoa nyt 65 vuotta.

Arabinaapureista vain Egypti ja Jordania ovat tehneet Israelin kanssa rauhansopimuksen. Libanonin ja Israelin välissä ei ole edes rajaa vaan niin sanottu sininen linja, jota YK valvoo.

Itsenäistymisvuonna 1948 perustettiin Israelin puolustusvoimat (IDF), johon Jasmin Levit ja Ruut Cohen yli puoli vuosisataa myöhemmin hakeutuivat, vapaaehtoisina Suomesta.

Siinä on ollut selittämistä suomalaisille kavereille.

"He eivät ole sanoneet hirveästi mitään. Mutta kyllä se oli heille aikamoinen shokki", Levit sanoo. "Kaksi vuotta!"

On pitänyt selittää, että Israelissa armeija on erilainen kuin Suomessa, varsinkin naisilla. "Duunissa Suomessa sanottiin, että miksi sä haluat mennä tappamaan palestiinalaisia lapsia. Sanoin, ettei se ole niin. Että tutki vähän asiaa ja perehdy siihen."

"Molemmin puolin on väärinkäsityksiä", Levit sanoo ja viittaa Israelin ja palestiinalaisten konfliktiin. "Molemmat haluaisivat elää sovinnossa, mutta se on vaikeata. Ei siinä voi muuta kuin puhua. Ei mikään selviä muuten."

Hän kertoo, että armeija tekee myös hyväntekeväisyyttä. Hän oli mukana, kun israelilaiset sotilaat auttoivat palestiinalaisperheitä -Genesaretinjärven alueella.

Asepalvelus alkoi kolmen viikon alokaskoulutuksella. Levitille se oli järkytys.

"Yhtäkkiä annettiin ase, josta minä olin vastuussa. Jos se hukkuu, joudun vankilaan. Oli paljon perustreeniä, juoksentelua. Oli talvi ja tosi kylmä. Ei ollut kiva juosta sateessa viiden kilon aseen kanssa."

Tukikohta oli aivan Gazan palestiinalaisalueen pohjoispuolella. Juuri noina viikkoina Gazasta ammuttiin Israelin puolelle kymmeniä raketteja. Jotkin osuivat lähelle, mutta siihen tottui. Levit juoksi muiden kanssa pommisuojaan ja odotti, että vaara on ohi.

Alokasajan jälkeen hänestä koulutettiin muiden vapaaehtoisten opettaja. Hän kuvailee tehtäväänsä matkaoppaan työksi: hän opetti ulkomaalaisille tulokkaille sionismia ja terveystietoa ja kiersi heidän kanssaan eri puolilla maata. Monet uusista olivat tulleet Etiopiasta ja Venäjältä. Heille opetettiin, että Israelin armeijassa puhutaan vain hepreaa.

Lopulta kaikki oli kovin erilaista kuin hän oli kuvitellut. Israelin armeija huolehti ulkomaalaisista vapaaehtoisistaan kuin äidittömistä. He saattoivat asua kibbutsissa tai kaupungissa, saivat isäntäperheen, jonka luona ruokailla, vuokrarahaa ja suurempaa päivärahaa kuin israelilaiset varusmiehet. Jos piti hoitaa asioita, sitä varten sai vapaata.

"Oli vaikeita aikoja, jolloin oli ikävä perhettä. Silloin ajattelin, että miksi minä olen täällä. Että oliko se ihan järkevää."

Ulkomaalaiset vapaaehtoiset saavat kahden vuoden aikana kaksi kuukauden mittaista lomaa. Silloin voi matkustaa kotimaahan. Kun Levit saapui ensimmäiselle lomalleen vanhempiensa ja kolmen pikkuveljensä luokse, hän huomasi, että Suomessa kaikki oli ennallaan mutta hän oli muuttunut.

Nyt hän on muuttanut uuteen asuntoon Herzliyassa, käy töissä ja suunnittelee opintojen jatkamista. Suomeen hän tuskin palaa.

Naisia on kolmannes israelin armeijan sotilaista. Heitä on maa-, meri- ja ilmavoimissa, ja he voivat hakeutua lähes kaikkiin samoihin tehtäviin kuin miehet.

Ainakin teoriassa Israelin puolustusvoimat on maailman tasa-arvoisin armeija. Korkeimman oikeuden päätös on päästänyt naiset myös taistelutehtäviin, mutta vain kolme prosenttia naissotilaista on sitä halunnut.

Taistelujoukoissa naisten täytyy suorittaa kolmen vuoden asepalvelus, samoin kuin miesten, ja jatkaa reservin joukoissa 38-vuotiaiksi - siinäkin tapauksessa, että tulevat äideiksi. Ehdot ovat samat kuin miehillä.

