Adressi täysin uuden koulukeskuksen saamiseksi Ähtäriin

Ähtärin kaupunginvaltuusto päätti 9.12.2019, että rakennetaan uusi koulu vuosiluokille 1-9 (lähde: kaupunginvaltuuston kokouspöytäkirja ks. linkki). Moni ähtäriläisvanhempi oli äärettömän onnellinen luettuaan tuon päätöksen kokonaan uudesta koulusta. Varsinkin ne perheet, jotka olivat jo vuosikaudet taistelleet sisäilmaongelmien kanssa ja joiden lasten koulunkäynti on todella vaativaa sisäilmaongelmien vuoksi, huokaisivat helpotuksesta.

 

Valitettavasti kaupunginvaltuuston päätös on nyt vaarassa, sillä Ähtärin kaupunki harkitsee nyt uuden koulurakennuksen ohella hybridimallien mahdollisuutta. Hybridimallissa yhdisteltäisiin uutta vanhaan sairaalan kiinteistöön tai nyt käyttökiellossa olevaan vanhaan Otsonkoulun rakennukseen.

 

Ähtärin vanhemmat, opetushenkilökunta ja vanhempainyhdistys VARPAAT ry ovat sitä mieltä, että täysin uusi koulukeskus on ainut puhtaan sisäilman takaava vaihtoehto, koska:

·         Oppilaiden ja henkilökunnan oireilut sekä sisäilmalöydökset mm. Otsonkoulun rakennuksessa aiheuttivat ko. rakennuksen sulun.

·         Väistö sairaalaan ei ole onnistunut kaikkien oppilaiden ja työntekijöiden osalta vaan sisäilmaoireilua on sielläkin.

·         Kaupunginvaltuusto on 9.12.2019 linjannut seuraavaa: ”Ähtäri haluaa edelleen profiloitua laadukkaana koulu- ja opiskelukaupunkina tarjoten koulutusta aina varhaiskasvatuksesta perusopetukseen ja toiselle asteelle” --- ”Keskustelujen ja neuvottelujen lopputulemana on se, että yhteisenä tahtotilana on rakentaa kokonaan uudet koulutilat jokaiselle kouluasteelle”. (Lähde: kaupunginvaltuuston kokouspöytäkirja).

·         Kaupungin on kyettävä varmistamaan lakisääteiset peruspalvelut ja niihin kuuluu turvallinen opiskeluympäristö oppilaille. Tämän lisäksi tilojen pitää olla työturvallisuuslain mukaan terveelliset ja turvalliset myös henkilökunnalle.

·         Kaupungin on vaikea houkutella uusia veronmaksajia paikkakunnalle ja pitää vanhoista kiinni, jos tarjolla ei ole taatusti turvallista koulua. Myös pätevän opetushenkilökunnan paikkakunnalla pitäminen on samassa tilanteessa haastavaa.

·         Kouluvaihtoehtoarvioissa hybridimallien uusien osien käyttöikä on 40-50 vuotta, vanhojen osien 20 vuotta. Tästä seuraa se, että vaikka rakennusvaiheessa selviäisimme halvemmalla, tulevat vanhojen rakennusten käyttöiät kuitenkin vastaan parissa kymmenessä vuodessa ja silloin pitää taas rakentaa uutta.

·         Kun rakennetaan uusi koulu, se voidaan rakentaa toimivaksi nykyajan vaatimukset toteuttavaksi kouluksi.

·         Uuden koulun imago on erittäin hyvä mainosvaltti kilpailussa veronmaksajista. Etätyö houkuttaa ihmisiä muuttamaan maalle, nyt on tuhannen taalan paikka käyttää se hyödyksi hoitamalla lakisääteiset peruspalvelut kuntoon!  

 

Allekirjoitamme tämän adressin Ähtärin täysin ja joka osaltaan uuden koulukeskuksen puolesta!  

 

Nimien keruu tähän adressiin 7.-18.10.2020. Adressi luovutetaan Ähtärin kaupunginvaltuustolle ma 19.10.2020. Jos haluat kysyä asiata voit laittaa kysymyksiä sähköpostiin ahtarinvarpaat(at)gmail.com  tai Facebookin kautta https://www.facebook.com/varpaat .

http://kuntatoimisto.ahtari.fi/ktwebbin/dbisa.dll/ktwebscr/pk_asil_tweb.htm?+bid=808

 

IMG-20200126-WA0006_resized_20200126_0835103991.jpg