Suomen Rahapajan toiminta boikottiin

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Suomen Rahapajan toiminta boikottiin.

Suomen Rahapajan asiakaspalvelu

#26 Re:

03.02.2014 15:04

#13: -

Suomen Rahapaja Oy on markkinavetoinen yritys, jonka liiketoimintana on metallirahan valmistaminen. Suomen Rahapaja lyö kolikot Suomeen valtiovarainministeriön tilauksesta.  Suomen Rahapaja Oy:n omistaa Suomen valtio ja yhtiön tavoitteena on, kuten kaikkien liikeyritysten on, tuottaa voittoa. Yhtiön julkistanut sivustollaan aiheesta tiedotteen:

http://www.suomenrahapaja.fi/fin/news/numismatic_coins_2014

Terveisin, Suomen Rahapajan asiakaspalvelu

 


Vieras

#27

03.02.2014 17:06

Kaikkea ne per seaukiiset numismaatikot pajattaakin.Ei ole mikään pakko ostaa tai niinkuin sanonta kuuluu rahattomilta on kaupanteko kielletty.
Rahanvaihtajiakin on jo tarpeeksi,eikä lisä voittojakaan ole luvassa.

Vieras

#28

03.02.2014 17:51

Kiitokset SUOMEN rahapajalle: Ei ko köyhät koukkuun, tää on raharikkaiden huvi. No siirrän ostoni ulkomaille MUTTA JÄTÄN TÄMÄN RAKKAAN KOTIMAAN KOLIKOT NIILLE JOTKA NIITÄ HALUAVAT.

Vieras

#29 Jotkut ovat jo ilmeisesti pistäneet rahapajan boikottiin

03.02.2014 18:40

kun taskujen pohjalta ei löydy pennin hyrrää, viimeiset menivät pitkäripaiseen. Seuraavaksi ei auta muu kuin laittaa myös pitkäripainen boikottiin!
Lasse

#30 Re: Re: alv

03.02.2014 18:57

#19: Suomen Rahapajan asiakaspalvelu - Re: alv

Kannattaa siis myydä nimellishintaan, niin ei tarvitse maksaa veroja, eivätkä ulkolaiset yritykset pysty vähentämään alvejä ja tällä tavalla rahan vaihto pysyy kotimaassa.


Vieras

#31

03.02.2014 19:40

Rahapajan toiminta on kovin lyhytnäköistä. Eihän se tosin varsinaisia keräilijöitä ole koskaan halunnutkaan tavoittaa, vaan noita satunnaisostajia jotka ostavat hää- tai yo-lahjan ja sitten seniilejä vanhuksia, jotka allekirjoittavat laskun kun sellainen eteen tuodaan. Vai onko joku joskus tavannut RP edustajan kotimaisissa huutokaupoissa tai liittokokouksessa? Ainoastaan ulkomaiset messut kelpaavat kun siellä saa luoda kivoja pikku strategioita muiden kollegojen kanssa! Sääliksi käy nuoret keräilijät, jotka oikeasti haluaisivat jatkaa eurojen parissa, kutta kun ei viikkoraha riitä.. RP on kyllä todella hankala kiillottaa profiiliaan tämän jälkeen.

Vieras

#32

03.02.2014 20:12

Rahapaja Moneta on jo monen vuoden ajan pitänyt hintoja huippukorkeana (odotusarvo n. 50 vuotta).
Kaipaan 90-luvun aikoja jolloin juhlarahojen hinnat olivat järkevät (jopa ALV:n aikoina)

Vieras

#33

03.02.2014 21:02

Tämä ahneus tekee suurta vahinkoa keräilyharrastukselle, nuorilla ja vähävaraisemmilla loppuu innostus hyvään harrastukseen.

Vieras

#34

03.02.2014 22:38

Onpa ahne R-paja!

Vieras

#35

04.02.2014 00:57

No moni nuorikin on mukana tämän harrastuksen mukana "numismatiikka". Moni heistä ei kerää kun Suomen rahoja. Tällä toiminnalla kyllä viedään se viimeinkin pohja pois. Tuo lisätty alv:han tulee heidän maksettavaksi. Käsittääkseni nämä yrittäjät ovat maksaneet jo voitto-osuudesta verot, ym. kustannukset. No jos heiltä (nuorisolta) viedään tämäkin harrastus, niin sitten kai se menee tuonne kaduille hiipparointiin ja mummojen potkimisiin.

Vieras

#36

04.02.2014 01:08

NYT NUMISMAATTISET YHDISTYKSET. ILMOTTAUTUKAA KAIKKI JA LAITTAKAA JÄSENMÄÄRÄ SULKUIHIN PERÄÄN. KYLLÄ KAI TÄMMÖISEN PÄÄTÖKSEN VOI TEHDÄ JOHTO PUHELINKOKOUKSELLAKIN.
www.mania33.com

#37 re..

