Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#9550 Re: Re: Re: Re: Keskustelu 'Roomalaiskirjeen' tulkinnasta

13.04.2013 16:33

#9507: fundis - Re: Re: Re: Keskustelu 'Roomalaiskirjeen' tulkinnasta

Tartun ensimmäiseksi viestisi aivan erityisen mielenkiintoiseen loppuosaan.

’’Jumalan tuntemisen hylkäämisen’’seuraukset eivät vielä kovin selvästi näy, joitakin pieniä esimerkkejä kuitenkin jo on nähty.

Väitteesi mukaan liberaalien yhteiskuntien nykyaika maksaa ”Jumalan tuntemisen hylkäämisestä” erilaisten luonnonkatastrofien muodossa. Kuitenkin kymmenen kaikkien aikojen suurimman uhriluvun vaatineen onnettomuuden joukkoon ei mahdu 2000-luvulta kuin kaksi tapausta, vaikka maailman väkiluku on nyt suurimmillaan. Viidenkymmenen tuhoisimman maanjäristyksen ryhmään mahtuu vain neljä 2000-luvulla sattunutta tapausta. Kymmenen eniten ihmishenkien menetyksiä aiheuttaneen suurtulvan joukossa ei ole yhtään 2000-luvulla tapahtunutta. Sama edustus puuttuu myös vaikkapa kymmenen kuolettavimman tulivuorenpurkauksen listalta. Trooppisten hirmumyrskyjen top kympissä aikamme saa yhden pistesijan.

Tätä taustaa vasten lienee pääteltävissä, etteivät luonnonkatastrofit katso aikaa eivätkä varsinkaan seksuaalivähemmistöjen tai yleisemmin uskonnon asemaa kussakin yhteiskunnassa. Jos uhrilukuja pidetään luotettavana indikaattorina, niin ”Jumalan tunteminen” on ollut huomattavasti heikommalla tolalla aikana ennen 2000-lukua.

On myös huomattava, että historiankirjoitus tuntee roppakaupalla tsunameita, maanjäristyksiä, tulvia ja muita luonnonkatastrofeja huomattavasti kristinuskon syntyä kaukaisempaa ajalta. Luonnontieteellisen tietämyksen puuttuessa niitä on muuten jo aikoinaan selitetty muun muassa Poseidonin jumalallisella kostolla.

Esim Haitin onnettomuus tapahtui heti sen jälkeen, kun se oli virallistanut valtionuskontojensa joukkoon woodoon.

Haitia on vuodesta 1564 saakka koetellut vähintään kymmenen huomattavan suurta maanjäristystä, ainakin neljätoista hurrikaania, trooppista myrskyä ja tornadoa sekä pienimmilläänkin kolmetoista suurtulvaa tai mutavyöryä. Luonnonkatastrofeja on sattunut jokaisella vuosisadalla. 1900-luvulla erilaisia tuhoisia onnettomuuksia tapahtui kahtenakymmenenäkolmena eri vuonna.

Luonnontieteellisen konsensuksen mukaan Haitin jatkuvat luonnonkatastrofit johtuvat sen sijainnista paitsi Karibianmeressä - jossa se joutuu jatkuvasti Atlantin hurrikaanien kulkureitille - myös mannerlaattojen saumakohdassa (Enriquillon siirros) sekä metsienhakkuun kiihdyttämästä eroosiosta (joka yhdistettynä alueen trooppisiin sateisiin aiheuttaa jatkuvasti tulvia ja maanvyörymiä). Sinun mukaasi Haitin vuoden 2010 maanjäristys oli seurausta voodoon aseman virallisestamisesta. Väite on epäuskottava ja lisäksi epälooginen selitys tapahtumille, joiden esiintymistiheys ja laatu mukailevat luonnontieteellisen konsensuksen mukaisia odotuksia ja ennusteita ollen juuri tälle alueelle tyypillisiä luonnonilmiöitä.

Thaimaan tsunami iski maahan, jossa ladyboyt, pedofilia ja muu seksiturismi on erityisen yleistä.

