Espoon koulujen johtokuntia ei tule lakkauttaa

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tilannepäivitys 6.11.2023 kokouksen jälkeen

2023-11-10 12:12:37

Kiitos kaikille adressin allekirjoittaneille!  Adressi toimitettiin Espoon kaupunginhallituksen kokoukseen ma 6.11.2023. 

Kokouksessa tehtiin esitys lakkauttaa kaikki Espoon lukioiden että peruskoulujen johtokunnat yhtäaikaa. Muodollisesti asia palaa kaupunginhallitukselle uudelleen käsiteltäväksi, jonka jälkeen se etenee valtuuston hyväksyttäväksi.

Ehdotus ja päätös on luettavissa Kaupunginhallituksen kokouspöytäkirjasta 6.11.2023 ja äänestystulos uudesta ehdotuksesta johtokuntien lakkauttamiseen Äänestystulosraportissa.

Perusteena päätökselle oli kustannussäästö 360 000 eur joka koostunee Espoon lähes 100 koulun johtokuntien jäsenille maksettavista kokouspalkkioista. Vuosittainen verotettava palkkio 2-3 kokouksesta on 185 eur/kokous/jäsen. Muita kustannuksia ei korvata. 

On selvää ettei koulujen johtokunnat tee työtänsä rahasta. Espoossa on 73 suomenkielistä ja 10 ruotsinkielistä peruskoulua sekä 10 lukiota. Peruskoulumäärä kattaa yli 30 000 lasta ja nuorta joiden koulutaipaleen yhteistyötä johtokunnat ovat monilla tavoin tukeneet. Perustellen päätöstä kustannussäästöillä ei kaupunginhallitus kuitenkaan ehdottanut esim. palkkioiden laskemista tai poistamista kokonaan.


HLJaa tämä adressi

Auta tätä adressia saamaan lisää allekirjoituksia.

Kuinka mainostaa adressia?

  • Jaa adressi Facebook-seinälläsi sekä adressin aiheeseen liittyvissä ryhmissä.
  • Ota yhteyttä kavereihisi
    1. Kirjoita viesti, jossa kerrot, miksi olet allekirjoittanut tämän adressin. Ihmiset allekirjoittavat adressin todennäköisemmin, jos ymmärtävät, kuinka tärkeä aihe on.
    2. Kopioi ja liitä adressin verkko-osoite viestiisi.
    3. Lähetä viesti käyttäen sähköpostia, tekstiviestiä, Facebookia, WhatsAppia, Twitteriä, Skypeä, Instagramia ja LinkedIniä.Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…