Tampereen Hatanpään lukion lakkauttamista vastaan

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Tampereen Hatanpään lukion lakkauttamista vastaan.

TUOHTUNUT

#26 EI MITÄÄN JÄRKEÄ

23.01.2014 16:09

Kaupunki ei ole tainnut ottaa huomioon että hatanpään lukion tilankäytöstähän maksetaan vuokraa, joka kuulemma pyörii siinä 500 000 euron paikkeilla vuodessa. Plus aamulehden laskemassa miljoonan säästössä ei ollakkaan otettu huomioon Lukuvuoden kestoa vaan on laskettu menot kalenterivuoden perusteella. Eli ei ihan nämä säästönumerot täsmää. Sanonpa että paljon enemmän on haittaa kuin hyötyä Hatanpään lukion lopettamisesta. Siitä, kun joku siellä sanoi että tämä lukioihin pääsyn ''kilpailuvietti'' kasvaisi kun pääsykeskiarvoja jouduttaisiin nostamaan, olen täysin eri mieltä. Itsellänikään keskiarvo ei ollut siitä parhaimmasta päästä kun lukion aloitin ja vasta lukiossa se opiskelu alkoikin sujua. Jos nämä alle 8 keskiarvon opiskelijat eivät pääsisi lukioon, niin mitäs sitten ? Jos ei ole vielä selvää ammattia mielessä (ei haluaisi amikseen) niin onko ainoana vaihtoehtona syrjäytyä? Eihän sitä 14-15 vuotias saa mistään edes töitä. Opetuksesta ei saisi minun mielestäni nipistellä ollenkaan. Eikö sitä sanota että nuoret ovat meidän tulevaisuutemme? Tämä nimittäin näyttää pahasti siltä että kohta joka paikasta nipistellään niin paljon ettei mitään jää jäljelle.

Siwan kassa

#27 Re: lukiohintit

23.01.2014 16:16

#7: pesunkestävä amis - lukiohintit

Erittäin hyvin sanottu!

Mari Hynninen
Adressin tekijä

#28 Re: EI MITÄÄN JÄRKEÄ

23.01.2014 16:20

#26: TUOHTUNUT - EI MITÄÄN JÄRKEÄ

Allekirjoitan tämän kommentin aivan täysin! Juuri nämä ovat ne pointit tämä ei tuo ratkaisua ongelmaan. Sitten parin vuoden päästäkö lakkautetaan taas yksi lukio, karsitaan kurssitarjottimia lisää jne.? Lukiokoulutus ei ole se juttu, josta säästää.

Ja tuo kilpailuviettinäkökulma on aivan järjetön. Yläasteikäisellä nuorella voi olla monenlaisia hankaluuksia elämässään, jotka heijastuvat myös koulumenestykseen. Kilpaile siinä sitten, pahimmassa tapauksessa jäisi kokonaan ilman opiskelupaikkaa.


Vieras

#29 Re:

23.01.2014 16:22

#25: Eero -

Ehkä näiden oppilaiden paikka ei sitten ole lukiossa, eikä heidän "raahaamisesta" lukion läpi ole kenellekkään kovinkaan suurta hyötyä

aBi-vm.2012

#30 Hatanpään lukioo ei missään tapauksessa saa lopettaa!

