Äkäslompolon puolesta: Ei Röhkömukanmaan (Tunturipalon) kaavalle

Kommentoitu viesti


Vieras

#21

14.12.2013 06:11

Mahdollinen kaivos ja sen kuvitteelliset päästöt ei liity tähän adressiin kai mitenkään, Röhkömukanmaan rakentamisesta kai oli kysymys ? Tietenkin sitä ( ja jopa lumivyöryillä pelottelua:). ) vipuna käyttäen houkutellaan allekirjoituksia tällekkin ... Nimeksi voisi kai sitten muuttaa " Me Äkäslompolossa vastustamme kaikkea."

Vastaukset

Katse tulevaisuuteen

#22 Re:

2013-12-14 23:11:08

#21: -

Äkäslompolossa ei vastusteta kestävää ja luontoa kunnioittavaa alueen ja sen elinkeinojen kehitystä, se on ihmisten hyvinvoinnin edellytys . Jos Röhkömukanmaan maisemallisestikin upea alue rakennetaan, tuhotaan kestävien elinkeinojen edellytyksiä.

Lapin luonnonsuojelupiiri toteaa lausunnossaan Röhkömukanmaan kaavasta mm seuraavaa: Kaavaluonnos on valtakunnallisten alueidenkäyttötavoitteiden ja maankäyttö- ja rakennuslain vastainen. Kaavaluonnos ei ole ekologisesti kestävä eikä se ota tarpeeksi huomioon alueen luontoarvoja.

Äkäslompolon kehittämistä ohjaamaan järjestettiin ideakilpailu jonka voittajaehdotuksessa on (epäilemättä maanomistajan ohjeistukseen perustuen) ehdotettu rakentamista laajalti tunturin rinnealueelle jossa on Äkäslompolon kauneimpia, mielenkiintoisempia (tykkylumialue) ja eniten käytettyjä latuja ja ulkoilureittejä, lämpölatu-lenkki Tunturitien alapuolella ja latu- ja patikointireitti Tunturijärvelle. Jos näiden viereen tulee mökkialueita ja teitä, niiden elämyksellisyys katoaa täysin.  Nämä alueet kaavoittamalla tonttialueiksi maanomistaja saa euroja mutta Ylläksen alue menettää paljon!

Kaivos ei liity tähän adressiin mutta sen kaava on samalla tavalla kestämättömällä pohjalla, kaavaluonnos on tehty vaikka ympäristovaikutusten arviointia ei ole vielä tehty eikä kaivoksen kannattavuuskaan ole selvillä, ja kaivosyhtiön teettämä yva-selostus on monin tavoin virheellinen ja puutteellinen, harhaanjohtava. On erittäin hyväuskoista väittää että päästöt olisivat kuvitteellisia, myös melu ja pöly ovat päästöjä.

Kaavoituksella on kauaskantoiset seuraukset ja sitä tehdään tällä alueella lyhytnäköisesti!