Paraisten lukio säilytettävä

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Paraisten lukio säilytettävä.


Vieras

#1

01.06.2013 08:55

On se kumma kun RKP suosioprosentteja täytyy kaikilla keinoilla lisätä.. 90% lukion kuluista menee valtion piikkiin..
Tiina Vehmas

#2

01.06.2013 10:18

Lakkauttamispäätös olisi kaupungilta itseään jalkaan ampumista. Siihen valtimon seutuville.

Vieras

#3

01.06.2013 10:32

Bättrefolk alkaa olla huolissaan, kun suomalaisten määrä Paraisilla kasvaa, niin pitää tehdä tällaisia epätoivoisia päätöksiä, että estetään suomalaisten muutto Paraisille.
Kuntaliitoksetkin taisivat olla vain yksi tapa kasvattaa ruotsinkielisten päätäntävaltaa.

Vieras

#4

01.06.2013 11:38

Paraisten lukio on säilytettävä!

Vieras

#5

01.06.2013 11:53

Paraisilla tarjoaa suomenkielistä toisen asteen koulutusta myös Ammattiopisto Livia. Lukio on ainut yleissivistävää suomenkielistä opetusta tarjoava toisen asteen oppilaitos.
Vanha hämy.

#6

01.06.2013 12:08

#3: -

Niin, miltä tuntuu olla vähemmistönä? Me ruotsinkieliset ollaan vähemmistöna valtakunnallisesti, ja meitähän nyt oikein vihataan ja uhkaillaan, kun muka ollaan kaiken pahan alku ja juuri. Ymmärrän toki että lukion lakkauttamisuhka tuntuu pahalta, ja mielestäni tosi huono veto kaupungilta, mutta eihän alennuta tuollaiseen nimittelyyn ja vihan lietsomiseen täällä, eihän? Uskon että moni ruosinkielinenkin on sitä mieltä että lukio on säilytettävä! Ja siitä "bättre folk" ajattelusta on kyllä syytä luopua. Meitä ruotsinkielisiäkin on eri sosiaaliluokissa, on köyhää, on juoppoa, on työtöntä, syrjäytynyttä...Tuollainen nimittely ja iva kertoo vain katkeruudesta, ennakkoluuloista ja kateudesta. All different, all equal.

Ja kyllähän niitä ruotsinkielisiä kouluja on suljettu, ja suljetaan. Ei se ole kielikysymys!


Vieras

#7

01.06.2013 13:47

..jollei nuoren omassa kaupungissa ole lukiota ja ammattiopiskelupaikkaa,kuvitteleeko joku näiden nuorten valmistuttuaan vielä palaavan kotikaupunkiinsa;) ;((((( Eivät palaa, sillä eihän heillä ole enää muuta kiinnekohtaa siellä kuin ...
ikääntyvät vanhempansa

Vieras

#8

01.06.2013 19:13

Kirjoitusvirhe kuvauksessa.
pian entinen parislainen

#9 Re: Jaha entäs sitten

01.06.2013 19:22

#8: -

Olipa tärkeä kommentti:)


Vieras

#10 tasa-arvovaltuutetulle haastetta, ja onko todellista säästöä?

01.06.2013 21:11

Olen ottamassa yhteyttä tasa-arvovaltuutettuun. Jos Paraisilla on ruotsinkielinen lukio, ja suomenkielinen lopetetaan, se on kieleen perustuvaa syrjintää. Katsotaan, löytyykö tätä tukevaa "kollektiivista" pykälää.
Säästöaspekti tuntuu oudolta, koska lukion lopettamisen jälkeen suomenkieliset hakeutuisivat muiden kuntien lukioihin, ja kunta joutuisi maksamaan heistä kuntaosuuden ulos kunnasta. Nyt rahat ainakin jäävät suurimmaksi osaksi pyörimään kuntaan mm. opettajien palkkojen kautta verotuloina.
KTL

#11 Kulurakenteet

01.06.2013 22:06

90% kuluista valtion piikkiin. Erään laskelman mukaan lukiopaikka paraisilla kustantaa 7400e, josta ilmeisesti noin 10% on pois kunnan kukkarosta - jos tuo aiemmin mainittu 90% pitää kutinsa.
Lukiopaikka Turussa maksaa 6300€, joka lasku ilmeisesti lankeaa kunnalle, jos Paraisilla kirjoilla oleva nuori opiskelee Turussa.
Jonkun, joka oikeasti tietää nuo rahavirrat, kannattaisi tarkistaa näiden faktojen taustat ja tuoko lakkautus itse asiassa enemmän kuluja kuin nykyisen ylläpito, jolloin kyseessä onkin varsinainen farssi, noin teatteritermiä lainatakseni!
KTL

#12 Miten menee

01.06.2013 22:29

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201305310144615_uu.shtml tuoltahan sen näkee... mielestäni varsin hyvä tulos kummallekin paraisten lukiolle..
Kaikki kallistuu,yhä harvemmat joutuvat elättämään suuria ihmismassoja.

