Suomen Rahapajan toiminta boikottiin

Kommentoitu viesti

Suomen Rahapajan asiakaspalvelu

#22 Re:

03.02.2014 14:55

#9: -

Tilanne pienessä Suomessa on täysin erilainen kuin esim Saksassa ja Ranskassa. Suomen Rahapaja Oy on markkinavetoinen yritys, jonka liiketoimintana on metallirahan valmistaminen. Suomen Rahapaja lyö kolikot Suomeen valtiovarainministeriön tilauksesta.  Suomen Rahapaja Oy:n omistaa Suomen valtio ja yhtiön tavoitteena on, kuten kaikkien liikeyritysten on, tuottaa voittoa. Yhtiön julkistanut sivustollaan aiheesta tiedotteen:

http://www.suomenrahapaja.fi/fin/news/numismatic_coins_2014

Terveisin, Suomen Rahapajan asiakaspalvelu

 

Vastaukset


Vieras

#41 Re: Re:

2014-02-04 12:28:13

#22: Suomen Rahapajan asiakaspalvelu - Re: Tilanne pienessä Suomessa on täysin erilainen kuin esim Saksassa ja Ranskassa. Suomen Rahapaja Oy on markkinavetoinen yritys, jonka liiketoimintana on metallirahan valmistaminen. Suomen Rahapaja lyö kolikot Suomeen valtiovarainministeriön tilauksesta.

abcdef

Suomen Rahapaja on aloittanut hätäisen puolustautumisen ja julkaissut sivuillaan mm. seuraavaa

joihin muutamiin kommentoin näin aluksi

Suomen Rahapaja Oy aloittaa numismaattisten käyttörahojen myynnin

missä vaiheessa normi käyttörahat muuttuivat numismaattisiksi keräilykolikoiksi ja menettivät reaaliarvonsa – siis tämä on pelkkä pluffia, lisäämällä sana numismaattisten jolla saadaan niille arvonlisävero ja korkea lähtöhinta? Tällä tempulla ne muuttuvat numismaatikon silmissä vain rahankopiomitaleiksi tai – jetonniksi. Tämä tarkoittaa kait käytännössä, että meillä ei olekaan käyttörahakolikoita vuodelta 2014 – vaikka niitä onkin tehty ja vieläpä valtiovarain luvalla! Tällaista ei olisi uskonut unissaankaan olevan mahdollista tehdä Suomessa.

Suomen Rahapaja Oy on yritys, jonka liiketoimintana on metallirahan valmistaminen.

Mielestäni suutari pysyköön lestissään sanonta, pitäisi pitää tässäkin paikkansa. Suomen Rahapajalle, tehkää rahaa ja pysykää siinä mitä osaatte ja pysykää poissa pankki ja välitysliiketoiminnasta, jossa teillä ei näytä olevan osaamista. Logistiikka on pelannut tähänkin asti pankeilla

Antakaa pankki- ja alaa osaavien myyntipuolen sekä rahanhuollon hoitaa taas markkinointi ja palvelu, siihen heillä on taas osaamista. Onkohan asiaa edes kilpailutettu

 

Koska Suomen Rahapaja Oy joutuu ja on joutunut maksamaan kolikoista nimellisarvon, on kolikoiden myyntihinta asetettava niin, että yllä kuvatut kulut peittyvät, hinta kattaa varastoriskin ja riittävän voiton.

Tuntuu hätäiseltä selittelyltä…

Liikepankkien välittäessä käyttörahoja on hintaan lisätty muutama kymppi, eikä yksikään pankki ole ilmoittanut siihen kaatunut, lisäksi käyttöraha on ollut 0 verollista ja näin kuulunut marginaaliverotuksen piiriin. Käytännössä jos rahasarja 1s – 2€ maksaa 3,88 eli nominaaliarvon ja kauppias myy setin vaikka 6€ maksaa hän voitosta arvonlisäveroa marginaaliverotuksen mukaan eli 2,12 eurosta, eikä kokosummasta.

Se, että lisätään keräilyrahan eteen sana numismaattinen, sana nostaa hinnan liki 11,00 euroon ei tunnu järin perustellulta, eikä sekään, että päälle lisätään vielä arvonlisävero pelkän numismaattisen keräilyrahan sanalla

 

Suomen Rahapaja Oy on saanut vastatakseen numismaattisten eli keräilykolikoiden varastoinnin ja jakelun,

Onkohan asiaa edes kilpailutettu? vai ollaanko saneltu ja ehkäpä käytetty vääristyneitä argumentteja yksinmyynnin saamiseksi ja näin saatu määrittää hinta avoimesti

NYT KAIKKI KRERÄILIJÄT JA ETENKIN NUMISMAATIKOT on toimittava yhdessä ja toiminta tuomittava ja ostoboikotin pidettävä - muuten samaa on luvassa seuraavissa 2€ erikoiskakkosissa ja silloin peli ollaan lopullisesti menetetty.

Toivoa sopii, että Suomen rahakauppiaat kieltäytyvät myös ostoistaan käyttörahojen suhteen noilla ehdoilla.