Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#25884

13.12.2013 00:19

Etelä-Afrikassa on muuten tasa-arvoinen avioliitto sallittu! mm. Mandela oli kannattaja. Hups, mitäs te nyt siihen sitten sanotte? Varmaankin sitten teidän kommenttienne mukaan Mandela on siellä kuumassa paikassa! Niinkö? Ja älkää nyt alkako selittelemään. Täällä on kaikki tasa-arvoisen avioliiton kannattajat tuomittu kadotukseen. Joten.. Mandela on helvetissä teidän näkemyksenne mukaan. Uskoisinkohan tuota?

Vastaukset


Vieras

#25895 Re:

2013-12-13 09:05:52

#25884: -

 

Tietysti Mandela on lukenut muutakin kuin Raamattua,  lauseet puhuvatkin kirjojen kokonaan toisenlaisesta painoarvosta!   Lähde tässä ei ole sentään  mikä tahansa.

 

Ei ole Mandela samankaltaisessa vastuussa itselleen tuntemattomasta asiasta,  kuin omakohtaisessa elämässään ratkaisuja tekevät ihmiset. Paljonkin Raamaattua lukeva voi olla kokonaan "out" tämän kysymyksen suhteen mikäli ei syystä tai toisesta ole sen kanssa paininut tietoisesti  jollain tapaa elämässään.
On ikävää,  ettei ole voinut kohdata totuutta tästä asiasta,  mutta melkeinpä joka ihmiselle on jotakin vajaata jätettykin (niinkuin esim Lutherille ymmärrys juutalaisista oli sulkeutunut ja avautui kuitenkin aikojen päästä totuudenmukaisena).  Ja Piispa Tutulle hyvin länsi-median mukainen  käsitys Israelin ja Palestiinalaisten konfliktin pintaa syvemmällä olevasta tapahtumavirrasta. Muutenhan Tutunkin havaitaan kamppailevan itse Israelin Pyhää vastaan.

Ihmistä ei ole tarkoituskaan nostaa erehtymättömän paikalle.  Se on ainoastaan Jumalan olotila ja ominaisuus.  Ihminen on tomu ja selllaisena pysyy.  Vastuu julkisuuden henkilöinä heillä on tietysti sanoistaan Jumalan edessä,  mutta ovatko ehtineet päästä vielä oikeaan ymmärrykseen siitä elämänsä aikana,  sen yksin Jumala tietää.   Hänen tuomionsa on onneksi riippumaton ihmiselle tyypillisestä hapuilusta ja  vaillinaisesta käsityskyvystä. 

Yhtä käsittämättömiä kuin avaruuden mittasuhteet ovat meille,  yhtä vaikea on ulottua Jumalan ymmärryksen ulottuvuuksiin tuomioiden kohdalla.  Hän on ainoa,  joka pystyy oikeudenmukaisesti tuomitsemaan,  niin että jopa tuomitut tulevat  antamaan kunnian Hänelle.