Raakamaitoa kauppoihin

Kommentoitu viesti

Tbeh

#13 Kuin luonto tarkoitti?

08.08.2011 17:37

Ihmiskeho ei ole tehty lehmänmaitoa varten, halusin vaan heittää näin kommenttina. Erinomainen aine kyllä, vaikka aiheuttaakin lehmien ruokinnan ja metaanipäästöjen kautta osaltaan maapallon ylikuormittumisen. Prosessoidussa maidossa taas on se hyvä puoli, että se säilyy kaiketi pidempään (korjatkaa vääräksi). Tällöin sitä menee vähemmän hukkaan. Asioissa on monta puolta, älkää unohtako ;)

Vastaukset


Vieras

#20 Re: Kuin luonto tarkoitti?

2011-08-24 14:21:04

#13: Tbeh - Kuin luonto tarkoitti? 

 Me kylmän pohjolan ihmiset olemme jo vuosisatojen ajan kyenneet käyttämään lehmän maitoa hyväksemme. Sen ansiosta, että joku esi-isistämme keksi käyttää toisen lajin maitoa ravinnoksi on elämä täällä ankarissa olosuhteissa ollut mahdollista. Lehmän maito on pelastanut koko pohjoisen rotumme. Tutkimus on osoittanut myös sen tosiasian, että me täällä pohjolassa taas emme kykene hyödyntämään viljoja samoin kuin esim. Etelä-Euroopan lajikumppanimme. Keliakia on yleisempää täällä Pohjolassa kuin muualla. Lehmät siis jalostavat viljat meille sopivampaan muotoon ;)

On totta, että prosessoitu maito säilyy paremmin kuin raakamaito. Se on syy, miksei kaupasta saa raakamaitoa. Kannattaisikin mielummin kampanjoida sen puolesta, että maitoa voisi helpommin ostaa suoraan tiloilta!

Lehmien aiheuttamaan ympäristön kuormittamiseen en viitsisi edes kommentoida. Se on naurettavan liioiteltu väite ja onhan lehmilläkin oikeus olla tällä pallolla vaikka syövät ja päästelevät metaanipäästöjä, vai?! Etkö muka itse tee samoin :D