Naisia on noussut yhä korkeampiin upseerintehtäviin. Puolet luutnanteista on naisia; everstiluutnanteista ja sitä korkeammista upseereista naisia on 13 prosenttia. Vuonna 2011 nimitettiin ensimmäinen naiskenraali. Vuoden 2006 Libanonin sodassa kaatui ensimmäinen naissotilas.

Kappaleessaan Tel Aviv, Tel Aviv Ultra Bra lauloi israelilaisesta lentosotanaisesta, joka jätti suomalaisen miehen pimeään yöhön huutamaan: Sabrani lausui: "Isänmaa kutsuu" / Ja heilautti kättään hyvästiksi / Israelin valtio / Tarkkaan valvoo kaikkea omaansa.

Armeija on rakentanut imagoaan kauniiden univormupukuisten tyttöjen avulla. Heidän kuviaan löytyy kasapäin verkon pin up -sivuilta. Tällaiset sotilaat ovat kaukana siitä uutisten kasvottomasta IDF:stä, joka kylvää pommeja Gazaan ja lanaa palestiinalaisten öljypuuviljelmät kumoon uusien siirtokuntien tieltä.

Jasmin Levit pääsi armeijasta äskettäin ja meni töihin. Ruut Cohenilla on asepalvelusta jäljellä maaliskuun 2014 loppuun. Alikersanttina hän kouluttaa uusia varusmiehiä, tyttöjä ja poikia, ja opettaa näille myös aseiden käyttöä.

"Huolehdin koko ajan sotilaistani. Välillä nukun kolme tuntia ja ehdin päivän aikana vessaan kahdesti. Se on rankkaa", Cohen sanoo.

Hän on yöpynyt erämaassa viikon ilman että pääsi suihkuun. Hän on tutustunut ihmisiin, joista uskoo saavansa elinikäisiä kavereita.

Ruut Cohen ei tiedä, palaako Suomeen. Vanhemmat toivovat sitä. Ensin hän aikoo mennä Israelissa töihin, ansaita rahaa ja matkustaa Etelä-Amerikkaan.



Valokuvaaja Adriana Dobrin opiskelee Pekka Halosen akatemiassa Tuusulassa. Hänen lopputyönsä käsittelee naisia Israelin armeijassa.

Lähde HS-kuukausiliite

Vieras

#1972

07.01.2014 21:10

nnn
Ajankohtaista:

#1973 Aihe: Kaiken kohdalleen asettaminen ym.

07.01.2014 21:11

Aihe: Kaiken kohdalleen asettaminen ym.

Shalom!

Tiedoksi. TV7:ä tuli tänään (ti klo 20.30) ruotsalaisen Lars Enarsonin puhuman ohjelmasarjan ensimmäinen osa “Syysjuhlat ja Messiaan paluu” (suomeksi tekstitettynä). Hän puhui raamatullisten juhlien merkityksestä siten, että kevään ja alkukesän juhlat liittyvät Jeshua Messiaan ensimmäiseen tulemukseen noin 2000 vuotta sitten ja että edessä olevat syksyn juhlat liittyvät Messiaan toiseen tulemukseen. Tämän ensimmäisen ohjelmajakson opetus oli aivan sama kuin mitä minäkin olen puhunut. Hän korosti myös alkuperäisten juhlien merkitystä kristikunnalle, joka on hylännyt juurensa. On iloinen asia, että Jumala herättää kaikkialla palvelijoitaan, jotka julistavat seurakunnan ennalleenasettamista Israel-juurille. Uusinta tulee keskiviikkona (8.1) klo 12.20. Jossain vaiheessa Enarsonin sarja tulee myös TV7:n ohjelma-arkistoon. Kannattaa katsoa.

Ohjelmasarja “Kaiken kohdalleen asettaminen tulee uusintana keskiviikkoaamuna (8.1) klo 7.50. Sarjan viisi osaa löytyvät jo TV7:n ohjelma-arkistosta ja aina esittämisen jälkeen ne ilmestyvät sinne. Laitan tähän vielä ohjelmasarjan nimet ja esittämisaikataulun sekä linkin TV7:n ohjelma-arkistoon.

http://www.tv7.fi/vod/

Siunauksin!

Keijo Lindeman



Ohjelmasarja TV7


TV7 lähettää 12-osaisen ohjelmasarjan KAIKEN KOHDALLEEN ASETTAMINEN oheisen aikataulun mukaisesti. Välittäkää tietoa mahdollisimman monelle.