04.02.2014 05:08

Infotilaisuus on käytännössä selvittely tilaisuus miksi me myymme teille kalliilla nyt myös käyttörahaa ..Minulla ei tarkoitusta osallistua tälläiseen bullshittiin .
Vain ostoboikotti palauttaa käyttörahan hinnat alas .
Olen kuullut että jokin suomalainen kauppias on lähtenyt tukemaan tätä uutta hintasyysteemiä,typerää ,oikeastaan hemmetin typerää.
Niin kauan kun löytyy maksavia asiakkaita hinnat eivät tule alas ,niitähän voi silloin tarkistaa hiukan vielä ylöspäin ja etsiä sitä kipukynnystä kuinka paljon jotkut ovat valmiit maksamaan.
Odottakaa hyvät kauppiaat hinnat tulevat kyllä alas ,mitä he (rahapaja) tekevät rahoilla jos ne jäävät nurkkiin pyörimään?
Ne myydään ulos tai laitetaan kiertoon.
Toivon että kauppiailla kielen väri pysyy punaisena..ruskeakielisyys on iljettävää.
mieluummin boikotoikaa homoja

#38 Poikotointi nostaa vain hintoja.

04.02.2014 06:44

Täytyy muistaa,ettei raha ole keinottelun väline,vaan kaupankäynnin. Keinottelusta täytyy maksaa.
Tervettä talouspolitiikkaa,kun ei pystytä luomaan,että se toimisi.
Rahapaja osakeyhtiö toimii sivutoimisena kauppiaana kerääjille ja toiminnan on oltava kannattavaa,kuten kaiken muunkin yritystoiminnan tulee olla.
Arvonlisä vervelvollisena rahapaja lisää sen myytävän tutteen hintaan ja tilittää rahat valtiolle,vähentäen omat maksamansa arvonlisäverot. Näin kaikki perustuu lakiin.


Vieras

#39 Re: Re: alv

04.02.2014 07:57

#19: Suomen Rahapajan asiakaspalvelu - Re: alv

Rahapaja kirjoittaa;

Esimerkiksi ulkomaalaiset yritykset voivat ostaa meiltä tuotteita maksamatta arvonlisäveroa, mikä antaa heille hinnoittelussa sellaisia mahdollisuuksia, joita Suomen Rahapaja Oy:lla ei ole. Terveisin, Suomen Rahapajan asiakaspalvelu

Ostakaamme sitten ne Saksasta


Vieras

#40 Ostakaa keräilykolikkonne vaikka Esterin ahterista

04.02.2014 11:45

mutta antakaa Suomen rahapajan painaa kolikoita ja pitää ammattitaitoiset työntekijät Suomessa!

Vieras

#41 Re: Re:

04.02.2014 12:28

#22: Suomen Rahapajan asiakaspalvelu - Re: Tilanne pienessä Suomessa on täysin erilainen kuin esim Saksassa ja Ranskassa. Suomen Rahapaja Oy on markkinavetoinen yritys, jonka liiketoimintana on metallirahan valmistaminen. Suomen Rahapaja lyö kolikot Suomeen valtiovarainministeriön tilauksesta.

abcdef

Suomen Rahapaja on aloittanut hätäisen puolustautumisen ja julkaissut sivuillaan mm. seuraavaa

joihin muutamiin kommentoin näin aluksi

Suomen Rahapaja Oy aloittaa numismaattisten käyttörahojen myynnin

missä vaiheessa normi käyttörahat muuttuivat numismaattisiksi keräilykolikoiksi ja menettivät reaaliarvonsa – siis tämä on pelkkä pluffia, lisäämällä sana numismaattisten jolla saadaan niille arvonlisävero ja korkea lähtöhinta? Tällä tempulla ne muuttuvat numismaatikon silmissä vain rahankopiomitaleiksi tai – jetonniksi. Tämä tarkoittaa kait käytännössä, että meillä ei olekaan käyttörahakolikoita vuodelta 2014 – vaikka niitä onkin tehty ja vieläpä valtiovarain luvalla! Tällaista ei olisi uskonut unissaankaan olevan mahdollista tehdä Suomessa.

Suomen Rahapaja Oy on yritys, jonka liiketoimintana on metallirahan valmistaminen.

