Paraisten lukio säilytettävä

Kommentoitu viesti

Vanha hämy.

#6

01.06.2013 12:08

#3: -

Niin, miltä tuntuu olla vähemmistönä? Me ruotsinkieliset ollaan vähemmistöna valtakunnallisesti, ja meitähän nyt oikein vihataan ja uhkaillaan, kun muka ollaan kaiken pahan alku ja juuri. Ymmärrän toki että lukion lakkauttamisuhka tuntuu pahalta, ja mielestäni tosi huono veto kaupungilta, mutta eihän alennuta tuollaiseen nimittelyyn ja vihan lietsomiseen täällä, eihän? Uskon että moni ruosinkielinenkin on sitä mieltä että lukio on säilytettävä! Ja siitä "bättre folk" ajattelusta on kyllä syytä luopua. Meitä ruotsinkielisiäkin on eri sosiaaliluokissa, on köyhää, on juoppoa, on työtöntä, syrjäytynyttä...Tuollainen nimittely ja iva kertoo vain katkeruudesta, ennakkoluuloista ja kateudesta. All different, all equal.

Ja kyllähän niitä ruotsinkielisiä kouluja on suljettu, ja suljetaan. Ei se ole kielikysymys!

Vastaukset

karppis

#17 Re:

2013-06-02 07:20:20

#6: Vanha hämy. -

Niinpä niin. Kyllä kaikenlainen nimittely ja kategorisointi alentaa pelkästään siihen sortuvan. Vaikka ymmärrän, että tunteet on nyt pinnassa, ollaan ihmisiksi ja kunnioitetaan toinen toisiamme. Muuten: kävitkö äänestämässä viime vaaleissa?

jt

#55 Re:

2013-06-06 16:37:09

#6: Vanha hämy. -

luulen, et tolla bättre folk sanonnalla tarkoitetaan tässä yhteydessä kaupungin johdossa olevia rkp: jäseniä, niin ainakin itse sen tulkitsisin. ja by the way; oma mieheni oli ruotsinkielinen ja hän haukkui aina rkp:läiset alimpaan helvettiin.......