OMAN USKONNON OPETUS SÄILYTETTÄVÄ NYKYISELLÄÄN

Kommentoitu viesti

Äiti uskonnonopetuksen puolesta
Vieras

#71 Mistä kielteisyys todella johtuu?

26.08.2010 17:35

Ihmettelen kovasti, mistä johtuu kielteinen asenne oman uskonnon opetusta kohtaan. Miten moni asian vastustajista on todella tutustunut oman uskonnon opetukseen käymällä vaikkapa alakoulun uskontotunneilla oman kouluaikansa jälkeen? (Jeps, uskonnonopetuksessa on tapahtunut muutosta 90-luvun jälkeen...)

Vastustajien kannattaa tutkailla raportteja maailmalta. Jos oman uskonnon opetus siirretään pois kouluista, ääriliikehdintä kasvaa hyvin nopeasti. Oman uskonnon opetukseen eivät kuulu vastustajien parjaamat ruokarukoukset tai hartaushetket. Niitä ei ole pidetty edes omana kouluaikanani vajaa parikymmentä vuotta sitten.

Vastaukset

Uskonto 10
Vieras

#72 Re: Mistä kielteisyys todella johtuu?

2010-08-27 15:37:41

#71: Äiti uskonnonopetuksen puolesta - Mistä kielteisyys todella johtuu?

Ihmettelen kovasti, mistä johtuu myönteinen asenne omaa uskonnonopetusta kohtaan? Ja nyt niitä mainitsemiasi rapotteja esiin!!! Mitä muutosta on tapahtunut? Kuka takaa, että kreationisti ei opeta lastani? Kuka takaa, että siionisti ei opeta lastani? Näetkö ev.lut.fundamentalistit ääriliikkeet mahdollisena, jos uskonnonopetusta muutetaan? Maallistunut suomalainen tapakristitty itsemurhapommittajana? ;D

Kyse oli kai tässäkin topicissa uskonnonopetuksesta, eikä sen harjoittamisesta (ruokarukoukset ja hartaushetket)!!!! Vaikka en ole istunut uskonnontunneilla 90-luvun puolenvälin jälkeen (lukio), en usko, että juuri mikään on muuttunut! Israelin terroristivaltiota ihannoiva friikki uskonnonopettajana on täysin yhtä mahdollinen niin kuin v-95! Onneksi olimme tuolloin jo tarpeeksi kypsiä suodattaamaan tämä, mutta olisivatko 10-vuotiaat olleet?