#13 Turhat kustannukset rasittavat koko kansankin taloutta.

02.06.2013 03:39

Korkeampi tasoista ja sivistyneempää ammatillista yleiskoulutusta tilalle osaavista ja erikoisesti työtätekevistä nuorista tulee olemaan huutava pula teollisuudessakin.Vähemmän tärkeät kielikurssit ja sun muut filosofiat, luonnonsuojelutieteet voi lukea hökäistä siinä sivussa,samassa opetusohjelmassa,jos joku niin haluaisi.
Antsa

#14 Syrjintä on rikos

02.06.2013 05:42

Törkeämmän luokan kielipolitiikkaahan tämä on. Esitetäänpä ruotsinkielisen lukion lakkauttamista, niin johtavassa asemassa olevan ruotsinkielisen sisäpiirin älämölöö kuuluu Islantiin asti. Sitähän pidettäisiin oikeusmurhana, kielisyrjintänä ja rasismina.

Mikäli suomenkielisen lukion lakkauttamispäätös tehdään, asia pitää saattaa poliisin tutkittavaksi kielisyrjintänä.
Finbystä

#15 Valitettavaa, mutta totta...

02.06.2013 06:26

Useammalta vanhemmalta olen nyt tästä keskustellessamme kuullut kommentin: "Jos lukio lakkautetaan, alamme etsiä asuntoa Kaarinasta tai Turusta." Kieltämättä tämä oli ensimmäinen ajatus, joka itsellänikin tuli mieleen uutisen kuultuani. Kaikki eivät varmasti muuttoa toteuta, vaikka nyt niin sanovatkin. Mutta osa tekee sen. Onko tämän muuttovirran taloudellinen vaikutus huomioitu säästölaskelmissa? Toki sitten vähenee näiden perheiden osalta myös päivähoitotarve, että ehkä sen kautta saadaan lakkautettua pari päiväkotiakin. Ja taas tuli säästöjä.

Vieras

#16

02.06.2013 07:10

Missä se tasa-arvokeskustelu nyt on suomenkielisten ja ruotsikielisten kesken? Paraisten suomenkielinen lukio (niinkin ruotsinkielinenkin) on pärjännyt hyvin lukiovertailuissa sijoitus 40!, kertoo siitä kuinka hyviä opettajia lukiossa on. Kaarina ja muut Turkulaiset lukiot löytyvät listasta paljon huonommilta sijoilta.  Miettikää kaupungin päättäjät mitä olette tekemässä, säästökohteita  löytyy kyllä muualatakin!

 

karppis

#17 Re:

02.06.2013 07:20

#6: Vanha hämy. -

Niinpä niin. Kyllä kaikenlainen nimittely ja kategorisointi alentaa pelkästään siihen sortuvan. Vaikka ymmärrän, että tunteet on nyt pinnassa, ollaan ihmisiksi ja kunnioitetaan toinen toisiamme. Muuten: kävitkö äänestämässä viime vaaleissa?

Maija Flinkman, Olarin lukio

#18 Paraisten lukion on tehnyt valytakunnallisesti merkittävää työtä!

02.06.2013 07:53

Paraisten lukio on ollut merkittävä suunnannäyttäjä pienten lukioiden profiloitumisessa. Lukio on toiminut joustavasti ja kyennyt toteuttamaan opiskelijoidensa haaveita pienen kokonsa vuoksi. Paraisten lukiossa on vuosien varrella tehty upeita projekteja ja osoitettu, että pienikin pystyy! Pienet lukiot pitävät nuorista erinomaista huolta ja tämä jos mikä on syrjäytymisen ehkäisemistä. Paraisten lukio on maan kuulu!
Lukiolla on merkitystä myös peruskoulutukseen. Lukio olemassaolollaan asettaa peruskoulunkin fokusta eteenpäin eikä vain 9. luokan päättötodistukseen.
Parainen, kaksikielisyys on rikkaus!

Vieras

#19

02.06.2013 08:12

Olen tyrmistynyt, että edes saatetaan ehdottaa jotain näin julmaa. Säästötarve on tosi, mutta kohteissa pitäisi olla järki mukana. Utön koulu pitäisi myös säilyttää. Ei voi olla mitään järkeä,että 4 oppilasta, ja jopa opettaja, kulkisivat päivittäin Korppooseen, kun kaikki ovat Utössä paikalla!! Käsittämätöntä. Säästöjen tarkoituksena on kaiketi saada aikaan säästöjä, näiden kahden suomenkielisen koulun lakkautus ei totisesti tuo kuin kustannuksia tulevaisuudessa! Henkisistä kärsimyksistä puhumattakaan.


