Arkean työehtosopimus-shoppailu estettävä

ARKEAN TYÖEHTOSHOPPAILU LOPETETTAVA  

Ruoka-, puhtaus-, kiinteistönhoito- ja turvallisuuspalveluja tuottava,  liki 100% Turun kaupungin omistama Arkea OY,  on heikentämässä huomattavasti kaupunkikonsernin pienipalkkaisimman henkilöstön ansioita ja työsuhteen ehtoja. Vastustamme tätä jyrkästi!  

Arkea OY on saanut kaupungin omistajaohjauksesta vastaavalta konsernijaostolta luvan siirtyä halvempiin työehtosopimuksiin. Vuosien ajan voitollisesti toiminut yhtiö aikoo kartuttaa yhtiön tulosta vaihtamalla työehtosopimusta halvempaan ja alentamalla näin pienipalkkaisten siivoojien, keittiöhenkilökunnan, kiinteistönhoitajien, vartijoiden ja vahtimestarien ansioita. Tätä ei voi hyväksyä! 

Ammattitaitoisten työntekijöiden saaminen on ollut jo nyt vaikeaa, eikä tilanne varmasti parane, jos ansioita ja vuosilomia leikataan.  Työn tuottavuutta on nostettu yhtiön toiminnan aikana huomattavasti.  Nyt henkilöstöä ”palkitaan” tästä venymisestä työsuhteen ehtojen heikennyksellä! Pidämme tätä moraalittomana.  

Vaadimme Arkea OY:tä peruuttamaan päätöksensä siirtymisestä heikompiin työehtosopimuksiin ja Turun kaupunkia peruuttamaan luvan siirtyä pois Avainta-tes:n piiristä.  Työntekijöiden työsuhteen ehtona on Avainta-tessin noudattaminen ja yhtiö aikoo muuttaa tätä työsopimuksen ehtoa yksipuolisesti. Emme voi tätä hyväksyä!  

Tämän adressin allekirjoittamalla, tuet pyrkimystämme estää pienipalkkaisten työntekijöiden ansioiden ja työsuhteen ehtojen heikentämisen ja osoitat, ettet hyväksy tätä missään muussakaan työpaikassa.        

ARKEAN TYÖNTEKIJÄT JHL RY 864


Marja-Liisa Palken, arkean työntekijät JHL ry 864    Ota yhteyttä adressin tekijään