Adressi Sipilän hallituksen pakottavaa lainsäädäntöä vastaan

Kommentoitu viesti

silver

#9 mitä sitten pitäs tehdä

09.09.2015 07:14

mitä teidän mielestä sitten pitäs tehdä?

Vastaukset

AV

#10 Re: mitä sitten pitäs tehdä

2015-09-09 07:23:49

#9: silver - mitä sitten pitäs tehdä 

 Leikkaukset ok palkoista, mutta koska säännöllisesti vkl tekevälle tämä tarkoittaa 4-5% ansionmenetystä kuukausittain, niin tietysti sama koskemaan KAIKKIA Suomessa työskenteleviä. Käy myös, että verotusta kiristetään vaikka sillä 5% niillä, joita ei koske sunnuntaityöt.

Sama koskee tietysti palkallisi lomia, kaikille maksimissaan 30. Toki lomat pitää myös kerryttää työtä tekemällä eli mm.tuore kansanedustaja ei pääsisi vielä ensimmäisenä vuonna samoihin lomaoikeuksiin kuin jo pidempään työskennelleet.

Sitten kun mietitään, että muun muassa millä aloilla on sunnuntait sisältävää vuorotyötä? No, esimerkkinä terveydenhuolto-, pelastus- ja turvallisuus ala. Miltä tuntuisi, kun sinut tulisi pelastamaan 38C asteen kuumeessa oleva palomies, veisi sairaalaan influenssasta kärsivä ensihoitaja ja ottaisi vastaan noron vuoksi oksentava sairaanhoitaja sekä lääkäri? Sairaanhoitajan palkasta se oli noin 150e pois, kun jäisi sairaslomalle vaikkapa juuri sen töistä tarttuneen noron vuoksi, muilla saman verran tai enemmän (esim.lääkärit). Tässä nyt ihan vaan esimerkkejä..

järkevä kohta

#43 Re: mitä sitten pitäs tehdä

2015-09-09 10:49:27

#9: silver - mitä sitten pitäs tehdä 

  Kohdan 5 voisi hyväksyä, ei muita. Siinä vaan tasataan ylipitkät samaan kun muilla ja ne saivatkin ne vasta viimevuosina vaikka on karsittu ja supistettu muilta ja muka valtioltakin.... myös kunnat pärjää samoilla lomilla muiden kanssa...

kerkko

#91 Re: mitä sitten pitäs tehdä

2015-09-09 13:27:35

#9: silver - mitä sitten pitäs tehdä 

 Tasapuolisempia talkoita. 

Verosuunnitteluun sekä kiertoon ei puututa juuri lainklaan ja Suomi laahaa tässä jäljessä. Kateissa on vuositasolla 5-6 miljardia. 

Kelamaksujen poisto sekä yhteiskuntaveron alennus ei tuonu yhtään uutta työpaikkaa, tai investointia. Valtion kassasta lähti liki 2 miljardia per vuosi.

Maataloustuet on vuositasolla 2 miljardia ja maatalous on tällä hetkellä kaikkea muuta, ku markkinaehtoista, johtuen kaupan alan kilpailemattomuudesta ja oligopoleista.

Poliittiset suojatyöt säilyy ennallaan.

Pääomaverotusta voisi nostaa.

 

Ihan heittämällä olisi mahdollista talkoomalli, jossa jokaiselta otetaan tasapuolisesti. Sipilän malli on lähinnä epätasa-arvoista tulonsiirtoa, jossa ns etupiiri eliitille taataan vanhat edut.

 

Suomi nousee koulutuksella, paremmalla kansainvälisellä johtamisella, hyvillä palveluilla, matkailulla ja uusilla tuotteilla. Tällä puljaamisella ei ole mitään tekemistä edeltävien kanssa. Lähinnä tapetaan ostovoima ja sisämarkkinariippuvaiset yritykset. Lisäksi Suomesta tehdään entistä typerämpi leikkaamalla koulutuksesta.

Suomen ongelma on tuotteet, joita ei kukaan osta, vaikka niitä tehtäis ilmatteeks. Ei ole kysyntää poislukien peliala ja it. Hyvät tuotteet syntyy johtamisen kautta, jossa ymmärretään kuluttajan tarpeita. Asiakas maksaa.

Ja lisää kilpailua kaupan alalle. Nykyinen systeemi eroaa pohjoiskoreasta siten, että meillä on yks kauppa enemmän. Ei näin.

 

 

 


Vieras

#420 Re: mitä sitten pitäs tehdä

2015-09-09 18:54:01

#9: silver - mitä sitten pitäs tehdä 

 Kaikki yli 18 vuotiaat osallistuu talkoisiin samalla prosentilla kaikista tuloistaan. Normaali verotuksen päälle! Se jos jokin on tasapuolista!


Vieras

#865 Re: mitä sitten pitäs tehdä

2015-09-10 13:46:45

#9: silver - mitä sitten pitäs tehdä 

 Mitäkö tehdä? Irti EU:sta ja eurosta. Markka takaisin ja devalvaatio. Devalvaatiolla saadaan rahan arvoa alemmas ja koko yhteiskunta ottaa siten osaa laman taltutukseen. Näin loppuu myös nettomaksut EU:lle. Suomi on nettomaksaja EU:ssa! Voimme myös purkaa venäjän kauppapalotteita. Nehän eivät johda mihinkään miuhun, kuin vahinkoon Suomen taloudelle.

Suomi nousuun

#1133 Re: mitä sitten pitäs tehdä

2015-09-11 07:53:37

#9: silver - mitä sitten pitäs tehdä 

Oletin, että hallitus olisi halunnut aidosti neuvotella yhteiskuntasopimusta vaatien osapuolilta rakentavia ehdotuksia. Luottamus meni, koska hallitus otti työnantajan roolin. Kaiken lisäksi hallitus joutui osaamattomuuttaan tukeutumaan täysin lakimiestensä ja virkamiestensä neuvoihin; pienipalkkaiset naisvaltaiset alat menettävät eniten (pitkäaikaiset työntekijät erityisesti). Työnantajan osallistuminen talkoisiin on mitätön. Tähän asiaan ei liity mitenkään se, että yrittäjät on jo kovilla ja että 60 000 rikkainta maksaa jo nyt suhteessa suuren osan veroista. Kyse on suhteellisuudentajusta ja muutoksen vaikutuksesta.

Nyt SAK:n pitäisi johtaa työntekijäpuolen yhteistyönä vastine 5%:n keinoista. Käytännössä homma kaatuu siihen, että paketti sisältäisi varmasti ehdotuksen työnantajapuolen osallistumisesta, johon EK ei suostu. Joka tapauksessa säästöjen pitäisi olla oikeudenmukaisia koskien tasaisemmin kaikkia. Kaikenkaikkiaan johtamistaidon pitäisi olla hyvää, mutta esimerkkinä hallituksen johtamistapa on pöyristyttävän ammattitaidotonta.