Avioliitto on miehen ja naisen välinen pyhä liitto

Kommentoitu viesti

Jumala on rakkaus?

#61 Re: Re: Jumala on rakkaus

30.01.2015 06:48

#59: - Re: Jumala on rakkaus 

Millä tiedolla ja oikeudella väität, ettei minulla ole humaaneja, hyvää ja oikeudenmukaisuutta edistäviä arvoja. Useimmat myös aika perinteisiä. Ihmiskunnan evoluution aikana kehittynyttä lajityypillistä käyttäytymistä.

Ei tarvii uskoo taruolentoihin elääkseen ihmisiksi. Yhdelläkään maapallon tuhansista uskontokunnista ei ole hallussa ikuista totuutta. Miksi se olisi Sinulla?

Vastaukset


Vieras

#62 Re: Re: Re: Jumala on rakkaus

2015-01-30 10:29:26

#61: Jumala on rakkaus? - Re: Re: Jumala on rakkaus 

 Ei jatketa tätä jauhamista. Ihmisten kehittelemiä ja sen vuoksi myös tiettyjä ongelmia sisältäviä on nämä arvosi. Moikka 


Vieras

#64 Re: Re: Re: Jumala on rakkaus

2015-01-30 18:58:21

#61: Jumala on rakkaus? - Re: Re: Jumala on rakkaus 

 Se on sinun ratkaisusi uskotko Jumalaan vai et.

Kristinuskon mukaisesti itse uskon kyllä ehdottomasti, koska mielestäni on vihollisen syöttämä valhe, että maailmankaikkeus olisi syntynyt jostakin alkuräjähdyksestä ja että sellainen kaaos järjestyisi itsestään niin, että kukin taivaankappale asettuisi paikoilleen ja alkaisi kiertää omia kiertojaan ilman, että mikään voima niitä ohjaisi ja pitäisi järjestystä yllä. Luoja voimallaan ylläpitää maailmankaikkeutta ja sen järjestystä. Itselleni uskovana tuo on juuri noin. Jumalalla on kaiken lisäksi kaikkia ihmisiä kohtaan hyvä tahto. Se on ihmisen oma ongelma, jos tai kun hän kääntää nämä asiat päälaelleen.

Raamatusta, joka on Jumalan sanaa, voisi todeta, että siinä tavallaan olisi seikkoja, joiden mukaan me ihmiset pienellä aivokapasiteetilla emme johdonmukaisesti päätyisi pitämään sitä Jumalan sanana. "Älä anna inhimillisen heikkouden ja puutteiden, joita sen kirjoittajat ovat jälkeensä jättäneet, vähimmässäkään määrässä horjuttaa uskoa Raamatun jumalalliseen innoitukseen. Rukoile mieluummin, että Herra yhä enemmän vahvistaisi uskoasi tämän Pyhän Kirjan jumalalliseen ilmoitukseen juuri sellaisena kuin se sanassa on tuotu esiin. Ja mitä syvemmin saat kokea lupausten ihmeellistä toteutumista omassa elämässäsi, sitä syvemmin myös kiinnyt Pyhään Kirjaan, kirjoitti Urho Muroma." Kaikesta järkeilystämme huolimatta se on Jumalan sanaa. Jumala on viisaudessaan nähnyt hyväksi tehdä noin, että selviää kaikkien ihmisten uskon määrä, onko uskoa Jumalaan vai ei. Ei-uskova uskoo lähinnä itseensä järjen avulla ja uskova uskoo Jumalaan. Usko on ihmeellisin asia ja vahvistaa Jumalan olemassaoloa uskovalle, ei-uskovalle se ei voi sitä tehdä, koska epäilys on liian suuri.

Jos ihmisen omatunto paatuu, ihminen käy kyvyttömäksi tajuamaan Jumalasta tulevia vaikutuksia, erottamaan hyvän pahasta, kääntymään ja tekemään sitä, mikä on hyvää. Se saattaa samoin olla kyvyttömyyttä tajuta hengellisen elämän korkeimpia puolia, esim. Jeesuksen jumalallista kirkkautta. Ihminen on itse alunperin syypää paatumukseensa, mutta Jumala voi paaduttaa paatumuksen tiellä olevan ihmisen.

Jumala näkee pitkälle, me vain lähelle. Tämäkin meille helposti vääristyy.