Arvokas vanhuus. Ei raision Kerttulakodin sulkemiselle!

Kommentoitu viesti

Huolestunut omainen

#17 Vielä voi vaikuttaa!!

17.10.2014 23:26

Raisio EI ole vielä virallisesti päättänyt Kerttulakodin lakkauttamisesta. Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta on kokouspöytäkirjansa mukaan päättänyt, että kaupunki "ryhtyy valmistelemaan luopumista omasta ikäihmisten laitosasumisesta" ja "Kerttulakodin toiminnan lakkauttamista ryhdytään valmistelemaan". Virallisesti kyse on siis toistaiseksi asian valmistelusta. Tästä huolimatta Raision kaupunki on tiedottanut asiasta julkisuuteen tavalla, joka antaa ymmärtää, että Kerttulakodin lakkauttamisesta olisi jo päätetty. Myös Kerttulakodin asukkaille ja omaisille toimitetussa lyhyessä tiedotteessa todetaan, että lakkauttamisen valmistelu on aloitettu, asukkaille tullaan järjestämään uusi asuinpaikka kaupungin toimesta ja alustavasti Kerttulan toiminta loppuu 30.4.2015 mennessä.

Raision kaupunki ei ole kertonut Kerttulakodin asukkaiden omaisille tai kuntalaisille heidän vaikutusmahdollisuuksistaan asiassa, vaikka kuntalaki edellyttää, että kunnan on vireillä olevien asioiden yhteydessä myös tiedotettava, millä tavoin asioista voi esittää kysymyksiä ja mielipiteitä valmistelijoille ja päättäjille. Mitään tiedotus- tai keskustelutilaisuutta asiasta ei myöskään ole järjestetty.

Eduskunnan oikeusasiamies on todennut joidenkin vanhainkotien lakkautuspäätösten yhteydessä, että ennen tällaisten merkittävien päätösten tekoa tulee taata vanhuksille ja omaisille mahdollisimman laaja vaikutusmahdollisuus jo päätöksenteon valmisteluvaiheessa. Kuntalaisille tulee myös turvata oikeus saada tietoa ja mahdollisuus niin halutessaan pyrkiä vaikuttamaan lautakunnan jäseniin ennen päätöksentekoa. Oikeusasiamiehen mukaan hoidon järjestämisessä tapahtuvilla muutoksilla on asukkaille ja heidän omaisilleen suuri merkitys ja heillä on oltava todellinen eikä vain muodollinen mahdollisuus vaikuttaa päätöksentekoon. Nämä kannanotot perustuvat sekä perustuslain, hallintolain että kuntalain säännöksiin.

Vielä tässä valmisteluvaiheessa jokainen voi vaikuttaa asiaan ainakin lähettämällä kysymyksiä tai mielipiteitä Raision sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan jäsenille ja kaupunginvaltuuston jäsenille.  Heidän nimensä ja yhteystietonsa löytyvät kaupungin kotisivuilta www.raisio.fi .

Vastaukset


Vieras

#38 Re: Vielä voi vaikuttaa!!

2014-10-31 17:56:10

#17: Huolestunut omainen - Vielä voi vaikuttaa!! 

 pöytäkirja  8.10.2014.  pykälä  169

On tosi surkea teksti  - 

Sosiaal jaterveyspavelujen lautakunnalle on esitetty 24.9.2014 kokouksessa suunitelma ikäimisen laitosasumisen purkamisesta Raiion kauppungissa.

 

ja päätös:

1.Raision kauunku ryhtyy valmitelemaan luomusta ikäihmisten laitosasumissta 

2. Kertulakodin toiminnan lakkauttamisesta aryhdytään valmvistlmeen 

3. Yhteistoimintamenetely aloitetn koskien Kerttulakodin  Sinisiiven, Kertun ja Mintuntuvan Kirsikkakoti ja intervalli - osastojen sekä päivätoiminnan henkilöstöä.

aivan käsittämätn päätös.

Toivotaan että järki löytyisi jostain mutta pahalta näyttää.... ??

Olof Dahlbom




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…