EI KUNTAUUDISTUKSELLE

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista EI KUNTAUUDISTUKSELLE.

pieni ihminen

#1

24.01.2012 21:11

Erittäin hyvä pistää hanttiin oikeilla kriteereillä noille kuntaliitoksille. Kukahan nuo pakottamiset latelee ja mistä? Pienessä kunnassa pienten ihmisten asia pystytään hoitamaan inhimillisemmin.
VOIHAN TURKKILAINEN

#2 SUURI MAA

02.02.2012 19:29

Keskittävät voimat ovat vielä vallassa ja vievät uudistustaan haluamallaan tavalla. Olen surullinen tästä yksinkertaisuudesta, jolla lähipalveluja ja kunnallista itsehallintoa häväistään aurinkoisena pakkaspäivänäkin. Vain haavistomainen kansannousu auttaa torjunnassa.

Vaihtoehtoinakin on edelleen vapaaehtoiset kuntaliitokset, joita edellisellä eduskuntakaudella syntyi 56 kpl, joissa kuntaluku supistui sadalla. Upea tulos. Toinen kehityslinja on ja tulee olla vastakin kuntien hyvä yhteistyö, josta maassamme on tuhansia näyttöjä.

Kyllä nyt Virkkunen, Urpilainen ja vihreät keskittävät suuressa innossaan mutta tämä tulee kansakunnalle kalliiksi. Prof Ryynänen on oivaltanut kuka maksaa, kuka käyttää valtaa ja miten maa ja sen kansa jakaantuu tässä uudistuksessa. Kolmannen sortokauden voittamiseksi on tehtävä kaikki,mitä kynällä, jalalla ja järjellä on tehtävissä. Paikkavartiointi on käynnistettävä joka kylällä, kunnassa ja maakunnassa. Valmistautuminen ja perusteleminen, rohkeus ja periksiantamattomuus ovat tärkeitä tässä vaiheessa valmistauduttaessa kohtaamaan keskittävän kansanosan ja poliittisen pelin läpiajo v 2012. Tämän yöpakkaskauden kun kestämme, kestämme pitkään. Kunnallisvaalivalmistelut on käynnistettävä kylillä ja kortteleissa ehdokashankinnalla ja ankaralla politiikan teolla. Politiikka kunniaan.Lähipalvelut ja lähidemokratia ovat puolustamisen arvoisia! Löytyykö jokaisesta kylästä ja ainakin kunnasta yksi rohkea masinoija puolustamaan kaikin laillisin tavoin kunnallisia palveluja kansalaisille. Kylähullut esiin ja rohkeasti puhumaan toreille ja Turkuun. Yksi hullu juristi vielä tarvittaisiin laatimaan valituspohjia erilaisia kuntaliitosvalituksia tämän kylmän maan ja Euroopan muutoksenhakuviranomaisille. Mallit nettiin ja jakeluun kylä kylältä, kortteli korttelilta.Kuntaliitosta ei siihen ole.
Sysmaa

#3 SapluunaRe: SUURI MAA

03.02.2012 13:22

#2: VOIHAN TURKKILAINEN - SUURI MAA 

Kkansanäänestyksiäkin varten tarvitaan kaikkia 336 kuntaa varten tekstippohja sapluunaksi, joten nimenkeruu pääsisi liukkaasti liikkeelle heti laskijaisen jälkeen 


Vieras

#4

06.02.2012 12:13

Ei mitään järkeä uudistuksessa...ruohonjuuritasolla olevat pistetään pihalle kun takuuaika päättyy ja keskijohto ja johto nostavat palkkojaan huikeasti...kun on nyt isompi kunta ja enemmän töitä mukamas...ja höh...BYROKRATIAA vaan KASVATETAAN...ja kentästä ei välitetä...eikä sinne riitä rahaa...SAMA PELI VALTION TÖISSÄ ??? TUOTTAVAA TODELLAKIN !!!

Vieras

#5

08.02.2012 14:44

Pohjois-Pohjanmaan eteläisesn osan karttaehdotuksessa näyttävät kuntien väliset luontaiset tieyhteydet jääneen vaille huomiota. Sillä alueella pääteiden linjaukset suuntautuvat usein jokivarsien mukaisesti.
Pienemmät kunnat hyväksynevät liittämisen isompaansa, mutta aloitteen mukainen kuntatiheys on ehdottomasti liian harva.

Vieras

#6

08.02.2012 15:13

kuntien lakkauttamisesta saatavat oletetut säästöt
eivät riitä korjaamaan kokoomuksen suomen kansalle
tekemiä virheitä ja tuhoa

Vieras

#7

08.02.2012 15:31

Kuntakartta on murheen päivä koko Suomelle - lippu puolitankoon!
Kunnat yhteen!

