Haluamme palkkatyötä, emme pakkotyötä!

Kommentoitu viesti

Alfa

#7 Mielenkiintoinen kokeilu.

08.01.2014 16:13

Vastikkeeton raha passivoi? Englannissa tehty kokeilu osoitti kyllä aivan jotain muuta. Näyttää siltä, että hallitus on jälleen kerran liikkeellä mutu- periaatteella, ilman jämerää tutkimustietoa aiheesta. http://www.talouselama.fi/uutiset/kodittomille+annettiin+useita+tonneja++nain+kavi/a2224741

Vastaukset

Tietotaitoa kunnioittava

#18 Re: Mielenkiintoinen kokeilu.

2014-01-08 20:15:18

#7: Alfa - Mielenkiintoinen kokeilu. Lainaus: "Vastikkeeton raha passivoi? Englannissa tehty kokeilu osoitti kyllä aivan jotain muuta. Näyttää siltä, että hallitus on jälleen kerran liikkeellä mutu- periaatteella, ilman jämerää tutkimustietoa aiheesta"

Kirsi Piha kolumnissaan esitteli äskettäin iltapäivälehdessä ajatusmallin nimeltä Kokeilutalous. Ajatusmallin mukaan mitään tutkimusta tai asiantuntijoita ei kannata käyttää, monimutkaisessa maailmassa ainoa keino päästä eteenpäin on kokeileminen. Pelottava ajatus, jos/kun asioita päätetään musta tuntuu -periaatteella kaveripiirin asenteiden pohjalta, ja  koekaniineiksi joutuu kokonainen kansakunta.

Vaikka poliitikoilla itsellään ei ole perehtyneisyyttä ja tuntumaa siihen, miten käytännön todellisuus eri asioissa toimii, se ei tarkoita, että käytännön työtä tekevillä ei sitä olisi.