EI KUNTAUUDISTUKSELLE

Kommentoitu viesti

Kunnat yhteen!

#8 Lähdekritiikkiä

08.02.2012 16:14

En ehtinyt edes lukea tekstiä loppuun kun silmään pisti virheellinen tieto. Tuossa heti alussa väitettiin, että kuolemantapaukset tulevat lisääntymään merkittävästi johtuen samannimisistä kaduista. Lukaskaapas tuosta miten asia oikeasti hoidetaan: http://www.savonsanomat.fi/uutiset/savo/samannimiset-tiet-ja-kadut-on-nimett%C3%A4v%C3%A4-uudelleen/633944.

Plus olisi kiva tietää millä otoksella tutkimukset joihin viitataan on tehty, ja se ovatko 40-vuotta sitten tehdyt kuntauudistukset vertailukelpoisia nykyaikaan.

Tarvitaanko Suomessa tosiaan 300 hengen kuntia? Tarvitaanko kuntia, joissa on lähinnä kesämökkejä?

Olisihan se pirun kivaa, jos jokaisella ihmisellä olisi oma nimikkokunta ja siinä 10m säteellä kaikki mahdolliset palvelut. Todellisuudessa ei ole mahdollista. Ylipäätään monet kunnat muutenkin hoitavat esim. terveyspalvelujaan yhteisesti.

Vastaukset

Pare olla puhumatta, jos ei tiedä asian laitaa

#18 Re: Lähdekritiikkiä

2012-02-08 21:36:34

#8: Kunnat yhteen! - Lähdekritiikkiä

Siis tosiasiahan on, että yhdistyneiden kuntien sisällä ei kahta samannimistä katua voi olla. Ja niin kauan kun pelastustoimella ei ole päivitettyjä tietoja (päivitys ei tapahdu samalla kun katujen nimet vaihtuvat), niin virheitä sattuu ja tästä voi pahimmassa tapauksessa olla seurauksena ylimääräinen kuolema.

Kokemuksesta voin sanoa, täällä Salossa kun asun, että ainakin täällä kuntaliitos on köyhdyttänyt reunaalueen palveluja todella pahasti ja sama meno jatkuu. Itselläni ei hätää ole, koska asun 2 km päässä keskustasta. Mutta sääliksi käy ne vanhukset ja perheet, jotka reunoilla asuvat ja terveyspalvelut viedään monien kilometrien päähän, jopa usean kymmenen. Ilman kunnon paikallisliikennettä matkan taittaminen on aika haasteellista, mutta sitähän kaikki eivät tunnu tajuavan.