Mielestäni suutari pysyköön lestissään sanonta, pitäisi pitää tässäkin paikkansa. Suomen Rahapajalle, tehkää rahaa ja pysykää siinä mitä osaatte ja pysykää poissa pankki ja välitysliiketoiminnasta, jossa teillä ei näytä olevan osaamista. Logistiikka on pelannut tähänkin asti pankeilla

Antakaa pankki- ja alaa osaavien myyntipuolen sekä rahanhuollon hoitaa taas markkinointi ja palvelu, siihen heillä on taas osaamista. Onkohan asiaa edes kilpailutettu

 

Koska Suomen Rahapaja Oy joutuu ja on joutunut maksamaan kolikoista nimellisarvon, on kolikoiden myyntihinta asetettava niin, että yllä kuvatut kulut peittyvät, hinta kattaa varastoriskin ja riittävän voiton.

Tuntuu hätäiseltä selittelyltä…

Liikepankkien välittäessä käyttörahoja on hintaan lisätty muutama kymppi, eikä yksikään pankki ole ilmoittanut siihen kaatunut, lisäksi käyttöraha on ollut 0 verollista ja näin kuulunut marginaaliverotuksen piiriin. Käytännössä jos rahasarja 1s – 2€ maksaa 3,88 eli nominaaliarvon ja kauppias myy setin vaikka 6€ maksaa hän voitosta arvonlisäveroa marginaaliverotuksen mukaan eli 2,12 eurosta, eikä kokosummasta.

Se, että lisätään keräilyrahan eteen sana numismaattinen, sana nostaa hinnan liki 11,00 euroon ei tunnu järin perustellulta, eikä sekään, että päälle lisätään vielä arvonlisävero pelkän numismaattisen keräilyrahan sanalla

 

Suomen Rahapaja Oy on saanut vastatakseen numismaattisten eli keräilykolikoiden varastoinnin ja jakelun,

Onkohan asiaa edes kilpailutettu? vai ollaanko saneltu ja ehkäpä käytetty vääristyneitä argumentteja yksinmyynnin saamiseksi ja näin saatu määrittää hinta avoimesti

NYT KAIKKI KRERÄILIJÄT JA ETENKIN NUMISMAATIKOT on toimittava yhdessä ja toiminta tuomittava ja ostoboikotin pidettävä - muuten samaa on luvassa seuraavissa 2€ erikoiskakkosissa ja silloin peli ollaan lopullisesti menetetty.

Toivoa sopii, että Suomen rahakauppiaat kieltäytyvät myös ostoistaan käyttörahojen suhteen noilla ehdoilla.


Vieras

#42 Re: Ostakaa keräilykolikkonne vaikka Esterin ahterista

04.02.2014 12:36

#40: - Ostakaa keräilykolikkonne vaikka Esterin ahterista

#40 Ostakaa keräilykolikkonne vaikka Esterin ahterista

04.02.2014 14:45

 

mutta antakaa Suomen rahapajan painaa kolikoita ja pitää ammattitaitoiset työntekijät Suomessa!
tämän edellisen kirjoittajan olisi ollut hyvä ymmärtää asia mistä oikeasti puhutaan, mutta näitähän on joka junaan ja laiturille
siis ei kysymys ole rahan valmistamisesta, vaan pankkialalle siirtymisestä ja yksinoikeuden hankkimisesta ilman kilpailutusta.

Suomen Rahapaja Oy on yritys, jonka liiketoimintana on metallirahan valmistaminen.

Mielestäni suutari pysyköön lestissään sanonta, pitäisi pitää tässäkin paikkansa. Suomen Rahapajalle, tehkää rahaa ja pysykää siinä mitä osaatte ja pysykää poissa pankki ja välitysliiketoiminnasta, jossa teillä ei näytä olevan osaamista. Logistiikka on pelannut tähänkin asti pankeilla

Antakaa pankki- ja alaa osaavien myyntipuolen sekä rahanhuollon hoitaa taas markkinointi ja palvelu, siihen heillä on taas osaamista. Onkohan asiaa edes kilpailutettu


Vieras

#43 ALV

05.02.2014 07:50

Ulkomaalainen maksaa omaan maahansa arvonlisä veronsa,kuten suomalainenkin.
arvottoman palvojat

#44 Rahaa saa ilmaiseksikin

05.02.2014 08:19

Vähemmistäjen edut ajavat suomessa yleisen edun edelle,Se voi keskeyttää rahan painamisen,kuten liito-orava rakentamisen.Hylkeet rantarakentamisen.Merimetso saareen nousemisen. Ulkomaillakin pyhälehmä liikenteen.
Homot voivat estää olumpialaisten järjestämisen.
Miten suomessakin asiat menisivät,jos homo olisi esim. presidenttinä,onhan jo kokemuksia Halosen valtakaudelta,köyhyys ja työttömyys,pakolaiset,palkka ja eläke erot kansalaisten kesken,viisaat siirsivät miljardinsa ulkomaille.