23.01.2014 16:23

Hatanpään lukiota ei missään tapauksessa saa lakkauttaa! Siellä on loistava ilmapiiri (juurikin sen pienuuden takia), siellä on mahdollisuus olla juuri sellainen kuin on: en ole kuullut, että siellä ketään oltaisi kiusattu ja opettajat ovat hyvin ammattitaitoisia. Vaikka Hatanpään lukio ei yo-kirjoitusvertailuissa olekaan kärkikahinoissa, on tärkeää antaa myös heikomman koulumenestyksen omaaville mahdollisuus saada ylioppilastutkinto. Sitä paitsi vertailut eivät tarkoita sitä, että HaLussa KAIKKI tai edes suurin osa olisi niitä heikomman koulumenestyksen omaavia: mistä tahansa lukiosta voi kirjoittaa hyvillä papereilla ulos.. Ja äidinkielen yo-menestyshän on yo-vertailuissa ollut Tampereen lukioiden parhaimpia. ;) Itse olen käynyt Hatanpään lukion musiikkilinjan ja päivääkään en vaihtais. Voin todeta, että HaLussa saa harrastaa, olla luova ja kehittyä siinä mitä sitten haluaakin tehdä: koulussa on kattava valikoima äidinkielen kursseja, liikunnan kursseja, kuvataiteen ja luonnontieteiden kursseja musiikin lisäksi. Koulussa kohdellaan oppilaita tasa-arvoisesti ja oppimisympäristö ja -puitteet ovat hyviä! Itse muistelen omia lukioaikojani hyvällä, sillä opiskelijat, koulun henkilökunta ja koulun tarjoamat mahdollisuudet ja kokemukset olivat mahtavia ja ikimuistoisia. Sitä paitsi juurihan siellä oli "saneerauksen vuodet", monta miljoonaa meni koulun kunnostamiseen, jotta koulun tilat olisivat uudet ja nykyteknologiaan pohjautuvat! Mua ihmetyttää, että miksi kaikki tämä oltaisi lakkauttamassa! Koulun pienuus tai yo-menestys ei ole mikään syy: saman ylioppilas-tittelin valmistuvat kuitenkin saavat, on sitte Laudaturin tai Approbaturin paperit. Lakkauttamisprosentti Halussa on vertailuissa ollut pienempi kuin muissa lukioissa ja tämä johtuu täysin kannustavasta ja inspiroivasta ilmapiiristä, jossa jokainen saa toteuttaa itseään ja olla oma itsensä!  Ja koululla on oma kirjastokin!! Keksisin miljoona syytä miksei tätä koulua saa lopettaa. Sitä paitsi koollahan ei pitäs olla väliä! ;)

BlondKeeper

#31 Re:

23.01.2014 16:26

#25: Eero -

Eeron laittamaan linkkiin kannattaa tutustua kaikkien jotka vakavasti osaavat ajatella HaLun lakkauttamisen vaikutuksia.

"TYKiläisiä, Tammerkoskelaisia, EXHaLulaisia" jne varmasti tämä asia ei liikuta, mutta minua veronmaksajana liikuttaa.

HaLussa opiskelee suhteellisen paljon fiksuja, lahjakkaita sekä ihan hyvän peruskoulun päästötodistuksen saaneita nuoria jotka eivät ole tahtoneet hakea massalukioihin.

Osalla syynä esim ADHD, Asperger, lukihäiriö jne jne HaLusta nämä lahjakkaat opiskelijat voivat kirjoittaa ylioppilaiksi -jättilukion he todennäköisesti keskeyttävät.

Yhdet keskeytetyt opinnot lisäävät riskiä jäädä koulupudokkaaksi tai keskeyttää seuraavatkin opinnot.

Tahdommeko lisää syrjäytyviä nuoria?

Tahdommeko romuttaa musiikillisesti lahjakkaiden ja ahkerien "erityisopiskelijoiden" mahdollisuuden päästä eteenpäin maailmassa?

Ei tarvita monta HaLun lopettamisen vuoksi syrjätyvää nuorta jotta HaLun lakkauttaminen maksaa yhteiskunnalle enemmän kuin mitä siitä saatavat säästöt ovat!

EN TARKOITA että HaLun KAIKKI opiskelijat olisivat jotenkin erilaisia kuin keskiverto muun lukion opiskelijat, pärjäisivät heikommin tai tarvitsivat erityistä tukea...Mutta persoonallista väkeä sieltä kyllä löytyy.

Järki käteenTampere!

HaLun Oppilaskunta, Tampereen Nuorisoforumilaiset, HaLun Vanhempainyhdistys, Oppilaat, Vanhemmat, Opettajat Ystävät ja kylänmiehet pistetään hanttiin ja kunnolla!!!!

DaGr

#32

23.01.2014 16:41

What's the point in shutting down an already familiar working environment from these students and just place them in other schools? Perhaps a student couldn't afford to travel a longer distance to school and Hatanpää would be the closest available option. What happens when it shuts down?

Vieras

#33

23.01.2014 16:42

Älkää lakkauttako Hatanpään lukiota. Se on hyvä lukio, jossa on paljon kaikkea.

Vieras

#34

23.01.2014 16:43

moi
Henna

#35 Re: Re:

23.01.2014 16:52

#15: elitisti - Re:

Kyllä niitä oppilaita silti saman verran lukioiden niskoille tulee, vaikka yksi lakkautettaisiin. Ihan mielenkiinnolla odotan kurssijärjestelyjen seurauksia - kohta opintoja on mahdoton sovittaa kolmeen vuoteen, mikä maksaa kaupungille taas lisää. Toinen vaihtoehto on kurssien itsenäinen suorittaminen, mikä myös maksaa kaupungille enemmän opettajille maksettavien kurssikorvausten takia.

