VAADIMME LISÄÄ ILVESTEN PYYNTILUPIA

Kommentoitu viesti


Vieras

#8 Re: On ihan totta

27.04.2012 10:46

#7: - On ihan totta

Millä takaat se, että metsästäjät ampuvat kanalintuja, jäniksiä, rusakoita ja metsäkauriita "maltillisesti" kun kyseisten eläinten ampumiseen ei ole olemassa minkäänlaisia kiintiöitä???

Vastaukset


Vieras

#9 Re: Re: On ihan totta

2012-04-27 13:07:12

#8: - Re: On ihan totta

Kanalinnuille on useimmissa Seuroissa kiintiöt kuten kauriillekkin. Joskus myös jäniksille, mutta rusakoille ei. Kissoista en välitä vähääkään, mutta ilvesten lukumäärä pystytään pitämään kohtuullisena jos halutaan. Ei ole mukava jos eläin on nälissään ja kärsii olipa kyseessä villi-tai kotieläin. Olen metsästäjä Pohjois Pohjanmaalta. Pienriista ja linnut.


Vieras

#11 Re: Re: On ihan totta

2012-04-27 21:19:44

#8: - Re: On ihan totta

Kyllä todella monessa metsästysseurassa on säädetty saaliskiintiöt kanalinnuille, jäniksille ja kauriille.

Täällä P-Savossa oli vuosien työllä saatu kasvamaan kauriskanta semmoiseksi, että siitä pystyi myös paistin ottamaan. Ilveksen räjähdysmäisen lisääntymisen seurauksena kauriskanta on tipahtanut yhtä räjähdysmäisesti.

Yhdenkin seuran alueella eleli yli 20 eläimen kanta. Ilves ja susi tekivät kahdessa-kolmessa vuodessa selvän yli 20:stä eläimestä. Nyt on jäljellä 3. Eiköhän nekin häviä viimeistään ensi talvena. Tämä pelkästään yhden n. 10000ha seuran alueella.

Kyllä ilveksiä, susia, kettuja yms. pitää myös olla, mutta liika on liikaa. Kummankohan kuoleman ilves valitsisi jos saisi valita: nopean haulisuihkuun, autuaan tietämättömänä sen tulosta vai hitaan, kitumalla tapahtuvan, nälkä kuoleman?

 

 


Vieras

#12 Re: Re: On ihan totta

2012-04-27 23:14:53

#8: - Re: On ihan totta

 

VASTAAN MYÖS ITSE:

 

Ilves syö talvella useita kertoja viikossa, koska sen saalistama eläin jäätyy (huolimatta siitä, että se aluksi makaa sen päällä). Ilves siis ei pelkästään syö, vaan hukkaa syötävää riistaa rajusti.

Kukaan metsästäjä ei ammu syötävää riistaa päivittäin tai useita kertoja viikossa ympäri vuoden. Lisäksi esimerkiksi lintujen metsästysaika on hyvin lyhyt sen lisäksi, että metsästysseurat asettavat nämä kiintiöt.

Metsästäjät itse tietävät, että ilveksen saalistamaan riistaeläinmäärään ei kukaan metsästäjä yllä. Toki tällaista voi teoriassa esittää, mutta niinkuin koko nykyaikainen luonnonsuojelu, se jää teoriaksi. Käytännöstä ei juuri mitään ymmärrerä tai paremminkin ei haluta ymmärtää, kun käytännön faktan kertoo metsästäjät, jotka nyt samalla luonnon käytäntöä seuratessaan ampuvat joillakin metsästysreissuilla (tästäkin on täysin väärä kuva luonnonsuojelujärjestöillä, ei metsästäjät ammu läheskään joka metsästysreissulla)