Esittävän taiteen tekijät tasa-arvoisen avioliittolain puolesta.

Kommentoitu viesti


Vieras

#9

26.11.2014 09:59

Miksi pitää mennä avioliittoon? Nyt on jo oikeus solmia rekisteröity parisuhde.

Kukaan ei kiellä ketään asumasta yhdessä ja harrastamasta seksiä kenen kanssa haluaa. Noin puolet heteropareista asuu vihkimättöminä. Miksi homojen pitää saada vihkimys? Vihkiminen ja avioliitto on uskonnollisia käsitteitä, myös siviilivihkiminen on uskonnollinen seremonia. Samoin siviili-nimiäiset ja ns. uskonnottomat hautajaiset.

Onko homot uskonnollisempia ihmisiä kuin ns. heterot?

Vastaukset


Vieras

#10 Re:

2014-11-26 10:13:50

Tasa-arvoinen avioliittolaki pitää saada, koska avioliittoon liittyy muutakin kuin uskonnollinen puoli. Lain turva esimerkiksi puolison menehtyessä on rekisteröidyssä parisuhteessa on lähes olematon. Miten yhteiskunta voisi katsoa ihmisten olevan lain edessä eriarvoisia? Millä oikeudella vain heterot saavat esim. avio-oikeuden sekä mahdollisuuden solmia avioehtosopimuksen?

"Avioliitto ei vaikuta omaisuuden omistukseen ja puolisot vastaavat itse veloistaan. Puolisolla on kuitenkin avio-oikeus joka oikeuttaa puolison ensimmäiseksi edunsaajaksi omaisuuden jaossa. Avioehtosopimuksessa puolisot voivat sopia, että avioliiton päättyessä heidän omaisuuttaan ei jaeta tasan heidän keskenänsä. Merkittävimmät yhteiskunnalliset vaikutukset ovat aviopuolison elatusvelvollisuus ja oikeus hoitaa toisen asioita toisen ollessa estynyt. Lisäksi puolisolla on oikeus estää omaisuuskauppoja, oikeus leskeneläkkeeseen ja vapautus eräisiin asumissuhteista johtuviin sosiaalitukialennuksiin."

Oman seksuaalisen suuntautumisen ei todellakaan pitäisi vaikuttaa tähän. 


Vieras

#15 Re:

2014-11-26 14:50:40

#9: -  

 Onko se sinulta pois?


Vieras

#25 Re:

2014-12-02 19:40:01

#9: -  

 Ei minun siviilivihkimiseni ollut kyllä millään tavalla uskonnollinen seremonia.