90470 Varjakka-alueen joukkoliikenteen parantaminen

Julkinen liikenne 90470 Varjakka -postinumeroalueella on heikentynyt vuosien saatossa huomattavasti.

Alueella asui vuonna 2017 1248 henkilöä. Heistä alle 18 vuotiaita oli 434 ja yli 65 vuotiaita 158. (STAT 2019)

Julkinen liikenne koulujen loma-aikoina on samalla tasolla kuin Hailuodossa. Arkisin 3 vuoroa päivässä, lauantaisin 2 ja sunnuntaisin vain yksi vuoro.

90470 Varjakka-alueella on käytännössä olemattomat harrastusmahdollisuudet lapsille ja nuorille. Lisäksi lähin kauppa on Oulunsalon Niemenrannassa. Postipalvelut, kirjasto ja terveyspalvelut entisessä Oulunsalon kuntakeskuksessa. Myös Varjakansaari, sekä Varjakan satama uimarantoineen on myös viikonloppuisin ja koulujen loma-aikoina todella heikosti saavutettavissa julkista liikennettä käyttäen.

Nämä edellä mainitut syyt työmatkaliikenteen lisäksi ovat aiheuttaneet sen, että hyvin useissa kodeissa tarvitaan vähintään kaksi autoa liikkumista varten. Lapsiperheitä on muuttanut alueelta pois, koska kuljettaminen harrastuksiin on koettu liian kuormittavaksi. Sama koskee myös vanhuksia, joilla pelkästään asiointiliikenteen vaikeus on pakottanut palvelulinjasta huolimatta muuttamaan entiseen Oulunsalon kuntakeskukseen.

Oulun seudun joukkoliikenteen palvelutasosuunnitelma 2018–2023:n (OUKA/8430/08.00.00/2017) mukaan on tulossa uusi bussilinja, mutta vain Niemenrantaan saakka. Tämä linja ei tule tavoittamaan näitä edellä mainittuja 90470-alueen asukkaita päätepysäkin etäisyyden vuoksi. Jatkamalla linjaa Käpylän pysäkille saakka, tämä uusi linja palvelisi myös alueen 90470 asukkaita huomattavasti suunniteltua reittiä paremmin.

Me allekirjoittaneet vaadimme, että uutta linjaa jatketaan noin 6,5km Niemenrannan ohi aina jo olemassa olevalle Käpylän pysäkille saakka.    

Tämä adressi toimitetaan Oulun kaupungin joukkoliikenteestä vastaavalle taholle 31.3.2020

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Maija Piippo voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…