Porin eläinlääkäripäivystys säilytettävä.

Ota yhteyttä adressin tekijään

Eläinlääkäripäivystys KH:ssa

2018-06-01 16:14:27

Maanantaina 4.6.18 Porin kaupunginhallitus käsittelee Mikael Ropon ja muiden vastuuntuntoisten valtuutettujen valtuustoaloitetta pieneläinpäivystyksen säilyttämiseksi Porissa.  Kirjaamoon on toimitettu sähköisesti 4418 nimeä, joista suurin osa nettiadressina ja loput paperilla allekirjoitettuna.

Tapansa mukaan ympäristö- jaa  lupapalveluiden toimiala esittää, että eläinlääkäripäivystys ulkoistetaan. Perusteluna käytetään mm. Pirkkalan alueen ulkoistettua päivystysjärjestelmää, joka esityksen mukaan on verrannollinen Porin tilanteen kanssa siinä tapauksessa, että palvelut ulkoistetaan Turkuun tai Tapereelle. Tässäkin asiassa unohdetaan, että Tampereella on myös yksityinen päivystävä eläinlääkäri, johon Pirkkalalaiset pääsevät hädän hetkellä. Pirkkalasta Tampereelle on matkaa 14km, Porista Tampereelle taas 140km, mielestäni ero on melkoinen, katsotaampa asiaa sitten matemaattisesti tai maantieteellisesti. Hätätilanteessa tuo ajan/matkan ero saattaa olla kuolettava niin eläinpotilaalle kuin sen hoitoa kohti kaahaavalle perheelle ja sivullisillekkin.

Kun lukee noita ympäristöpalvelujen perusteita, ei voi kuin ihmetellä, mitä liikkuu ko.virkahenkilöiden päässä? Se voidaan sanoa, että ainakaan sielä ei liiku eläinten ja ihmisten hyvinvointi.

Viimeksi poliitikot toimivat järjen äänenä tässä asiassa, toivotaan, että näin tapahtuu taas.

 

Tero Järvelä


Tero Järvelä

Hengähdystauko

2018-03-08 13:38:01

Porin kaupungin ympäristölautakunta käytti eilisessä kokouksessaan otto-oikeuttaan ja palautti päätöksen päivystystoiminnan ulkoistamisesta uudelleen valmisteltavaksi evästyksellä, että päivystyksen pitää pysyä oman maakunnan alueella. Seuraavaan lautakunnan kokoukseen pitäisi tulla esitys, kuinka päivystystä jatkossa hoidetaan.

Asian käsittely siis jatkuu, niin kaupungin johtajalla kuin kaupungin hallituksellakin on asiassa otto-oikeus ja muutenkin päätös antaa tässä vaiheessa vain hengähdystauon, nimien keräämistä adressiin lienee siis syytä jatkaa, kunnes asiaan saadaan lopullinen päätös.

Koska kysymys on ainakin osin resursseista, annettakoon kaupungille ilmainen vinkki, mistä saadaan ainakin 1/2 päivystävää eläinlääkäriä lisää ilman, että kustannukset kasvavat nykyisestä.

Pikkulinnut lauloivat, että Eläinlääkintäyksikön päällikkö, Elina Sipilä, nainen, joka mitä ilmeisemmin on koko tämän ulkoistushässäkän takana, on resursoitu siten, että puolet hänen työajastaan on hallintoa ja puolet praktiikkaa, mitä hän ei kuitenkaan oikeasti tee. Todettakoon, että ennen organisaatiouudistusta kaupungin eläinlääkäri teki Sipilän nykyiset tehtävä oman toimensa ohella.

Tehostamistoimenpiteenä voitaisiin siis joko Sipilä virka muuttaa osa-aikaiseksi, koska hän ei kuitenkaan tee praktiikkaa, johon puolet hänen työajastaan on resursoitu tai sitten korvata eläinlääkintäyksikön päällikkö henkilöllä, joka oikeasti tekee myös praktiikkatunnit.

 

TJ

 

ps. Mikael Ropo on saanut uutta tietoa koskien eläinlääkäripäivystyksen esitettyjä säästöjä ja käyttöastetta. Luvut näyttäisivät eroavan toimialajohtajan esityksestä. Nyt saadut luvut ovat julkisena osoitteessa https://fi-fi.facebook.com/ropomikael/posts/953450078153377 .


