Ei siltaa Kruununpuodinmäelle

Me allekirjoittaneet emme halua, että Kajaanissa rakennetaan silta Kruununpuodinmäelle.

Silta / tie alkaisi Teppanasta Ahontieltä (hieman Paltaniementien liikenneympyrän alapuolelta), menisi vanhan kuusikon läpi viistäen ihan Karolineburgin kartanon tontin. Siitä aivan Lussituvan vierestä ja tervakanavan päältä joen toiselle puolelle kirjaston viereiselle Kruununpuodinmäelle. 

Tuo ei ole sopiva paikka sillalle. 

On sanomattakin selvää, että tuohon kohti rakennettuna silta rikkoisi meidän ainutlaatuisen jokiympäristön. Jokivarsi on suosittu kävelyreitti ja todella arvokas kulttuurimaisema. Turistien ihailema myös. Karolineburg – Suomen pohjoisin kartano – saisi hyvästellä hiljaisuuden. Lisäksi silta heikentäisi myös uhanalaisten liito-oravan ja lepakon elinolosuhteita.

Siltaa kuitenkin ajetaan tuohon paikkaan innolla. Kainuun ELY ei myöntänyt poikkeamislupaa sillan rakentamiselle. Kaupunki valitti päätöksestä, jota nyt odotellaan ensin hallinto-oikeudesta ja sitten vielä korkeimmasta hallinto-oikeudesta (KHO) muutama vuosi.

Silti halutaan hyväksyä keskustaajaman osayleiskaava, vaikka kaavan merkittävin asia (eli siltaratkaisu) on epävarmalla pohjalla. Jos KHO ei hyväksy siltaa Kruununpuodinmäelle, on meillä ihan rampa kaava, koska asuinalueita on sijoiteltu siltaratkaisun mukaan.

No: päätetty tämä asia ei vielä ole.
Yksi hyvä kysymys on se, onko meillä oikeasta varaa laittaa tällaiseen siltaa noin 10 miljoonaa euroa rahaa.
Lisäksi siltaan liittyvät päätökset ovat olleet kaupunginhallituksessa äänestyspäätöksiä. Kaksi vuotta sitten äänin 7-4, ja nyt syksyllä 6-5. Kaava tulee hyväksyttäväksi kaupunginvaltuustoon, jossa 51 valtuutettua lopulta päättävät siltaratkaisusta.