Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

Bögarnas fel

#41750 Re: ARVOISA YLLÄPITO

04.09.2014 02:20

#41749: regulator - ARVOISA YLLÄPITO 

 Sanaa "homohiv" käytetään yksinomaan loukkaamis- ja leimaamistarkoituksessa!

Nimitystä ei voi perustella edes ´kansanomaisuudella´ siis kuten ennen,jolloin ns.´kansa´ ei puhunut diabeteksesta vaan sanottiin vain ,että se ja se oli sairastunut ´sokeritautiin´.

Kansan suussa eivät sellaiset lääketieteen  taudinnimitykset kuten esim. ´tuberkuloosi´ myöskään oikein luontuneet-niinpä pian alettiinkin vain puhua yksinkertaisesti ´keuhkotaudista´ .

Nimitys ei silti ollut ketään loukkaava tai mitään ryhmää taudinaiheuttajiksi leimaava ja osoittava.

Monille entisajan kansanihmisille murrealueillaan kun monien sellaisten  vierasperäisten,ehkä esim. useitakin soinnillisia konsonantteja (kuten esim. ´d´ ja ´b´) sisältävien sanojen  lausuminen ja muistaminen oli hankalaa (koska ne sanat  olivat  muusta ,omasta päivittäisestä kielenkäytöstä ääntämykseltään  poikkeavia).

Nimitys toimi kuitenkin  tasollaan riittävästi ja kyllä sen käytön lääketieteen edustajatkin ymmärsivät.

Syfilikselle kehittyi kansan keskuudessa nimeksi ´kuppa´ ja sillä olikin nimenä pitkään  paha kaiku,mutta sekään ei- siltikään- leimannut taudinaiheuttajiksi  ketään.

Nykyisin,jo lähes joka mökkiinkin ulottuvan ja mukana kannettavan tietoyhteiskunnan,maamme korkean koulutustason,radion,tv:n ym. seikkojen takia ei tuollaisia kansanomaisia nimityksiä uusille taudeille enää kehity ,eikä niille ole enää ( kansan keskuudessakaan) mitään tarvetta.

Leimaamis-ja syyllistämistarkoituksessa luodulle "sanalle"  ´homohiv´ ei siis ole olemassakaan mitään puolustusta, eikä perustelua. Sitä ei siis ole mitään syytä hyväksyä kielenkäyttömme sanaksi,koska se EI ole ´sana´ missään.

Sitä ei voi esim. kääntää muille kielille.

Sehän ei ole suomenkieltäkään ,sillä se on luotu yhdistämällä englanninkielinen kirjainlyhennenimi latinalaista alkuperää olevaan  ´homo´-sanaan.Suomalaista siinä on ainoastaan se,että sen  konsonttiin päättyvän lyhenneosan jälkeen on (toisinaan) liitetty ´i´.

Ei siis mitään  kovin suurta, eikä järin omaperäistäkään  ´kielellistä luovuutta´osoittavaa tuo tuollainen "verbaalisuus"...

Vielä eri asia on sitten  , kun pelkkä "taudinaiheuttajien" leimaaminen ja syyllistäminen ei riitä,vaan aletaan puhua jo taudin ´levittämisestäkin ´.

Sillä ikäänkuin leimataan jo kaikki homot rikollisiksi, jotka ovat biologisessa sodankäynnissä ympäröivää  yhteiskuntaansa vastaan-siis tautienlevitystyössä ´vihollisen´ keskuudessa.

Ellei edes  tämä ole kohtuuton syytös jotain kansanryhmää kohtaan, niin ei sitten mikään.

Tämän vuoksi näitä vihapuheiden  levittäjiä täällä on jatkuvasti pidettävä silmällä ja niin kauan kuin ylläpito ei riittävän tehokkaasti asiaan reagoi, eikä tätä sille kuuluvaa  tehtäväänsä harjoita, kuuluu se meille kaikille.

 

Vastaukset


Vieras

#41770 Re: Re: ARVOISA YLLÄPITO

2014-09-04 07:53:24

#41750: Bögarnas fel - Re: ARVOISA YLLÄPITO 

 

No Huamenta Päivää!     

 

Tekis mieli sannoo kummastakin asiasta hyvät puolet,  ensin tuosta kielianalyysistä:
 
"Sehän ei ole suomenkieltäkään ,sillä se on luotu yhdistämällä englanninkielinen kirjainlyhennenimi latinalaista alkuperää olevaan  ´homo´-sanaan.Suomalaista siinä on ainoastaan se,että sen  konsonttiin päättyvän lyhenneosan jälkeen on (toisinaan) liitetty ´i´.

Analyysi on taidokkaasti tehty. Ja  kertoo kielellisestä lahjakkuudesta.

Homohiv  ja varsinkin homohiv i,  i-päätteellä kirjoitettuna, on taas juuri tuota rehevää kansankieltä,  joka
jää yksinkertaisuutensa ja huumorinsa takia helposti muistiin.

Lienee asiassa sellainen puoli myös,  joka kuitenkin varjelee elämää.  Varjelee sitä myös homon oman elämän kannalta kuitenkin pitkässä juoksussa. ( Jos nyt vaan kuulisi sen ajoissa!) Onhan se kaikesta huolimatta  lempeä sana sille rankan sairauden ja kuoleman todellisuudelle,  joka hiv- ja aids-  kirjainmuodostelmien taakse kätkeytyy.  

Omaamme syntiinlangenneina ihmisinä  voimakkaan itsepetostaipumuksen. Siitä voimme tulla  kyllä itsekukin tietoiseksi muillakin  elämän alueilla päivittäin. Se on meissä kaikissa!
Kylläpä" loppuviimetteks" pelkkänä sanana  "homohivi" on kuitenkin  hyvin armollinen muistutus siitä katoavaisuudesta jota homous kantaa joka tapauksessa mukanaan.  Vähän kuin lehmänkello,  joka kertoo:  muista  ihminen,  aikasi on rajallinen!