Tero Järvelä

Viranhaltijapäätös ja valtuustoaloite.

2018-03-01 15:07:11

Pikkulinnut lauloivat, että Ympäristö- ja lupapalveluiden toimialajohtaja Ulla-Kirsikka Vainio on tehnyt täysin eläinten ja omistajien hyvinvoinnista piittaamattoman viranomaispäätöksen yöpäivystyksen ulkoistamisesta. 

Faktaa on, että Mikko Ropo on valtuustoaloitteen päivystyksen säilyttämiseksi Porissa. Aloitteessa oli ollut 32:n valtuutetun/varavaltuutetun allekirjoitus.

Koska toimialajohtaja on tehnyt asiasta järjettömän viranhaltijapäätöksen, on asian tulevaisuus nyt täysin kiinni poliittisista päätöksentekijöistä. Käytännössä joko Ympäristölautakunnan tai kaupunginhallituksen pitää käyttää asiassa otto-oikeutta.

Vaikka tällä hetkellä tuntuukin, että poliittisilla päättäjillä olisi tässä asiassa järkeä päässä, tarvitaan lisää allekirjoituksia ennen 7.3.2018 olevaa ympäristölautakunnan 7.3.2018 pidettävää kokousta.

Nyt siis tarvitaan julkisuutta ja allekirjoituksia!


Tero Järvelä

Ympäristöterveysjaoston lausunto.

2018-02-21 08:34:26

Puheenjohtaja Jenni Huhtapelto oli onnistunut olemaan huomaamatta postiani ja soitti 4h ennen kokouksen alkua. Yhteisymmärryksessä totesimme, että koska adressi on viety kirjaamoon ja tulee myös Hurun mukana kokoukseen, ei suurempiin peliliikkeisiin ole tarvetta. Ääni vaikutti tutulta ja selvisi, että Jenni on itsekin koiraihmisiä, on tullut joskus treenattuakin yhdessä.

"Ympäristöterveysjaoston päätös

​Ympäristöterveysjaosto merkitsi tiedoksi saamansa selvitykset ja antoi eläinlääkintäyksikölle ja toimialajohtajalle seuraavan evästyksen päätöksentekoa ja päätöksen täytäntöönpanoa varten:

​Ympäristöterveysjaosto ymmärtää perustelut yöaikaisen pieneläinpäivystyksen ulkoistamiselle ja samanaikaisesti ymmärtää myös lemmikinomistajien huolen pitkästä matkasta hoitoon pääsemiseksi. Samalla jaosto toivoo, että eläinlääkäreiden kanssa jatketaan keskustelua halukkuudesta ja sitoutumisesta päivystyksen hoitamiseen omana työnä. Mikäli palvelu ulkoistetaan, jaosto edellyttää aktiivista vaikutusten arviointia ja raportointia. Tärkeimpänä asiana jaosto näkee, että palveluiden toimivuus taataan kaikissa tilanteissa".

Ympäristöterveysjaosto siis antoi poliittisen, ympäripyöreän lausunnon sanomatta oikeastaan mitään. Seuraavaksi pallo siirtyy sitten ympäristölautakuntaan, jolta pitäisi tulla päätöksiä.

Adressi toimitetaan uudelleen ennen ympäristölautakunnan kokousta ja koska painoarvoa saadaan vain allekirjoitusten määrällä, jatketaan nimien keräämistä. 

Allekirjoitusten tahti on ikävästi hidastunut, joten pyydän kaikkia tuomaan asiaa ja adressia julkisuuteen mahdollisuuksien mukaan.

Oma lukunsa ovat vahvistamattomat allekirjoitukset (ei ole klikattu vastausviestin vahvista allekirjoituksesi painiketta tai jokin bitti on poikittain järjestelmässä). Viimeksi katsoessani niitä oli 555kpl.

Jatketaan taistelua eläinlääkäri päivystyksen puolesta.

 

TJ


Tero Järvelä

Allekirjoituksia kaivataan

2018-02-13 17:18:40

Eläinlääkäripäivystyksen kohtaloa käsitellään 15.2.2018 ympäristöterveysjaostossa, joka antaa asiasta lausunnon ympäristölautakunnalle.