Vieras

#20 Re: Lukioiden ranking-listat eivät ole muuta kuin tilastonikkareiden tuotoksia

02.06.2013 08:23

#16: -

Olen samaa mieltä, Paraisten lukiot ovat hyviä lukioita, mutta se ei näy välttämättä ranking-listoissa. Listahan on juuri sellainen kuin mitä halutaan. Jos pääsyraja on 9,5 niin siitä on paha parantaa ( Ressun lukio Helsinki) (STT:n vertailu) ja jos pääsyrajaa ei käytännössä ole, tuloksilla on vaikea briljeerata laudatur-listoilla (MTV3). Jokainen Suomen lukio ja opettaja tekee mahtavaa työtä ja kaikissa on tasokas ja hyvä opetus. Listoihin vetoaminen on vaarallista, sillä aina on erilaisia listoja, joihin vedoten päätökset saadaan näyttämään hyviltä. Tunnen Paraisten lukion opettajakunnan ja TIEDÄN heidän olevan taitavia ja innostavia työssään. Pienen lukion ongelma on, että yksikin "heikko" tai "loistava" tulos näkyy lopputuloksessa valtavana vaikutuksena kun kirjoittajia on vain noin 30. Samanlainen heikko tai loistava tulos hukkuu suuremman lukion massaan, eikä sijoitus listoilla juuri muutu vuosittain.


Vieras

#21 Re: Nytkö vasta huomasit?

02.06.2013 08:28

#3: -

Kuntaliitos oli nimenomaan RKP:n tahtotila. Saarillahan on melkein 100% kannatus RKP:llä. Näin saatiin taas yksinkertainen enemmistö kaikkeen päätöksentekoon koko kunnassa. Säästötkin kohdistetaan vain pikkujuttuihin tai kesäasukasiin tai suomenkielisiin, jotta äänestäjät jatkavat samalla linjalla vuodesta toiseen.

Finlex

#22 Luetaanpa perustuslakia!

02.06.2013 10:55

Kielisyrjintä opetuksessa ja muussa toiminnassa on jo PERUSTUSlailla kielletty. Otteita perustuslaista:

============
2 luku, Perusoikeudet

6 § Yhdenvertaisuus
... KETÄÄN EI SAA ilman hyväksyttävää perustetta ASETTAA ERI ASEMAAN sukupuolen, iän, alkuperän, KIELEN , uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn PERUSTEELLA.

16 § Sivistykselliset oikeudet
... Julkisen vallan on turvattava, sen mukaan kuin lailla tarkemmin säädetään, JOKAISELLE YHTÄLÄINEN MAHDOLLISUUS SAADA kykyjensä ja erityisten tarpeidensa mukaisesti MYÖS MUUTA KUIN PERUSOPETUSTA sekä kehittää itseään varattomuuden sitä estämättä

17 § Oikeus omaan kieleen ja kulttuuriin
Suomen kansalliskielet ovat suomi ja ruotsi.
...Julkisen vallan on huolehdittava maan SUOMEN- ja RUOTSINKIELISEN väestön SIVISTYKSELLISISTÄ ja yhteiskunnallisista TARPEISTA SAMANLAISTEN PERUSTEIDEN MUKAAN.

11 luku, Hallinnon järjestäminen ja itsehallinto

122 § Hallinnolliset jaotukset
Hallintoa järjestettäessä tulee pyrkiä yhteensopiviin ALUEJAOTUKSIIN, joissa TURVATAAN SUOMEN- ja RUOTSINKIELISEN väestön MAHDOLLISUUDET SAADA PALVELUJA omalla kielellään SAMANLAISTEN PERUSTEIDEN MUKAAN. ...
============
Perustuslaki koskee -ainakin teoriassa- myös RKP:tä.

Suomenkieliset ovat Paraisilla vähemmistönä, mutta ei minään marginaaliryhmänä. Parainen on "Vahvasti kaksikielinen: 57 % ruotsinkielisiä, 42 % suomenkielisiä, 1 % muita" (Lähde: parainen.fi)
Seuraavia vaaleja odotellessa

#23

02.06.2013 11:26

Paha on lukiota säilyttää, jos RKP, kokoomus ja vihreät ovat lakkauttamisen puolesta (ÅU 31.5.).

Vieras

#24

02.06.2013 13:30

Muistakaa tosiaan äänestää seuraavissa vaaleissa MUITA puolueita kuin yllämainittuja RKP:tä, Kokoomusta ja vihreitä!
Paraisilla asuminen EI tarkoita sitä että täytyy automaattisesti äänestää RKP:tä.
Ja seuraava adressi voitaisiin järjestää nykyisen kaupunginjohtaja Folke Öhmanin erottamisen puolesta!


Vieras

#25

02.06.2013 13:34

Ottakaa nyt ensiksi selvää asioista.