”Tehkää siis parannus ja kääntykää, että teidän syntinne pyyhittäisiin pois ja että virvoituksen ajat tulisivat Herran kasvoista ja hän lähettäisi teille ennalta määrätyn Voidellun, Jeesuksen. Taivaan oli määrä ottaa hänet luokseen niihin aikoihin asti, jolloin kaikki asetetaan kohdalleen. Tästä Jumala on puhunut ikiajoista asti pyhien profeettojensa suulla” (Ap.t.3:19-21; Raamattu kansalle).


1.esitys
la 30.11.2013 19:00 Kaiken kohdalleen asettaminen 1 30 min Mitä ennalleenasettaminen tarkoittaa?
la 14.12.2013 19:00 Kaiken kohdalleen asettaminen 2 30 min Israelin ennalleenasettaminen
la 21.12.2013 19:00 Kaiken kohdalleen asettaminen 3 30 min Ajanlaskun ja kalenterin ennalleenasettaminen
la 28.12.2013 19:00 Kaiken kohdalleen asettaminen 4 30 min Sapatin ennalleenasettaminen
la 04.01.2014 19:00 Kaiken kohdalleen asettaminen 5 30 min Herran juhlien ennalleenasettaaminen
la 11.01.2014 19:00 Kaiken kohdalleen asettaminen 6 30 min Pääsiäisen vieton ennalleenasettaminen
la 18.01.2014 19:00 Kaiken kohdalleen asettaminen 7 30 min Lehtimajanjuhlan ennalleenasettaminen
la 25.01.2014 19:00 Kaiken kohdalleen asettaminen 8 30 min Tooran ja armon ennalleenasettaminen
la 01.02.2014 19:00 Kaiken kohdalleen asettaminen 9 30 min Seurakunnan ennalleenasettaminen
la 08.02.2014 19:00 Kaiken kohdalleen asettaminen 10 30 min Maapallon ja luomakunnan ennalleenasettaminen
la 15.02.2014 19:00 Kaiken kohdalleen asettaminen 11 30 min Ihmisen ennalleenasettaminen
la 22.02.2014 19:00 Kaiken kohdalleen asettaminen 12 30 min Elian henki ja ennalleenasettaminen




www.iltasanomat.fi
Vieras

#1974 Israelissa paljastettiin muistomerkki natsien vainoamille homoille

10.01.2014 17:55

Israelissa paljastettiin muistomerkki natsien vainoamille homoille

http://is13.snstatic.fi/img/658/1288641134300.jpg...

Kivinen muistomerkki on vaaleanpunaisen kolmion kaltainen.
Jack Guez
Julkaistu: 10.1.2014 18:01
 

Israelissa Tel Avivissa paljastettiin muistomerkki natsien vainoamille homo- ja lesbouhreille perjantaina.

Kivinen muistomerkki on vaaleanpunaisen kolmion kaltainen. Toisen maailmansodan aikana natsit määräsivät homoseksuaalit pitämään keskitysleireillä vaaleanpunaista kolmiota vaatteissaan.

Tel Avivin pormestari Ron Huldai muistutti natsien syyllistyneen paitsi Euroopan juutalaisten tuhoamiseen myös moniin hirvittävyyksiin kaikkien sellaisten ihmisten hävittämiseksi, jotka luokiteltiin erilaisiksi.

- Tämä monumentti muistuttaa meitä siitä, kuinka tärkeää on kunnioittaa jokaista ihmistä, hän sanoi.

Natsi-Saksassa lähetettiin tuhansia homoseksuaaleja keskitysleireihin 1930- ja 1940-luvuilla. Lisäksi salainen poliisi Gestapo pidätti arviolta 100 000 miestä homoseksuaalisuudesta epäiltynä.
Toinen tänne!

#1975 Re: Israelissa paljastettiin muistomerkki natsien vainoamille homoille

11.01.2014 08:20

#1974: www.iltasanomat.fi - Israelissa paljastettiin muistomerkki natsien vainoamille homoille 

 Onhan Tel Aviv maailman suosituin homokaupunki, mutta kyllä historiallisesti joku kymmenen kilometriä itäänpäin Suolameren eteläpäässä olisi muistomerkille ollut hyvä paikka, ajatellen myös alan turistivirtoja ja alueen kehittämistä!
https://www.google.fi/search?hl=fi&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1366&bih=584&q=sodoma+ja+gomorra&oq
=sodoma+ja+gomorra&gs_l=img.3..0j0i24l3.2195.9512.0.10010.17.8.0.9.9.0.93.544.8.8.0....0...1ac.1.32.img..0.
17.654.qPW6FztZztY

Kommentoi adressia




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…