Allerin TOP-model lehti ei kuulu Suomeen

Adressi on nyt sulkeutunut ja kaikki allekirjoitukset on lähetetty saatesanojen kera sekä Allerin pääjohtaja Pauli Aalt-Setälälle että Top Model-lehden valitulle päätoimittajalle Antti Arolle.

Omasta puolestani kiitän kaikkia adressin allekirjoittaneita. Toivottavasti meidän kuluttajien mielipiteellä on väliä.

 

Ystävällisin terveisin

T.M Reinikka

 

 

Tämän adressin tehtävänä on tehdä mediayhtiö Aller Medialle selväksi, että me emme halua tämän lehden tyyppisiä julkaisuja osaksi yhteiskuntaamme.

Lapsillamme ja nuorillamme on muutenkin tarpeeksi paineita ulkonäöstään nyky-yhteiskunnassa ilman yllä mainitun julkaisun kaltaisia lisä-paineen luojia ja meidän aikuisten tehtävänä on suojella kasvavan lapsen ja nuoren psyykettä. Media ei voi pestä käsiään kokonaan pois osallisuudestaan lasten ja nuorten oman vartalonkuvan muodostumisessa ja itsetunnon rakentumisessa.

Pyydänkin nyt jokaista äitiä, isää, kummia, tätiä ja setää sekä isovanhempia ja opettajia, teitä kaikkia aikuisia allekirjoittamaan tämän adressin ja tekemään sitä kautta selväksi, että me haluamme suojella kasvavia lapsiamme tämänkaltaisilta turhilta ulkonäkö-paineilta.

 

LISÄYS. Keskustelu puolella kyseltiin tarkempia tietoja adressista ja tässä siis vielä itse adressiin lisäyksenä tuo vastaukseni.

Tosiaan mitään rajaa sille kuinka monta allekirjoitusta toivotaan saatavan kasaan ei ole, koska en osannut odottaa minkälaista huomiota adressi tulisi saamaan osakseen. Myöskään mitään aika rajaa ei vielä ole. Toiveenani olisi, että saisimme mahdollisimman monta allekirjoitusta, jotka voisimme lähettää Sekä Pauli Aalto-Setälälle, että TOP-Modelin valitulle päätoimittaja Antti Arolle, kun yhtiö ilmoittaa lehden julkaisemis-aikataulusta. Tietenkin olisi ihanteellista, että he peruisivat koko lehden, mutta koska se on hyvin epä-todennäköistä, on adressin tarkoitus herättää lehden toimitus näkemään mitä mieltä me kuluttajat olemme heidän uudesta konseptistaan.

Aalto-Setälä on uutisesta noussutta kohua kommentoinut mm. sanomalla että konseptia täytyy vielä kehittää ja miettiä kohde-ryhmää tarkemmin. Pessimistinä siis uskon, että jonkinlaisen lasten lehden he kyllä tulevat julkaisemaan, mutta toivonkin että Aller hylkäisi Top-Modelin tyyppiset muoti ja ulkonäkö keskeiset konseptit ja sarjakuva-hahmojakin miettiessään eivät kelpuuttaisi näitä mangamaisia ja seksualisoituja nais-hahmoja lasten lehteen. Myös selvä ero ks. lehden ja paljon kohua aiheuttaneen Mottön Top-Model nettisivuston välille on tehtävä. Mikäli Allerin uusin tuotos ei tue tätä nettisivustoa, on ero tehtävä niin selväksi, etteivät lapset ja vanhemmat voi erehtyä ja sekoittaa niitä keskenään.

Adressin tehtävänä on myös herättää meidät kuluttajat miettimään mitä kaikkea me sallimme yhteiskuntaamme tuotavan ja miten vapaat kädet me medialle annamme. Ja myös muistuttaa mediaa sen vastuusta osana yhteiskuntaamme ja sen rakentumista. Kaikkea vastuuta ei voi eikä pidä sysätä ainoastaan kuluttajalle.