Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

Virgo92

#13391 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AJATELKAA JÄRJELLÄ

12.05.2013 13:56

#13389: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AJATELKAA JÄRJELLÄ 

 Sillä, joka tuollaisia juttuja ihan oikeasti pohtii...eivät taida olla ihan´kaikki muumit laaksossa´.No kyllähän näitä tuomiopäivän pasuunoita ja lopun aikojen ennustajia on ollut ennenkin-ei siis´ mitään uutta auringon alla´ tämäkään.Kuuluu sarjaan:"Humpuukia,humpuukia..."

Vastaukset


Vieras

#13392 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AJATELKAA JÄRJELLÄ

2013-05-12 14:24:45

#13391: Virgo92 - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AJATELKAA JÄRJELLÄ

Mielenkiintoinen ajatusristiriita on myös se, että toisaalta "ilmoituksen" kerrotaan päättyneen uuden testamentin kirjoituksiin ja toisaalta näitä profetioita putkahtelee sieltä täältä. Jos ensimmäinen on totta, se tarkoittaisi, että alkukristittyjen odotus Messiaan tulosta heidän elinaikanaan olisi ollut ennustusten mukainen - ja siis lupaus, joka petettiin. Oliko Jumala pettänyt heidät, vai oliko se teksti Jumalan sanaa alun alkaenkaan, kilpailevia ennustuksiahan oli liikkeellä noihin aikoihin pilvin pimein.

Ja jos taas ilmoituskanava on jätetty auki, on kovin vaikeaa sanoa, kenenkä höpinät on syytä ottaa vakavasti. Ainakaan en laittaisi taivaallisia pelimerkkejäni tälle Seko Piholle.


Vieras

#13393 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AJATELKAA JÄRJELLÄ

2013-05-12 15:12:01

#13391: Virgo92 - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AJATELKAA JÄRJELLÄ

Nämä maailmanlopun ennustukset ovat niin oma maailmansa, että tuntuu, ettei varsinaisia todisteita tarvita. Se itse odotus on jonkinlainen täyttymys ja päämäärä elämälle, viis siitä, että "kaikki" voivat nähdä sen mieleittömyyden. Tämä tarina jotenkin konkretisoi sen järjettömyyden:

Tämän kognitiivisen dissonanssin teorian muotoili alunperin psykologi Leon Festinger. Antaakseen lihaa ja verta ideoilleen hän kirjoitti vuonna 1956 kirjan When Prophecy Fails, joka kertoo wisconsilaisesta ufo-kultista. Kultin pani alulle teosofiasta innostunut kotirouva Marian Keech, joka väitti saaneensa automaattikirjoituksen välityksellä ”Clarion” -nimisen planeetan asukkailta viestin, että maailma tuhoutuu tulvassa tiettynä päivänä. Keechin opetuslapset myivät kotinsa, antoivat pois rahansa ja odottivat koko yön vuorenrinteellä lentäviä lautasia, joiden oli määrä poimia heidät mukaansa ennen maailmanloppua.

Kun aamun valjettua ei ollut tietoa sen enempää lentävistä lautasista kuin tuhotulvastakaan, olisi voinut kuvitella opetuslasten tulleen pettyneiksi ja vihaisiksi. Lehdistökin ilkkui vahingoniloisena. Useimmat heistä olivat kuitenkin vakuuttuneempia kuin koskaan. Johtajatar julisti, että muukalaiset olivat todistaneet heidän uskollista valvomistaan läpi yön ja päättäneet säästää maan tuholta. Julkinen nöyryytys ei horjuttanut niiden jäsenten vakaumusta, jotka pysyivät toisten uskovien seurassa ”maailmanlopun” jälkeen. Miksi he eivät pystyneet vetämään kokemuksestaan ilmeistä johtopäätöstä, että heidän rakastettu profeettansa oli pahan kerran erehtynyt?

Sivulta: http://www.uskontojenuhrientuki.fi/ahdistava-uskonto/aivopesu