Lähetin 8.2.18 sähköpostia ympäristöterveysjaoston puheenjohtaja Jenni Huhtapellolle, pyytäen mahdollisuutta luovuttaa adressi sen hetkisine allekirjoituksineen ennen kokousta. Vastausta tuohon pyyntöön ei ole koskaan tullut. 

Onneksi kaupungin hallituksen edustajana (siis vailla äänioikeutta) ympäristöjaostossa toimiva Petri Huru lupasi saattaa adressin tämän hetkisine allekirjoituksineen jaoston tietoon.

Lisäksi toimitan kappaleen huomenna Porin kaupungin kirjaamoon, ettei asia vain katoa salaperäisellä tavalla.

Koska on luultavaa, että asia etenee, jatketaan nimien keräämistä adressiin ja jaetaan sitä mahdollisimman paljon.


Tero Järvelä

Päätöksenteko lähestyy.

2018-02-08 12:45:31

Kuten lehdistä olemme saaneet lukea, käy keskustelu asiasta kuumana. Elina Sipilän mukaan kysymys ei ole eläinten turvallisuuden kannalta isosta asiasta ja säästö, joka toiminnan ulkoistamisella saataisiin olisi peräti 12000€/kk - yksityiselle maksettava korvaus, eli puhutaan ehkä 9000€ kuukausittaisesta säästöstä, joka sitten revittäisiin eläinten ja omistajien hyvinvoinnista sekä turvallisuudesta. Sipilä unohtaa myös sujuvasti, että suurin osa henkeäuhkaavistakin päivystystapauksista on sangen yksinkertaisesti hoidettavissa, esimerkkinä esimerkiksi käärmeenpuremat ja vatsalaukun kietymät. Mielenkiintoinen peruste on se, että kun nytkin voi olla pitkä matka päivystykseen, niin sitä voidaan huoletta pidentää.

Edelleen Sipilä esittää perusteluksi eläinlääkäri vajeen, mutta unohtaa, että mikäli uudistus toteutuu, tulee eläinlääkärimäärä todennäköisesti laskemaan entisestään. Työajat heikkenevät ja ansiot laskevat kun päivystys jää pois. Kovin suuri selvännäkijä ei tarvitse olla, ymmärtääkseen, että jos tämä muutos nyt toteutuu, on 2-3 vuoden päästä virka-ajan ulkopuolinen päivystys kokonaan ulkoistettu Turkuun tai Tampereelle.

Eläinlääkäripäivystyksen kohtaloa käsitellään 15.2.2018 ympäristöterveysjaostossa, joka antaa asiasta lausunnon ympäristölautakunnalle.

Lähetin juuri sähköpostia ympäristöterveysjaoston puheenjohtaja Jenni Huhtapellolle, pyytäen mahdollisuutta luovuttaa adressi sen hetkisine allekirjoituksineen ennen kokousta.

Koska on jos ei luultavaa, niin ainakin mahdollista, että eläinlääkäripäivystyksen alasajo etenee, jatketaan adressin nimien keräystä myös ympäristöterveysjaoston päätöksen ja tarvittaessa ympäristölautakunnan käsittelyn jälkeenkin, sillä kaupunginhalituksella on asiassa otto-oikeus, eli se pystyy vielä muuttamaan lautakunnan päätöksen.

Kiitos kaikille allekirjoittaneille. Toivotaan, että järki vielä voittaa.

 

 

Tero Järvelä

 


Tero JärveläJaa tämä adressi

Auta tätä adressia saamaan lisää allekirjoituksia.

Kuinka mainostaa adressia?

  • Jaa adressi Facebook-seinällesi ja ryhmissä, jotka liittyvät adressin aiheeseen.
  • Ota yhteyttä ystäviisi
    1. Kirjoita viesti, jossa kerrot, miksi olet allekirjoittanut tämän adressin. Ihmiset allekirjoittavat adressin todennäköisemmin, jos ymmärtävät, kuinka tärkeä aihe on.
    2. Kopioi ja liitä adressin verkko-osoite viestiisi.
    3. Lähetä viesti käyttämällä sähköpostia, tekstiviestiä, Facebookia, WhatsAppia, Twitteriä, Skypeä, Instagramia ja LinkedIniä.Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…