Tampereen Hatanpään lukion lakkauttamista vastaan

Kommentoitu viesti

Eero

#25

23.01.2014 16:01

Kaikille niille, jotka ovat kiinnilaiton kannalla, niin ottakaas huomioon se fakta, että HaLu:ssa on selvästi vähemmän opintonsa keskeyttäneitä, sillä he oppilaat saavat normaalia enemmän tukea, ja heitä kannustetaan enemmän kuin muualla. YO-kirjoitusten keskitaso on sen takia matalemmalla, koska nämä eivät niin taidokkaat saadaan kumminkin pidettyä koulussa, ja suoritettua opinnot loppuun. Muissa kouluissa he jättävät suoraan kesken, mikä sitten johtaa siihen, että heidän keskiarvonsa eivät näy koko koulun systeemissä.

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/hyv-lukio-hatanp-n-lukio-on-suomen-paras

Vastaukset


Vieras

#29 Re:

2014-01-23 16:22:17

#25: Eero -

Ehkä näiden oppilaiden paikka ei sitten ole lukiossa, eikä heidän "raahaamisesta" lukion läpi ole kenellekkään kovinkaan suurta hyötyä

BlondKeeper

#31 Re:

2014-01-23 16:26:59

#25: Eero -

Eeron laittamaan linkkiin kannattaa tutustua kaikkien jotka vakavasti osaavat ajatella HaLun lakkauttamisen vaikutuksia.

"TYKiläisiä, Tammerkoskelaisia, EXHaLulaisia" jne varmasti tämä asia ei liikuta, mutta minua veronmaksajana liikuttaa.

HaLussa opiskelee suhteellisen paljon fiksuja, lahjakkaita sekä ihan hyvän peruskoulun päästötodistuksen saaneita nuoria jotka eivät ole tahtoneet hakea massalukioihin.

Osalla syynä esim ADHD, Asperger, lukihäiriö jne jne HaLusta nämä lahjakkaat opiskelijat voivat kirjoittaa ylioppilaiksi -jättilukion he todennäköisesti keskeyttävät.

Yhdet keskeytetyt opinnot lisäävät riskiä jäädä koulupudokkaaksi tai keskeyttää seuraavatkin opinnot.

Tahdommeko lisää syrjäytyviä nuoria?

Tahdommeko romuttaa musiikillisesti lahjakkaiden ja ahkerien "erityisopiskelijoiden" mahdollisuuden päästä eteenpäin maailmassa?

Ei tarvita monta HaLun lopettamisen vuoksi syrjätyvää nuorta jotta HaLun lakkauttaminen maksaa yhteiskunnalle enemmän kuin mitä siitä saatavat säästöt ovat!

EN TARKOITA että HaLun KAIKKI opiskelijat olisivat jotenkin erilaisia kuin keskiverto muun lukion opiskelijat, pärjäisivät heikommin tai tarvitsivat erityistä tukea...Mutta persoonallista väkeä sieltä kyllä löytyy.

Järki käteenTampere!

HaLun Oppilaskunta, Tampereen Nuorisoforumilaiset, HaLun Vanhempainyhdistys, Oppilaat, Vanhemmat, Opettajat Ystävät ja kylänmiehet pistetään hanttiin ja kunnolla!!!!