#8 Lähdekritiikkiä

08.02.2012 16:14

En ehtinyt edes lukea tekstiä loppuun kun silmään pisti virheellinen tieto. Tuossa heti alussa väitettiin, että kuolemantapaukset tulevat lisääntymään merkittävästi johtuen samannimisistä kaduista. Lukaskaapas tuosta miten asia oikeasti hoidetaan: http://www.savonsanomat.fi/uutiset/savo/samannimiset-tiet-ja-kadut-on-nimett%C3%A4v%C3%A4-uudelleen/633944.

Plus olisi kiva tietää millä otoksella tutkimukset joihin viitataan on tehty, ja se ovatko 40-vuotta sitten tehdyt kuntauudistukset vertailukelpoisia nykyaikaan.

Tarvitaanko Suomessa tosiaan 300 hengen kuntia? Tarvitaanko kuntia, joissa on lähinnä kesämökkejä?

Olisihan se pirun kivaa, jos jokaisella ihmisellä olisi oma nimikkokunta ja siinä 10m säteellä kaikki mahdolliset palvelut. Todellisuudessa ei ole mahdollista. Ylipäätään monet kunnat muutenkin hoitavat esim. terveyspalvelujaan yhteisesti.
mssokrates

#9

08.02.2012 16:22

Kuntauudistus= palvelujen viemistä kauemmas, köyhät kärsii!
Muuramelainen

#10 Muuramea ei Jyväskylään!!!

08.02.2012 17:59

Muurame saa ja pitää pysyä Muuramena... Jyväskylä yrittää kuitenkin vaan nuoleskella Muuramen yrityksiä ja riistää sen hyvin toimivaa palvelua (esim. kaupat ja terveysasema)
Huhhahhei ja hippadei

#11 Entä jos ei muista uuden kadun nimeä?

08.02.2012 18:07

Kuntauudistuksessa kadunnimet pitää vaihtaa. Kuka päättää, mikä katu saa pitää oman nimensä? Kuinka ihmiset muistavat, että kadun nimi on uusi? Hädässä kun soitetaan hätäkeskukseen niin sanotaan sen kadun nimi, missä on aina asunut. Kunnannimi voi muistua mieleen. Mutta ruumiita tulee tällä uudistuksella!

Vieras

#12

08.02.2012 18:16

Sekasortohallituksen sairaalloinen päähänpinttymä ei paljon kommentointia kaipaa.
Ville Rauhio

#13 PS Valtuutettu

08.02.2012 18:29

Kuntauudistus ei tuota säästöjä millään tavalla. Samalla lailla ihmisille pitää tarjota palveluita suuressa niin kuin pienessäkin kunnassa. Ja palvelut maksaa. Tietysti ne maksaa, mutta sitä varten maksamme paljon erilaisia veroja. Menot pienenee vain jos ihmisiä alkaa kuolla pois eli on vähemmän ihmisiä joille palveluita tarvitsee tarjota.

Kuntauudistus on toiselta nimeltään päätösvallan siirtäminen kunnilta isoihin kasvukeskuksiin eli enää ei oman kunnan asukkaat päätä alueen asioista, vaan kaupungissa asuvat valtuutetut. Kun pieniä kuntia yhdistetään suuriin, niin ei tarvitse luulla että syrjäkylille tehtäisi mitään hyvää yhteiskunnan puolelta. Ei varmasti vaan kaikki keskitetään sinne missä eniten on väkeä.

Tällä tavoin ajetaan kaikki ihmiset kasvukeskuksiin ja toisaalta samalla otetaan pois ihmisten vapaus asua siellä missä itse haluaa, koska kulkeminen syrjästä palvelukeskuksiin maksaa paljon, koska tarvitaan omaa autoa. Ja oman auton omistaminen ja etenkin sen käyttäminen on jo suomen maassa tehty niin kalliiksi että iso osa palkasta menee siihen että voit kulkea töihin omalla autolla. DIESELVERO eli käyttövoimavero kokonaan pois! Syrjäseudulla on pakko olla oma auto jos meinaa pärjätä, koska täällä ei joukkoliikennettä kulje.

Suomen nykyinen hallitus ei osaa muuta kuin korottaa veroja ja maksuja. Ei mistään oikeista kohteista säästetä, kuten kehitysavusta, EU:n jäsenmaksuista. Ennen kaikkea tuo rahan viskaaminen euro-kriisi maihin pitää loppua, koska se menee kankkulan kaivoon. Ei koskaan tulla saamaan niitä rahoja takasin jotka irlannille, kreikalle ja portugalille on annettu. Ne maat ottaa niin paljon rahaa vastaan kuin vaan saavat ja sitte eroavat eurosta ja velat lankeaa takaajille. Niin miten sitten käy? Ei näy suomalaisten euroja enää.
rain

#14

08.02.2012 19:27

voikun mukavaa ovat "lopettamassa" kotikuntaani.

Vieras

#15

08.02.2012 19:39

"Lisäksi hätäkeskusvirheet ja siitä johtuvat kuolemantapaukset tullevat kasvamaan räjähdysmäisesti, kun yhdessä kunnassa on esim. kuusi Kirkkokatua ja ambulanssi, paloauto tai poliisiauto ajaa väärään taajamaan."

No niin... Nyt meni uskottavuus.