Virallisten uhrilukujen mukaan Thaimaassa kuoli 5 395 henkilöä, Intiassa 10 749, Sri Lankassa 30 957 ja Indonesiassa 128 645. Mainitsemiasi ilmiöitä ei käsittääkseni esiinny suuressa määrin Thaimaan ulkopuolisissa maissa, joten selityksesi kaipaa hiomista.

Sinänsä luonnonkatastrofien selittäminen erilaisin, jopa toisensa poissulkevin uskonnollisin kuvauksin on jokseenkin yleistä. Leimallista selityksille on, että jokainen puhuja (joka tietenkin saa tietonsa suoraan jumalaltaan/Pyhältä Hengeltä/profetiana) kertoo syyksi oman uskontonsa mukaisen seikan. Esim. Iranilaisen shiiamuslimijohtajan mukaan maanjäristykset johtuvat epäsopivasti pukeutuvista naisista, kun taas Islannista noussutta tuhkapilveä on selitetty homojen oikeuksien parantumisella Euroopassa, islantilaisten suvaitsevalla asenteella uuspakanuutta kohtaan ja Jumalan vihalla Yhdysvaltojen terveydenhuoltouudistusta vastaan.

Japani on niitä harvoja nykyaikaisia maita, joissa pakanauskonnot, ovat yleisempiä kuin kristinusko...

Japaniin on vuodesta 684 laskien iskenyt tsunami noin seitsemän vuoden välein.

Seuraava suuren onnettomuuden paikka saattaa olla USA, joka on kääntynyt seuraamaan kaikkea muuta, kuin Raamatun opetusta.

Eniten hurrikaaneja ja muita äärimmäisiä sääilmiöitä osuu Yhdysvaltojen raamattuvyöhykkeelle.

Jenkkien tulevaisuuden ennusteluihin voinen minäkin ottaa osaa. San Fransiscon ja Los Angelesin kaupungit sijaitsevat San Andreasin siirroksen päällä. Alueen jo nykyisestä maanjäristystiheydestä voidaan päätellä, että kertaluokkaa suurempi järistys ei ole poissuljettu. Yellowstonen luonnonpuisto sijaitsee supertulivuoren päällä ja alueella jatkuvasti syntyvän uuden magman vuoksi on todennäköistä, että Yellowstonen suurkaldera tulee jossain kohtaa purkautumaan räjähtäen. Vaikka näiden luonnonkatastrofien ajankohta on vielä utuna kristallipallossa, eteen nousee kuitenkin kirkkaana kuva siitä, miten uskovaiset tulevat vierittämään varsinkin homokaupunki San Franciscon jättimaanjäristyksen seksuaalivähemmistöjen harteille.

Nämä ’onnettomuudet’ tulevat jatkumaan, samoin sään kummalliset ilmiöt...

Onnettomuudet” ovat historiankirjoituksen ja luonnontieteellisen tutkimuksen valossa onnettomuuksia ilman heittomerkkejä. Niiden syntyminen, eteneminen ja tuhomekanismi tunnetaan ja moniin niihin voidaan periaatteessa varautua. Ollakseen jumalallisen vihan manifestaatioita tuhoisat luonnonilmiöt noudattavat hämmästyttävällä tarkkuudella mannerlaattojen saumakohtia, vulkaanisen aktiviteetin alueita, trooppisia ilmastovyöhykkeitä, isojen merialueiden rantakaistaleita, ilmastonmuutoksen etenemistä koskevia ennusteita ja laskelmia sekä muita vastaavia referenssipisteitä.

Erilaisissa ”luonnonilmiöiltä eniten turvassa olevat maat” -listauksissa ykkössijoja hätyyttelevät sellaiset maat kuin Qatar (muslimimaa), Uruguay (joka muuten juuri laillisti samaa sukupuolta olevien avioliitot), Singapore (huomattava edustus ns. idän uskontoja), Yhdistyneet Arabiemiraatit (muslimimaa) sekä vaikkapa Tanska, Norja, Ruotsi ja Suomi, joissa kaikissa on enemmän tai vähemmän edistyksellistä vähemmistölainsäädäntöä, ja jotka ovat pitkälle maallistuneita. YK:n raportin mukaan maailman häntäpään top kolmessa luonnonkatastrofien tiheyden ja niistä selvitytymisen suhteen ovat puolestaan kristittyä uskoa tunnustavat Vanuatu, Tonga ja Filippiinit.

