ReindeerSpotting - K18 ikärajaa laskettava

Kommentoitu viesti

Susanna Mäki

#4 Re: Ikäraja täysin aiheeton...

30.05.2010 01:01

#2: Kuisma Lappalainen - Ikäraja täysin aiheeton...

Kiitos Kuisma, aktiivisuudestasi!

Linkitin Valtion elokuvatarkastamon ikärajaäänestyksen internetsivun FB ryhmän sivulle. Tähän mennessä äänestäneistä 94% (212 ääntä annettu), on sitä mieltä, että K18-ikäraja on liian korkea.

On hienoa, että kaltaisiasi aktiivisia ihmisiä löytyy, KHO:n päätöksestä huolimatta yhä ottamaan kantaa ja jakamaan ajatuksia!

Toivotaan, että Valtion elokuvatarkastamon sivu löytää mahdollisimman monet dokumentin "ystävät", sen nähneet, että he, joilta näkeminen on evätty, kommentoimaan K18-ikärajaa.

 Ystävällisin terveisin: Susanna Mäki / adressin tekijä

 

Vastaukset

Kuisma Lappalainen
Helsinki

#5 Re: Re: Ikäraja täysin aiheeton...

2010-06-16 06:35:09

#4: Susanna Mäki - Re: Ikäraja täysin aiheeton...

 Tämä ei suinkaan ole ainoa skandaalitapaus. Muistan hyvin kuinka 18 vuoden ikäraja asetettiin myös Markuksen evankeliumin lukuihin 11-15 ja niiden rinnakkaispaikkaviitteisiin muissa kolmessa evankeliumissa (Matteus, Luukas ja Johannes) perustuvalle Mel Gibsonin ohjaamalle elokuvalle, jonka pääroolin näytteli Jim Caviezel. Raamattu on kirja, jota lukevat mm. 15-kesäiset rippileireillään. Ainakin minun piti jo ennen leiriä lukea sieltä Markuksen evankeliumin luvut 1-16, sisältäen myös em. luvut 11-15. Tässä tapauksessa Scanbox kävi saman lautakunta-KHO-tien loppuun saakka läpi eikä päätös tässäkään tapauksessa muuttunut. Ja sitten muistan erään Renny Harlinin ohjaaman tapauksen, jonka alkuperäinen ikäraja oli KK eli kielletty aikuisiltakaan, yksinomaan ulkopoliittisin syin, joka aleni lautakunnassa K16:een, mielestäni tuossa tapauksessa oikeampi ikäraja olisi ollut S. Nämäkin olen ilmoittanut tarkastamolle samalla tavoin kuin tämän uusimman havaitsemani virhetapauksen.

Jos uusi lainsäädäntö antaa mahdollisuuden kuluttajalle valittaa elokuvan ikärajasta, aion ainakin Reindeerspottingin ja ehkä myös Passion Of Christin osalta nuo valitukset ehkä jopa tehdä.