Lapsen vieraannuttaminen rangaistavaksi

Kommentoitu viesti

Carmina

#39 Lapsen oikeus

23.02.2013 14:45

Mistä ulkopuolinen tai edes asiastaan puolueellinen etävanhempi voi tietää, onko kyse lähivanhemman manipuloinnista vai vain yksinkertaisesti siitä, ettei lapsi/lapset viihdy etävanhemman kanssa?

Omat vanhempani ovat eronneet, ja muutin sisarusteni kanssa asumaan lähivanhempani luokse. Lähivanhempani oli aina asiallinen suhtautumisessaan etävanhempaani siitä huolimatta, miten hirveästi etävanhempani oli kohdellut lähivanhempaani heidän avioliittonsa aikana ja sen jälkeen. Lähivanhempani ei suostunut puhumaan mitään negatiivista etävanhemmasta, mutta etävanhempi ei muuta tehnytkään kuin valittanut ja haukkunut lähivanhempaa häntä nähdessämme, ja hän yritti aina manipuloida ja kalastella meiltä tietoja lähivanhemmastamme. Olin onnellinen, kun vanhempani erosivat, koska pääsin vihdoin eroon etävanhemman kotona käyttämästä henkisestä, fyysisestä ja seksuaalisesta väkivallasta meihin lapsiin.

Vuosikausien väkivalta etävanhemman taholta ei voi kääntyä lähivanhemman manipuloinniksi kuin etävanhemman harhaisessa mielessä. Hän onkin sellainen ihminen, jonka voin hyvin kuvitella lähtevän ilolla mukaan tällaisiin lähivanhemman rankaisuprojekteihin ja valehtelevan silmät ja suut täyteen lähivanhempamme "manipuloinnista" ja "lasten pelinappulana käyttämisestä", vaikka ainoa vanhemmistamme, joka on näihin asioihin syyllistynyt, on hän itse. Yksi toisensa jälkeen jokainen meistä lapsista on vähentänyt yhteydenpitoa etävanhemman kanssa, yksinkertaisesti siitä syystä, ettei kukaan kestä viettää aikaa niin negatiivisen ja manipuloivan ihmisen kanssa. Etävanhempi on varmasti sitä mieltä, että lähivanhempamme on manipuloimalla ja juonimalla etäännyttänyt meidät hänestä, vaikka hän on tehnyt sen aivan itse.

Kuinka kuvittelette, että tällaiset omaa etuaan ajavat vanhemman irvikuvat voitaisiin seuloa joukosta, että rangaistavaksi päätyisivät vain todella lapsiaan kostossa hyväksikäyttäneet vanhemmat? Luuletteko, etteivät etävanhempani kaltaiset ihmiset onnistuisi manipuloimaan tällä prosessilla täysin syyttömiä lähivanhempia rangaistaviksi oman kostonsa saavuttaakseen?

Tapaamisoikeus on LAPSEN oikeus, ei vanhemman. Sitä ei koskaan pitäisi käyttää perusteena pakottaa lapsi tapaamaan viikosta toiseen väkivaltaista ja lapsen kehitykselle haitallista etävanhempaa, mutta tätä tapahtuu kaiken aikaa. Lasten turvallisuudesta huolehtimiseen on aika monta muutakin näkökulmaa kuin kynsin hampain tapaamisoikeuden vaatiminen...

Vastaukset

Tapio Hurme
Adressin tekijä

#40 Re: Lapsen oikeus

2013-02-24 18:05:25