Jumalan vihan osumatarkkuudessa riittää siten vielä korjattavaa.

Vastaukset

fundis

#9653 Re: Re: Re: Re: Re: Keskustelu 'Roomalaiskirjeen' tulkinnasta

2013-04-14 08:50:37

#9550: - Re: Re: Re: Re: Keskustelu 'Roomalaiskirjeen' tulkinnasta

 

Väitteeni ’Jumalan tuntemisen hylkäämisen’ seurauksista on suoraan Raamatusta. Esimerkit olivat aivan omiani, eikä niitä minulle ole antanut Pyhä Henki, vaan tässä kohtaa käytin omaa soveltavaa ajatteluani :)

Indikaattorina ei uhrilukuja voida mainitsemallasi tavalla pitää, koska kysymyksessä ovat ’ahdistuksen ja vihan’ ajan asiat, juuri tämän ajan, josta Paavali etukäteen kertoi Roomalaiskirjeessään.

Jumalan Sanan voi hylätä monella tavalla, joko sen hylkää tunnettuaan sen aiemmin tai hylkää, kuten Japani, niin, ettei ota sitä edes vastaan. Kolmas tapa hylätä Jumalan tunteminen on muuttaa Sana itselleen paremmin sopivaksi.

Kirjoitat maapallon sää-ja luonnonilmiöistä niinkuin ne jotenkin puhuisivat Jumalan rangaistuksia vastaan. Ennenkin Hän on käyttänyt niitä (Vanhan Testamentin kertomukset) rangaistuksensa välineinä ja tulee edelleen käyttämään. Kun ymmärrämme Jumalan olevan kaikkivaltias, ei mikään maailman asioista ole sellainen, että se jotenkin poissulkisi Jumalallisen ohjauksen. Jumalahan on luonut koko systeemin ja ennalta tiennyt kaikki asiat.

Meidän ajattelukykymme on yhtä kaukana Hänen aivoituksistaan, kuin maa on taivaista.

’Thaimaan’ tsunamin vaikutusalue oli laaja, niinkuin mainitsit. Ymmärrän asian niin, että vaikka uhriluvut muualla kuin Thaimaassa olivat suurempia, se että nimenomaan länsimaista tulleita ihmisiä joutui ahdinkoon ja kuoli, oli se herättävä ja ’rankaiseva’ tekijä tapahtumassa. Ei meidän läntiset tiedotusvälineemme olisi kirjoittaneet asiasta sellaisella volyymilla, kuin se sitä teki, jos kuolleet olisivat olleet meille kaukaisia kansoja, jotka eivät ole ottaneet vastaan Sanaa. -Tiedät varmaan, että nykyinen presidenttimme kohtasi oman Jumalansa pylväässä roikkuessaan, veden velloessa hänen alapuolellaan.

USA:n raamattuvyöhykkeellä kirkkoja on jäänyt tyhjilleen. Pastorit ovat alkaneet saarnata ’korvasyyhyyn’, sitä mitä ihmiset haluavat kuulla; rakkautta ja  armoa ilman kääntymistä ja parannuksentekoa, menestysteologiaa ja he seuraavat ’ihmeitä ja merkkejä’ (=luulevat niiden todistavan saarnatun sanan oikeellisuuden, ilman että siivilöivät asiat Raamatun Sanan läpi)  eli vesittävät Raamatun, samaa mitä ev.lut kirkko tekee Suomessa. Ihmeitä ja merkkejä seuraavat Suomessa erityisesti karismaattiset piirit ilman tarpeellista arviointia hengestä.

Ei pitäisi arvostella keskeneräistä asiaa :)

Ahdistuksen ja vihan aika on menossa ja tilanne pahenee kaikilla rintamilla. Myös Suomi tulee saamaan osansa ahdistuksista. Minulla ei ole muuta ymmärrystä  asiasta, kuin se, että Suomeenkin tulee nälkä, ’markka puolittuu’. Sitäkään en tiedä, että vaikuttaako jo ensi kesän ilmat (kuumin kesä ikinä) asiaan, vai seuraako se sitä, kun Suomi lähtee EU:sta.