Adressi Sastamalan tuulivoimalapuistoa vastaan

Jos haluat vaikuttaa siihen, ettei Sastamalan rauhallisia asuin-, luonto- ja harrastusympäristöjä tuhota sallimalla ulkomaisten tai ylikansallisten yhtiöiden tuulivoimateollisuusrakentaminen, niin allekirjoita tämä adressi. 

Myllymaan, Hongistonmaan ja Kiimajärven kylien muodostamaan kolmioon ollaan suunnittelemassa seitsemää tuulimyllyä Eurowind Energy Oy:n toimesta.

Tuulimyllyjen korkeus on 250 metriä ja niitä on suunnitteilla seitsemän kappaletta 11 neliökilometrin alueelle. Puuston korkeuden ollessa muutama kymmenen metriä, on sanomattakin selvää, että puisto näkyisi jopa Vammalan keskustaan asti.

Näin iso tuulivoimalapuisto aiheuttaa laajalle alueelle melu-, välke- sekä lentovalohaittaa. Se vuoksi suojaetäisyys asuin- ja lomarakennuksiin tulisi olla vähintään 1,5km ellei jopa 2km.

Lisäksi paikka, mihin tuulimyllyjä ollaan rakentamassa, sisältää Sastamalalle harvinaista erämaa-aluetta. Tuota erämaa-aluetta ollaan nyt kaavoittamassa teollisuusalueeksi. Teerineva on yksi Sastamalan harvoista puuttomista avosoista, jolla on luontaisen kaltainen vesitalous. Teerinevan suo on teerien tärkeimpiä soidinalueita ja siellä on myös poikkeuksellisen hyvä metsäkanalintukanta. Erämaametsissä viihtyy myös muutkin eläimet ja eliöt. Kaiken lisäksi suunnitellun puiston ympäristössä sijaitsee viisi eri luonnonsuojelualuetta. Mikäli hanke toteutuu, tiedossa on kymmenien hehtaarien maansiirtotyöt ja luonto saa väistyä tuulimyllyjen tieltä. Uudet tiet sekä suurin osa siirtolinjoista tullaan pakkolunastamaan.

Kyseisen alueen luontoarvojen selvitys tulisi tehdä puolueettomasti. Mikäli Eurowind Energy Oy tilaa ja maksaa itse kaavan, kaavan laatijafirman luontoarvoselvitys ei välttämättä ole puolueeton ja alueen luontoarvo saatetaan todeta näin ollen mitättömäksi.

Tuulivoima ja fossiilivapaa energia ovat hyviä asioita, mutta nyt sille suunniteltu paikka on väärä. Puiston rakentamista tulee harkita esim. teollisuusalueiden tai pitkien valtateiden yhteyteen. 

Asukkaille itselleen tästä hankkeesta ei ole tiedotettu lainkaan muuta kuin mitä muutamassa paikallislehdessä on lähiaikoina ollut. Asiaa on kuitenkin suunniteltu jo vuoden verran ja se etenee vauhdilla ympäristölautakunnassa ja sitä kautta kaupunginhallitukseen.

Allekirjoituksellani vastustan tuulivoimalapuiston perustamista Myllymaan, Hongistonmaan ja Kiimajärven muodostamalle alueelle.

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Maija Siuko voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Emme näytä sähköpostiosoitettasi julkisesti verkossa.

Emme näytä sähköpostiosoitettasi julkisesti verkossa.Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…