VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE

Kommentoitu viesti

Pekka Viinikka

#2302 lisää susia, kiitos

20.02.2012 17:40

Näin "susiseudun" asukkina voin sanoa vilpittömästi, että kaipaan Suomeen lisää susia ja vähemmän metsästäjiä. Sudet yrittävät omalla työllään pitää hirvieläinkantaa kurissa, vaikka metsästäjät niitä ruokkivatkin kantamalla metsään kaalia ja omenoita talvisin. Ihmisiä kuolee vuosittain hirvikolareissa, toisin kuin suden suuhun. Susi on viimeksi yrittänyt tappaa ihmisen punahilkka -sadussa. Sitä edellinen tapaus taisi olla se kuuluisa susi/koira/koirasusi Suomessa 130 vuotta sitten :D

Jos ulkona pidetty koira joutuu suden suuhun, niin voi voi. Varmaan minun postimerkkikokoelmanikin menisi pilalle, jos jättäisin sen yöksi ulos ilman suojaa. Ja jos metsästystilanteessa koira joutuu suden kitaan, niin eikö se ole ihan vain oikeus ja kohtuus? Ei kait metsästyksen pidäkään olla mitään kalojen ampumista tynnyriin?

Vastaukset


Vieras

#2305 Re: lisää susia, kiitos

2012-02-20 19:38:54

#2302: Pekka Viinikka - lisää susia, kiitos

Kuvitellaanpa tilanne, joka on mahdollista toteutua. Ajat autollasi kolmenkymmenen asteen pakkasessa korpitaipaleella, yöllä kuutamossa, ei ketään muita ihmisiä liikkeellä, aamuyöllä, sinua väsyttää ja tekee mieli päästä lämpimään nukkumaan. Autosi sammuu eikä ole mitään mahdollisuutta saada sitä käyntiin. Kännykälläsi et saa yhteyttä minnekkään, koska olet katvealueella. Sinun on lähdettävä nappaskengissäsi ja muutenkin kevyesti pukeutuneena etsimään apua, koska et selviä kauaa kylmässä kylmettymättä. Olet kävellyt kauan eikä ketään ole sinua auttamassa ja olet jo kylmyydestä kangistumassa, kun jostain ilmaantuu ympärillesi susilauma. Tässä laumassa on kahdeksan agressiivisesti käyttäytyvää yksilöä.

Kysynkin sinulta:"Kaipaisitko tuossa tilanteessa vilpittömästi lisää susia ja vähemmän metsästäjiä"?