Lukiolainen

#36 Tykistä

23.01.2014 18:04

Niin tarkoituksenani ei ollut aloittaa mitään vertailua lukioiden välillä. Tykissä on etunsa ja miinuspuolensa, myös Halussa ja Suomen muissakin lukioissa. Tykillä on etua ollessaan yksityinen koulu, joten kaupungin päätökset eivät suoraan vaikuta Tykkiin yhtä vahvasti. Ideana kuitenkin siis aikaisemmassa viestissä oli, että säästöt voisi ottaa jostain muusta kuin koulutuksesta ja sairaanhoidosta. Halussa on mahtavaa porukkaa ja tykkiläisenä tiedän että myös paremmat mahdollisuudet musiikin harrastamiseen, varsinkin kun keskiarvo on matalampi on useammalla opiskelijalla mahdollisuus toteuttaa unelmiaan, mikäli tykin ovi pysyy suljettuna valintahetkellä.
Toivotaan parasta ja nyt teiltä vaaditaan aktiivisuutta.
Närkästynyt lukiolainen

#37 Nyt päättäjät hei

23.01.2014 18:07

Voisi kaupunki jättää jo koulut rauhaan ja karsia vaikka niistä muista "tärkeistä tulevaisuuden investoinneista", kuten 180 miljoonaa maksavasta ratikkaprojektista. Miljoona on pieni säästö verrattuna siihen menetykseen, joka aiheutuisi HaLun lakkauttamisesta.

Vieras

#38 Re: kiinni vaan

23.01.2014 18:43

#14: realisti - kiinni vaan

Niimpä, joku aikaisemmissa kommenteissa sanoi että Tampereen ainoa musiikkipainotteinen lukio menisi siinä. Tykissä on musiikkia ja kursseja todella kattavasti, sekä opetuksen taso on huippuluokkaa. Kyllä musiikkia voi opiskella muuallakin kuin HaLussa.

pesunkestävä lukiolainen

#39 Re: lukiohintit

23.01.2014 18:48

#7: pesunkestävä amis - lukiohintit

Sä voit painua helvettiin

Mari Hynninen
Adressin tekijä

#40 Re: Re: kiinni vaan

23.01.2014 18:49

#38: - Re: kiinni vaan

Ja tällä perusteella Hatanpään lukio tulisi lakkauttaa? Luuletteko tosiaan, että yhden lukion sulkeminen ratkaisee koko ongelman?

HaLu forever!

#41 Re: Re: lukiohintit

23.01.2014 18:50


Vieras

#42

23.01.2014 18:58

Ikäluokat myös kasvavat jatkossa. Sittenpä kaupungin pitää taas rakentaa lisää lukioita. Kätevää "säästöä"?

Vieras

#43 Re:

23.01.2014 19:19

#42: -

Tai kasvattaa ryhmäkokoja, mikä taas vaikuttaa opetuksen laatuun. Way to go!

mur

#44 Re: Re:

23.01.2014 19:22

#43: - Re:

Katsokaas kun sehän on helpointa! aina kannattaa mennä sieltä missä aita on matalin! Ja sitten jälkikäteen ihmetellään että mites kaikki menikään päin you-know-what :)

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

23.01.2014 19:23



Vieras

#46

23.01.2014 20:09

"Hillitsemme himoa, kahlitsemme kalua, hallitsimme HaLua!"
Penkkarijuliste 1981!
musa

#47 Musiikki

23.01.2014 20:12

Tampereella on kaksi lukiota, jossa on musikkilinja, Halun lisäksi Kalu eli Kalevan lukio. Tykissä ei ole musiikkilinjaa, vain ilmaisutaitopainotus.
Halulle iso peukku!
jOnNeeEeeez

#48

23.01.2014 20:30

pasgembi juddu

Vieras

#49 EI LOPETUSTA

23.01.2014 20:34

EI KAIKKEA TARVI LOPETTA JA MYÖHEMMIN RAKENNETAAN KALLIS RAKENNUS MISSÄ KAIKENLAISIA VIKOJA ESIM. HOME

Vieras

#50

23.01.2014 20:38

Halulla on halua!