Haluamme palkkatyötä, emme pakkotyötä!

Kommentoitu viesti

oikeudenmukaisuutta Vation toimiin

#83 Re: Haluamme palkkatyötä, emme pakkotyötä!

23.01.2014 10:32

#1: -

Suomen Valtio voisi halutessaan työllistää oikealla palkkatyöllä helposti useita kymmeniä tuhansia Suomeen veronsa maksavia suomalaisia. Kuntien ja Valtion rakennusprojekteja tehdään tällä hetkellä ulkomaisella työvoimalla, josta ei tarvitse maksaa työantajamaksuja Suomen valtiolle ja eläkevakuutusyhtiöille. Samanaikaisesti suomalaista alan työvoimaa on työttömänä lähes saman verran. Valtion erityisesti tulisi toimia esimerkkinä ja työllistää Suomeen veronsa maksavia, koska verotulot lisääntyisivät ja työttömien määrä vähenisi huomattavasti. Työnantajmaksuja voisi myös ehkä alentaa kohtuullisesti ja samalla valvoa mihin työantajamaksuja käytetään, ei siis esim. eläkeyhtiöiden johtajien bonuksiin tai korkeisiin palkkoihin ja muihin etuihin törkeimpänä esimerkkinä erään eläkejohtajan 700.000euron vuosipalkka.

Vastaukset

äidinkieli suomi

#85 Re: Re: Haluamme palkkatyötä, emme pakkotyötä! /hyvä tietää

2014-01-24 14:30:11

#83: oikeudenmukaisuutta Vation toimiin - Re: Haluamme palkkatyötä, emme pakkotyötä!

Hyvä tietää, asiantuntijatietoa.

HS 23.1.2014 mielipidesivulta sain tietää, että Suomen bruttokansantuote on lähes kaksi kertaa suurempi kuin v 2000.

Miten on monen vuosia pitkäaikaistyöttömänä olleen tilanne tuona aikana muuttunut, piensäästäminenkään ei ole kannattanut. Entä perusturvan ja minitulojen eläkekertymä? Ja syyllisyydentunne.

Voidaan elää työttömyyden tai työllistämistoimien tai suurten tulojen tai optioiden menettämisen pelossa,  paremminvointiyhteiskunnassa. Voisi sitä vuosien työttömiä humanitäärisistä syistä suosia oman alan hyvissä työpaikoissa, se voisi parantaa muidenkin työilmapiiriä.

Työttömistä saa kirjoittaa mitä tahansa, kun taas maahanmuuttajia ja pakolaisia puolustetaan, vaikka he eivät kielitaidottomina heti kärsi kaikista ilmaisuista. Vrt HS 24.1.2014 mielipidesivu, jossa moititaan sanontaa "saatavilla olevista syyrialaisista" . Se  muuttaa tekstin mukaan pakolaiset välineiksi, joilla itsellään ei ole ihmisarvoa.

Käytetty kieli ei voi viedä kenenkään ihmisarvoa. Se on luovuttamaton synnynnäinen henkinen ominaisuus ja kuuluu jopa työttömille, joiden tulisi aina olla työvoiman käytettävissä ja lukea vielä lamauttavaa lakitekstiä...  Huonovointiseksi se voi tehdä, vaikka virallisesti ihmiset voivat aina vain paremmin ja paremmin.