Poliisin toimintakyky säilytettävä

Kommentoitu viesti


Vieras

#38

16.02.2012 10:33

Miten ihmeessä poliisit voisivat olla jotenkin erityisasemassa muihin työläisiin verrattuina eläkeiän suhteen! On monia muitakin ammatteja, joissa on vuorotyötä ja jotka ovat henkisesti ja/tai fyysisesti raskaita, mutta joista ei koskaan ole päässyt ainakaan ennen 63 vuoden ikää vanhuuseläkkeelle. Eivät kaikki poliisit tee vuorotyötä tai ole kadulla partioimassa, ja työjärjestelyillä on varmaan jatkossakin mahdollista hoitaa asiat niin, että iäkkäämmät työntekijät eivät kenttäpartioon joudu. Anteeksi vaan, mutta tätä adressia en todellakaan allekirjoita!

Vastaukset

Sönder

#40 Re:

2012-02-16 13:46:22

#38: -

Oikeudenmukaisuutta ei edesauta se, että esimerkiksi palomiesten kohdalla tapahnut järjesttömyys - eläkeiän nosto - toistettaisiin jollain toisella alalla. Oikeudenmukaisuutta ei lisää sekään, että mahdollisimman monella alalla mahdollisimman moni joutuu lähtemään työkyvyttömyyseläkkeelle.

Työjärjesteleyillä ei kertakaikkiaan löydy lähimainnkaan riittävästi sellaisia töitä, joihin vuorotyön ja jatkuvan väkivallan uhan ja elämän pimeimpien puolten kannsa työskentelyn rampauttamat kykenisivät. Nuo poliisin työn yleiset rasittavuustekijät ovat jo tehneet tehtävänsä hyvissä ajoin ennen nykyisiäkin poliisin eromisikiä.

Todellisuudessa poliisin miehistöön kuuluvat joutuvat nykyään lähtemään lähinnä työkyvyttömyyden takia eläkkeelle jo ennen 58 ikävuotta. Joten mitä järkeä eläkeiän nostamisessa 63:een olisi?