Vieras

#16

08.02.2012 20:58

Kokoomus pitää tässä demokratiaa sylkykuppinaan...
Realisti

#17

08.02.2012 21:18

Äänestä Kokoomusta, Vastusta kuntauudistusta. Suomalaiset ansaitsevat kaiken mite heille tulee.
Pare olla puhumatta, jos ei tiedä asian laitaa

#18 Re: Lähdekritiikkiä

08.02.2012 21:36

#8: Kunnat yhteen! - Lähdekritiikkiä

Siis tosiasiahan on, että yhdistyneiden kuntien sisällä ei kahta samannimistä katua voi olla. Ja niin kauan kun pelastustoimella ei ole päivitettyjä tietoja (päivitys ei tapahdu samalla kun katujen nimet vaihtuvat), niin virheitä sattuu ja tästä voi pahimmassa tapauksessa olla seurauksena ylimääräinen kuolema.

Kokemuksesta voin sanoa, täällä Salossa kun asun, että ainakin täällä kuntaliitos on köyhdyttänyt reunaalueen palveluja todella pahasti ja sama meno jatkuu. Itselläni ei hätää ole, koska asun 2 km päässä keskustasta. Mutta sääliksi käy ne vanhukset ja perheet, jotka reunoilla asuvat ja terveyspalvelut viedään monien kilometrien päähän, jopa usean kymmenen. Ilman kunnon paikallisliikennettä matkan taittaminen on aika haasteellista, mutta sitähän kaikki eivät tunnu tajuavan.


Vieras

#19

08.02.2012 21:43

Kuntien rajujen yhdistämisien takana ovat mielestäni tiukkaa keskitettyä kuntapolitiikkaa harjoittavat kokoomuspoliitikot. kokoomuslaisen kuntapolitiikan tarkoituksena on hävittää palvelurakenteita kehyskuntien alueilta mahdollisimman paljon ja siirtää palvelut keskuskuntiin. Tästä seuraa se, että monet tärkeät palvelut tulevat heikkenemään kehyskunnissa liian paljon.
Esko A Perälä Suomen Turusta.


Vieras

#20

08.02.2012 21:49

Tavoite kuntien palvelurakenteiden uudistamiseksi on sinänsä hyvä. Nyt esitetty pakottamismalli ei toimi.
Kaarle Huotari
Adressin tekijä

#21

08.02.2012 21:50

Ilahduttavaa ja rohkaisevaa, että olemme löytäneet toisemme. Vastustetaan suurella voimalla tätä kokoomuksen masinoimaa Suomen palvelujen tuhoamispolitiikkaa. Mainostetaan yhdessä tätä adressia niin paljon, että kun tämä lopulta viedään printattuna Henna Virkkuselle, niin hän ei jaksa edes nostaa sitä paperipinoa. EI LUOVUTETA!

Vieras

#22

08.02.2012 21:56

Jyrkkä EI pakkoliitoksille. Sitovat kansanäänestykset on järjestettävä, jos kuntalaiset niin haluavat.
Maaseutu alas.

#23 Peräkylän Sivukylän rajalta päivää

08.02.2012 21:59

Tässä kun on jo tehty näitä kuntauudistuksia, niin kyllä olemme jo nyt saaneet tunte sen nahoissamme. Meille ei jätetty mitään. koulut pois, tk.t pois, kaupat pois ja ihan kaikki. Jos ei olis miehellä täällä omaa yritystä ni pakonsanelemana oltais pois jouduttu muuttamaan. Voin sanoa että olen todella katkera. Ja nyt tämän uudemman kuntauudistuskartan mukaan jäätäis vielä enempi reinapitäjän reunalle keikkumaan ja räpistelemään. Kenen etu se on jos menee pelkkään kaupassa/lääkärissä käyntiin monta tuntia. Siis ihan pelkään matkaan. Näillä polttoainehinnoilla ei uskalla edes laskea kuin kallista se on yksittäiselle kuluttajalle.
Kun tänne muutimme niin aisat oli oikeen loistavasti. Koulu oli vieressä ja kaikki muutkin palvelut.
Vielä sukulasiet jotka ovat henkeen ja vereen kokoomuslaisia ni ihmettelee, miksi olen ko puolueelle niin vihanen.
SYÖKSYKIERRE ALKANUT

#24 KÄSIJARRU

08.02.2012 22:07

Nyt on pantava keskittäville voimille kybertekniikalla täysi jarru´Kansan itsemääräämisoikeus, kunnallinen itsehallinto ja lähipalvelut on puhää ja vapaaehtoisuus se väylä jota voi aidosti vastakin käyttää. Kokoomuksen Virkkunen ja sosdem Urpilainen ja vihreät on nyt keskittävänä voimana ja vaarantavat läheis- ja välittämisen yhteisöllisyyden. Vaaran vuoden tästä tulee tuolla koohotuksella.

Vieras

#25

08.02.2012 22:50

Asia tuntuvat aina helpoilta Helsingistä käsin katsottuna.