Avoin Demokratia Suomeen

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Avoin Demokratia Suomeen.

vanha sanonta kuuluu, savun hälvetessä tarkastelemme vahinkoja

#1 Musta demokratia

06.04.2014 07:11

Kyllähän ne puhuvat demokratiasta yleisesti,paljonkin,mutta sen toteuttaminen onkin jo sitten eriasia,on se ylipäätänsä edes mahdollistakaan,riippuen tietysti siitä,minkalaisesta demokratiasta kulloinkin on kyse.
Eripurainen kansa,kun ei alistu toisten säätämien lakienkaan noudattamiseen.
Eikä pystytä ollenkaan kaikkien lisääntyviä,yksilöllisiä tarpeitakaan turvaamaan.
Puhutaan yleisenedun nimessä ja lainoppineet puhuvat oikeuden toteutumisesta,on ensinnäkin pelkkää etupiirien omaa rahastusta ja etujensa turvaamista.
Kaikkein naurettavinta on sosiaalidemokraattinen demokratia, vihaa esim.maanvijelijöitä,rahastaa suurilla veroilla ja olemattomalla työnvastikkeela, täysin järjettömiä summia,ryöstämällä.
Vihreät taasen omalla tavallaan tekevät samoin.Kaikille on yhteinen piirre vasemmistolaisuus ja elää vilpillisesti toisten siivellä.Epärehellisyydenkään ja ryöstön ei luulisi kuuluvan oikeaan demokratiaan.
Suomalainen demokratia on kuin krokotiili,jolle kaikki maistuu.
Demokratia houkuttelee vain rikollisia ja kuten olemme havainneet,kansankin vaihtuvan,puhuvat aikanaan tulevista suomalaisistakin.
Näin demokratia kasaa ongelmia ja vaaditaan jälleen demokratiaa,mitäs muutakaan, että homma voisi jatkua,ainakin siihen saakka,kun joku visas renkaiden polton pystyy pysäyttämään,ja näin rauhan ja demokratian voi vain Putin saavuttaa.

Mika Kotikoski
Adressin tekijä

#2 Re: Musta demokratia

06.04.2014 09:54

#1: vanha sanonta kuuluu, savun hälvetessä tarkastelemme vahinkoja - Musta demokratia

Toivotaan, ettei Putinin "järjestystä" sentään tarvittaisi! Ei minulla ole mitään Venäläisiä vastaan. Lisäksi on kyllä jo ihan aiheellista miettiä sitäkin mitä väliä on sillä olemmeko osa Euroa tai jotakin muuta vastaavaa suurempaa koalitiota. Vaikkapa sitten oligarkista Venäjää. Meno tuntuu olevan siksi samanlaista vähäosaisten kyykyttämistä.

Marja-Maija

#3 Omamaa mansikka,muu maa mustikka

06.04.2014 12:02

Heikosti on tdellakin isänmaan asiat hoidettu,epäisänmaalisten valtaa pitäessä.

Vieras

#4

06.04.2014 14:53

Olen samaa mieltä siitä, että edustuksellinen demokratia on tiensä päässä.

Anonyymi

#5 Re: Musta demokratia

06.04.2014 15:06

#1: vanha sanonta kuuluu, savun hälvetessä tarkastelemme vahinkoja - Musta demokratia

Demo kratia = kansan valta.

Suurin ongelma on kuitenkin siinä että elämme "näennäisdemokratiassa" koska järjestelmä on valitettavasti rakennettu niin että siinä on perustavaa laatua olevia "porsaan mentäviä" aukkoja, jotka mahdollistavat ns. "väärinkäytökset". Kansa antaa avoimen valtakirjan valitsemilleen edustajille, jotka sitten ovat alttiina "markkinavoimille" joiden "lobbarit" painostavat edustajia, keppi/porkkana tyyliin.

Pointti on siinä että Demokratia nimenä on ryvettynyt ja kärsinyt ihmisten mielissä melkoisen inflaation, vaikkakaan perusidea ei ole huono. Nyt onkin aika demokratian evoluutiolle, kohti todellista demokratiaa.

Tässä on muutamia pintapuolisia ajatuksia, jotka ovat oikean suuntaisia, mutta joiden kanssa on työskenneltävä vielä paljon ja tehtävä yhdessä töitä, jotta kansan valta jonain päivänä olisi totta.

 

 

SUORA DEMOKRATIA

 

 

Tämän ryhmän perustamisen taustalla on havainto siitä että on paljon asioita joihin vaikuttaminen tuntuu mahdottomalta, nykyisen näennäisdemokratian aikakaudella.

Tähän tilanteeseen on tultava muutos, meidän ihmisten mielipiteillä on merkitystä ja niiden vaikutus on pystyttävä konkretisoimaan.

 

 

 

Todellisena ratkaisuna tähän ongelmaan näkisin suoran demokratian ajamisen käytäntöön, vaikkapa kansalaisaktivismin kautta, koska nykyinen hallintojärjestelmä ei suoraa demokratiaa tue.

Suora demokratia on sinänsä luonteva ja johdonmukainen kehitysaskel demokraattisessa yhteiskunnassamme, missä nykyinen ”demokraattinen” järjestelmämme ei enää kykene vastaamaan nykyisiin tarpeisiimme, kun se on markkinavoimien korruptoima.

Suoraa demokratiaa ei tietenkään ole voinut olla aikaisemmin, koska sen tarvitsemia vaikuttamiskanavia ei ole ollut. Tänä päivänä internet tarjoaa välineet suoran demokratian käytännön toteutukselle ja käyttöönotolle.

Suurimmaksi kysymykseksi suoran demokratian tulemiselle muodostuu aktiivisten ihmisten puute, tämän erittäin tärkeän asiantoteuttamisessa.

