42 metrin korkuisen matkaviestintolpan rakentaminen Pyhäjärven rantaan estettävä

Pyhäjärven rannassa sijaitseva metsätontti Viikinsaarenkatu 1A -osoitteessa on tähän asti säilynyt harvoina luonnontilaisina alueina tiiviisti rakennetulla Ala-Pispalan alueella. Tontilla on tähän asti ollut rakennuskielto, mutta nyt Telia on rakentamassa siihen 42 metrin korkuisen matkaviestintätolpan. Etäisyys tolpasta lähimpiin naapuritaloihin on 9.6 m, 12.9 m, 20 m, 22 m, 32 m ja 33 m. Rakennussuunnitelman perusteella arvioituna hanke sisältäisi mahdollisesti 4-10 puun kaatamisen alueelta.

Massiivinen matkaviestintolppa aiheuttaa merkittäviä vaikutuksia ympäristöön. Tolpan sijainti idyllisen Pyhäjärven rannassa ja Pispalan siirtolapuutarhapalstojen läheisyydessä on visuaalinen menetys ainutlaatuisessa maisemassa ja korkeutensa ansiosta erottuu kauas Pispalanharjulle asti. Lisäksi lähietäisyydeltä matkaviestintolpan radiofrekvenssisäteilylle altistumisen terveysvaikutuksista ja turvallisuudesta ei ole yksiselitteistä tutkimustietoa.

Pispalan alueella on erityistä kulttuurihistoriallista arvoa ja sen puistomaisuutta ja harvoja metsäisiä alueita tulee suojella. Pispalan asemakaavaa ollaan uudistamassa suojelukaavan suuntaan, mutta toistaiseksi suojelukaavaa ei olla saatu tehtyä. Viikinsaarenkadun 1A-tontti on ollut rakennuskiellossa, josta aiotaan nyt poiketa matkaviestintolpan rakentamiseksi.

Tampereen kaupunki on hoitanut asukkaiden kuulemisen lehti-ilmoituksella, joka on käytännössä jäänyt huomaamatta lähiasukkailta. Mielestämme lähiasukkaita ei olla kuultu asiallisesti kaupungin taholta.

Vaadimme matkaviestintolpan rakentamisesta pidättäytymistä ja rakennuskiellon voimassapitämistä Viikinsaarenkatu 1A-tontilla.

 

Soila Järvenpää, Tampere

Iiro Jalava, Tampere

Maija-Liisa Kalliomäki, Tampere

Erkki-Jussi Ojanen, Tampere

Emmi Taavettila, Tampere

Elmer Rautee, Tampere


Soila Järvenpää    Ota yhteyttä adressin tekijään

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Soila Järvenpää voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Huomaathan, ettet voi vahvistaa allekirjoitustasi vastaamalla tähän viestiin.
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…