Vieras

#45 Re: Rahaa saa ilmaiseksikin

05.02.2014 10:13

#44: arvottoman palvojat - Rahaa saa ilmaiseksikin

Lukisit koko jutun, rahapaja tekee Suomen tarvitsemat kolikot alle viikossa, muun ajan tekee jotain muuta. Mutta ei normaalit eurokolikot voi muuttua yhdessä yössä Rahapajan mielestä numismaattisiksi keräilykolikoiksi joiden arvo samalla monikertaistuu.

P-K Numismaatikot ry Hallitus
Vieras

#46

05.02.2014 12:35

Pohjois-Karjalan Numismaatikot ry:n hallitus piti kokouksen Joensuussa 4.2.2014
kerhoillan yhteydessä.
Hallitus käsitteli 5§ rahapajan toimintaa uudessa tilanteessa ja tuomitsi kättörahojen toimitukseen ja hintoihin tehdyt uudet linjaukset ja tukee ostoboikottia käyttörahoihin liittyen.
Myös kerhoiltaan osallistuneet yli 30 jäsentä yksimielisesti ilmoitti tukensa.

Perusteluja asiaan: kommenttien kohdasta 41 on riittävästi asiaa selvennetty


Vieras

#47 Re:

05.02.2014 21:01

#32: -

Rahapaja ja Moneta ovat eri yhtiöitä. Moneta myy keräilyrahoja. Rahapaja sen sijaan valmistaa kaikki rahat (käyttörahat ja juhlarahat).

Vähärahanen eläkeläinen

#48 Otsikko PYSYKÖÖN SUUTARI LESTISSÄÄN

05.02.2014 22:57

Kyllä nyt tais mennä jyvät, akanat ja tais sinne vähän jauhojaki mennä sekhan. En usko että valtion kirstu tällä RP:n toiminnala yhthän pullistuu. Se vähäinen määrä joka haluaa tämän jäläkhen Suomalaista valuuttaa numismaattisesa mielesä hankkia, ostaa sen ulkovaltojen kautta tulhena, jos ei muuten niin ILIKEYKSISÄ. Näin ainakin itse hankin sen yhden vuosisarjan ja erikois 2€:set.

Vieras

#49

06.02.2014 17:53

Rahapajalla ja Suomen Monetalla täysin ROSVOAMISTA ja rahojen tyyppimäärät ylittävät täysin keräilymäärät.
Kieli Poliisi

#50 Oikeinkirjoitus kunniaan

06.02.2014 22:33

Suosittelen, että Suomen Rahapaja Oy:lle - ja etenkin valtionvarainministerille - luovutettavan adressin kielenhuoltoon käytetään reilusti enemmän aikaa, muutenhan herrat vain naureskelevat sille. Nykyinen aloitus on lyhyydestään huolimatta sekava ja vaikeaselkoinen, eikä siinä ole edes kunnolla kerrottu syitä ja perusteluita adressille.

Asioista perillä olevat aloituksen kyllä ymmärtävät, mutta peruskeräilijälle se tuskin aukeaa täysin. Minä kaipaisin selvennystä ainakin seuraaviin asioihin:
- Mitä Suomen Rahapaja Oy nyt oikeastaan on tehnyt?
- Miten rahojen jakelu ja jälleenmyynti on ennen pääpiirteittäin toiminut?
- Mitä seurauksia tästä rahapajan toiminnasta saattaa olla?
- Mitä Suomen Rahapaja Oy:n toivotaan tekevän asialle?

Monet vähättelevät, ettei oikeinkirjoituksella ole mitään merkitystä. Kyllä sillä vaan on merkitystä. Periaatteessa aloituksessa puhutaan jopa ristiin. Hieman lyhennettynä: "Onko mielestäsi rahapajan yksinmyynti oikeutettua? Jos olet samaa mieltä ja vastustat Rahapajan toimintaa..." Kumpaa varten tämä adressi nyt allekirjoitetaankaan?

Aina kannattaa huomioida, että kaikki lukijat eivät ymmärrä tekstiä sillä tavalla kuin kirjoittaja on tarkoittanut. Voitteko olla varmoja, että adressin vastaanottajat ymmärtävät asian oikein? Kun oikeinkirjoitus ja tekstin sopiva jäsentely ovat kunnossa, ymmärtää lukija kirjoituksen selvästi suuremmalla todennäköisyydellä oikein.

Lisäksi väitän, että selkeämmin kirjoitettuun ja paremmin perusteltuun adressiin saataisiin enemmän allekirjoituksia.