Pienet pojat äidille takaisin!

Kommentoitu viesti


Vieras

#6

07.02.2014 09:15


Lastensuojelun on edistettävä lapsen suotuisaa kehitystä ja hyvinvointia. Lastensuojelun on tuettava vanhempia, huoltajia ja muita lapsen hoidosta ja kasvatuksesta vastaavia henkilöitä lapsen kasvatuksessa ja huolenpidossa. Lastensuojelun on pyrittävä ehkäisemään lapsen ja perheen ongelmia sekä puuttumaan riittävän varhain havaittuihin ongelmiin. Lastensuojelun tarvetta arvioitaessa ja lastensuojelua toteutettaessa on ensisijaisesti otettava huomioon lapsen etu.

Lapsen etua arvioitaessa on kiinnitettävä huomiota siihen, miten eri toimenpidevaihtoehdot ja ratkaisut turvaavat lapselle:

1) tasapainoisen kehityksen ja hyvinvoinnin sekä läheiset ja jatkuvat ihmissuhteet;

2) mahdollisuuden saada ymmärtämystä ja hellyyttä sekä iän ja kehitystason mukaisen valvonnan ja huolenpidon;

4) turvallisen kasvuympäristön ja ruumiillisen sekä henkisen koskemattomuuden;

Lastensuojelussa on toimittava mahdollisimman hienovaraisesti ja käytettävä ensisijaisesti avohuollon tukitoimia, jollei lapsen etu muuta vaadi. Kun sijaishuolto on lapsen edun kannalta tarpeen, se on järjestettävä viivytyksettä. Sijaishuoltoa toteutettaessa on otettava lapsen edun mukaisella tavalla huomioon tavoite perheen jälleenyhdistämisestä.

Eli mielestäni tässäkin tilanteessa lapset äidilleen ja tarvittaessa tukityöntekijä käymään vaikka viikottain. Kotipalvelutyöntekijä käymään vaikka 2-3- kertaa viikossa.

Vastaukset

Tarya

#9 Re:

2014-02-07 09:57:43

#6: - tuo kun toteutuisi mutta ei toteudu, siksi me huudamme vääryyden puolesta! vai onko oikeutusta sillä että syitä keksitään jotta perhe vieroitettaisiin toisistaan, sijaisperheen tulojen vuoksi??? emme ymmärrä, miksi nämä viranomaiset SAAVAT jatkaa työtään, jotka harrastavat perheen jälleenyhdistämisen sijaan perheen hajottamista ja vieroitusta... olen jo nähnyt ja kuullut liian monta tarinaa siitä mitä kaikkea on tehty! Jään vaan tässä enää ihmettelemään, että ammattitaidottomuudella tehdyt huostat tulevat vielä maksamaan yhteiskunnallemme tuhottoman määrän enemmän rahaa, kun mielenterveysongelmaisia koitetaan pitää tiellä. no, mistä nämä ongelmaiset tulee - osa tulee niistä jotka on revitty ja vieroitettu perheistään .. ?? en käsitä! Suomi on viranomaisvaltio, jossa kansan pitää totella viranomaista vääristä teoista huolimatta???  vai onko oikein kun lapset huutavat päästäkseen kotiin ja vanhemmat itkevät/tulevat mielenterveysongelmaisia kun lapset on viety! syy: perusteeton huosta kuten olen jo monasti maininnut! viimeksi kuulin kapalossa olleesta kakasta, mikä on  normaalia, ei vauva käy pöntöllä, huostattiin peruste: oli yltä päältä kakassa???