Enkeli-Elisa kouluihin

Teksti Enkeli-Elisa 1996-2011 fb-ryhmästä (https://www.facebook.com/enkelielisa)

Elisaa kiusattiin rankasti koulussa. Ainoa tie, jonka Elisa löysi tilanteesta pois, oli itsemurha. Kiusaus ja lapsen pahoinvointi tulivat vanhemmille yllätyksenä.

Jotta joku muu voisi havahtua tajuamaan lähellään olevan nuoren pahoinvoinnin, Elisan vanhemmat ovat halunneet puhua tunteistaan, ajatuksistaan ja muistoistaan blogissaan http://enkelielisa.vuodatus.net/.

Elisan isä työstää yhdessä ystävänsä kanssa "Jonakin päivänä kaduttaa"-kirjaa, joka käsittelee aikuiseksi kasvaneen koulukiusaajan tunteita ja maailmaa. Koulukiusaajan, jonka tyttärestä tuli kouluväkivallan äärimmäinen uhri.

Pidetään yllä Elisan muistoa ja punotaan yhdessä verkko, jonka läpi yksikään Enkeli ei enää putoa.

FB-sivu on kerännyt yhteen lukuisia, jotka haluavat kantaa Elisan muistoa mukanaan. Samalla on noussut esille ajatus, että tämä on tarina, joka jokaisen nuoren ja aikuisen pitäisi kuulla. Moni on toivonut, että Elisan tarina saataisiin tavalla tai toisella kouluihin käsiteltäväksi, jotta nuoret tajuaisivat. Toisaalta sen miten pitkät jäljet kiusaamisella voisi olla ja toisaalta sen miten tärkeää on puhua tunteistaan. Saada nuorelle ymmärrys, että itsemurha on jotain niin turhaa, jolla jätetään vain tuskaisia ihmisiä tänne suremaan.
Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )