Ei Tuulivoimaa Kurikan, Parkanon ja Kihniön Rajalle!

 

IMG-20210706-WA0001~2.jpg

TÄMÄN NETTIADRESSIN TAVOITTEENA ON PUOLUSTAA KURIKAN, PARKANON JA KIHNIÖN ASUKKAITA JA VAPAA-AJAN ASUKKAITA JOUTUMASTA TEOLLISUUSLUOKAN TUULIVOIMALOIDEN VAIKUTUSPIIRIIN.

 

Ilmatar Lylyharju Oy suunnittelee tuulivoimapuistoa Etelä-Pohjanmaan ja Pirkanmaan rajalle, kolmen kunnan (Kurikka, Kihniö ja Parkano) alueelle, joka kokonaislaajuudessaan tulisi käsittämään noin 2 520ha suuruisen alueen 16:lle uudentyyppiselle noin 300m korkealle tuulivoimalalle (ks. Kuva yllä). Yhtiön mukaan tuulipuiston rakentaminen alkaisi aikaisintaan vuonna 2024.

 

Madesjärven, Vähä Madesjärven, Kolhonjärven, Iso Somerojärven, Vähä Somerojärven ja Pohjan Korpilammen alueilla on yli 120 vapaa-ajan asuntoa sekä 4 vakituista asuntoa. Lisäksi Kihniön Ratikylän puolella on vakituista kylä-asutusta. Jatkumona rakennettavat sähkönsiirtolinjat toisivat tuulivoimapuiston vaikutus- ja heijastealueelle lukemattoman määrän lisää taloja sekä asukkaita.

 

Kyseessä olevan alue on eteläpohjalaisessa ja pohjoispirkanmaan mittakaavassa ainutlaatuinen, jossa yhdistyy mökkiasuminen, kuntien uimarannat sekä järvet talvisessa ja kesäisessä virkistyskäytössä. Teollisuusluokan tuulivoima ei sovi minkäälaisen asutusyhteisön lähelle ja vielä vähemmän virkistysalueen viereen. Lisäksi etäisyydessä asutukseen/vapaa-ajan asutukseen pitäisi huomioida läntisen Suomen matala maastoprofiili, vesistöt sekä tuulivoimaloiden koko. Suositus 1.5km - 2km etäisyydestä on aivan liian vähän. Ilmatar Lylyharju oy suunnitelmien mukaan etäisyydet jäävät minimiin eli noin 1.4 kilometriin.

 

Me allekirjoittaneet haluamme, että Kurikka, Parkano ja Kihniö säilyvät elinvoimaisina, kuntalaisia kuulevina, ihmisystävällisinä ja luonnonläheisinä maaseutupaikkakuntina ilman teollisuusluokan tuulivoimaa pilaamasta asukkaiden virkistys- ja elinalueita.


Ei Tuulivoimaa Lylyharjuun - Ryhmä    Ota yhteyttä adressin tekijään