Suora demokratia voi olla ja on ratkaisu kaikkiin yhteiskunnallisiin ongelmiin, joiden kanssa koemme olevamme voimattomia.

Suoran demokratian ominaisuus on määrätynlainen itsestään säätyvyys, jolloin ihmisten huomio kohdistuu aluksi tärkeimpiin asioihin, joita siis ratkotaan multimegarinnakkaisporsessointina meidän ihmisten toimesta. Tämä takaa asioille parhaimman mahdollisen ratkaisumallin, koska laaja-alainen asiantuntijasto ja ihmiset ylipäänsä, saavat vaikuttaa tiedoillaan, taidoillaan, näkemyksillään, perusteluillaan, ehdotuksillaan jne. asioiden käsittelyssä. Suora demokratia on myös nopea ja dynaaminen asioiden käsittely- ja ratkaisumalli, koska hyvin nopeasti saadaan asetettuun kysymykseen enemmistön kanta, jonka käytäntöön ottamisen prosessointi voidaan aloittaa myös heti.

Dynaamisuus asiankäsittelyssä tarkoittaa sitä että jokin aikaisempi päätös voidaan korjata "lennosta" kun olaan havaittu ja tunnistettu siihen liittyvä ongelma. Koska asioita käsitellään foorumeissa, jotka ovat keskitetysti "yksissä kansissa" on ihmisten helppoa löytää heitä kiinnostavat asiat, joihin haluavat muutosta ja ottaa kantaa.

Mikäli kyseistä asiaa ei vielä ole tuotu käsittelyyn, voi kuka tahansa avata uuden foorumin, jonka otsikoksi tulee asiaa kuvaava nimi.

Suoraa demokratiaa palvelevat sivustot elävät  myös dynaamista elämäänsä, joiden rakenteisiin voidaan vaikuttaa kaikkien ihmisten näkemyksien, ehdotusten, ajatusten ym. jne. kautta, jolloin varmistetaan foorumeiden asioiden käsittelyprosessien toimivuus ja taataan ihmisten tasavertaisuus ja tyytyväisyys asioiden käsittelyyn suorassa demokratiassa.

Suora demokratia ei tarvitse mihinkään politiikkaa, ei puolueita, ei turhia byrokraattisia koneistoja, se tarvitsee vain meitä ihmisiä, mielipiteinemme ja ajatuksinemme päättäämään yhdessä meidän asioista. Se organisoituu optimaallisesti ihmisten tarpeiden pohjalta, ihmisten toimesta, palvellen meitä ihmisä. Toki nykyiset hallintoelimet tulevat jäämään, mutta kokevat suuren muodonmuutoksen ja rakenteellisen remontin, jonka jälkeen niiden pääasiallinen tehtävä on toteuttaa suoran demokratian tuottamat päätökset.

Suoran demokratian kautta meillä on oikeasti mahdollisuus päättää asioista ja muuttaa ja pelastaa maailmamme, siihen on vielä aikaa jos vain olemme valmiita ottamaan vastuuta omasta, sekä perheemme, lastemme ja lähimmäistemme hyvinvoinnista.

Toivon että voisimme yhdessä nähdä, yli tämän päivän uutisten ja niiden mukanaan tuomien ongelmien, jotka saattavat toisinaan tuntua liian suurilta ja musertavilta, ahdistavilta, jotka voivat lamauttaa ja turruttaa meidät toimettomiksi ja nähdä että voimme yhdessä tehdä totta siitä maailmasta, missä haluaisimme hyvinvoiden elää yhdessä elämäämme.

Suora demokratia on paras mahdollisuus rakentaa maailmastamme parempi paikka elää meille kaikille ihmisille. Se mahdollistaa ihmisten todellisen vapauden ja henkisen hyvinvoinnin sekä ratkaisee maailmaamme vaivaavat ongelmat.

SUORA DEMOKRATIA TARVITSEE SINUA JA AKTIIVISTA KANNANOTTOASI MEITÄ KOSKEVISSA ASIOISSA !

 


Vieras

#6

06.04.2014 18:43

Demokratia on sitä,että on kaikille työtä ja toimeentulo.ettei toisten tarvitse ketään elättää.
Pystyy pitämään yhteiskunnan koossa ja pakolaiset loitolla rajojensa ulkopuolella.Normaali liikkuminen on demokratiaa.Se ei ole enää,että Thaimaalaiset tulevat ja poimivat parhaat mariikot ja liiketoimintaa harjoitetaan toisten mailla.
Hylkeitä ja merimetsoja ja homoja on todellinen demokratian irvikuva ja tuhoaja.

Vieras

#7 Re:

06.04.2014 18:57

#6: -

Ai, tällaiset määritteet teidän "demokratiassa". Hyvä tietää.


Vieras

#8 Re: Re:

06.04.2014 19:45

#7: - Re:

Ens töiksi haukutaan homot ja pakolaiset. Haisee persu-demokratialle.

Mika Kotikoski
Adressin tekijä

#9

07.04.2014 05:41

Tämä on juuri siksi vain yhden asian aloite, että mielestäni olisi tärkeää suomalaisten päästä itsensä todella vaikuttamaan asioihin siten kuin haluavat ne hoidettavan. Varsinkin sen sijaan, että kuuden puolueen (kirjoitushetkellä nähdäkseni aivan poikkeuksellisen taitamattomat) johtajat käytännössä päättävät maan asioista.

Tämän adressin osalta on siis täysin yhdentekevää keskustella muista poliittisista kysymyksistä. Ne pyydän jättämään suosiolla uuden, avoimen demokratian aktiivisten kansalaisten päätettäväksi :)