Hämeenlinnan lasten kotihoidontuen kuntalisä tulee säilyttää!

Kommentoitu viesti

Irma

#10

23.10.2011 18:33

Kuntaliitoksen mukana alueella isommalla lasten määrällä ei voi olla vaikutusta, kaupungin tulot lisääntyneet samaa tahtia...
Tänä vuonna 3-v täyttäneitä / täyttäviä on enemmän kuin edellisenä vuotena, ei kuitenkaan kuin muutama kymmenen. Vuoden 2011 syntyneiden määrästä ei ole tietoa.

On ihan varmaa, että menolisäykset päivähoitopuolella olisivat paljon isommat mikäli kotihoidontukea ei maksettaisi.

Lasten ja nuorten lautakunnan budjetti ensi vuodelle on yksinkertaisesti liian pieni, joka taasen johtuu pelkästään päättäjiemme arvovalinnoista.

Kaupunki investoi paljon rahaa, esim. isolla riskillä Etelärannan rakentamiselle, mutta se voisi yhtä hyvin ja varmemmin tuotto-odotuksin invstoida pienten lasten hoitamiseen kotona tai uusiin päiväkoteihin tms. Varmaa on, että näissä peruspalveluihin sijoituksissa raha jää suuremmassa määrin pyörimään oman kaupungin hyväksi.


Vastaukset

Altti Salomäki

#13 Re:

2011-10-23 21:28:06

#10: Irma -

Niin ja hyvät ihmiset:

Sen lisäksi, että allekirjoitatte adressin, tarvitaan toimiva perustelu päätöesityksen torppaamiseksi.

Enemmän kuin arvovalinnoista kyse on rahasta. Näin ollen on kyettävä osoittamaan todeksi Irman kanssa jakamani näkemys, että päätös tulee nostamaan kaupungin kustannuksia, ei laskemaan niitä.

Siksi olisi olennaista saada koottua lista lapsista, joiden kotona hoitaminen on vaakalaudalla päätöksen takia, ja vietyä se lautakunnalle.

Meidän perheessämme tällaisia alle kouluikäisiä lapsia on kolme.