VAADIMME LISÄÄ ILVESTEN PYYNTILUPIA

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista VAADIMME LISÄÄ ILVESTEN PYYNTILUPIA.

taas järki päähän!!!!!HOI!

#1

25.04.2012 19:12

"KISSAT" rupeavat voimaan pahoin,kun kanta kasvaa räjähdysmäisesti siellä missä sille vielä syötävää on. Sekin ihanuus loppuu ja niitä hoippuvia (nälissään) ilmestyy ihmisten nurkkiin.Jos petoja suojellaan kasvattamalla niiden kantaa kohtuuttomasti, kyllä "pilkka" napsahtaa omaan nilkkaan. Ainut hyöty kissoista on , että se pitää kettu ja supikantaa pienempänä. Tästä kissamäärästä kärsivät kuitenkin kaikki pienemmät (pl.hirvi) riista eläimet.
Suurpedot ja Luonto ry:n hallitus

#2 ARTIKKELI TÄMÄN PÄIVÄN IISALMEN SANOMISSA:

26.04.2012 11:46

NÄIN SE HOMMA ETENEE:
TERVETULOA YHDISTYKSEEN JOKA TULEE TOIMIMAAN TULEVAISUUDESSA NÄYTTÄVÄSTI SEKÄ TEHOKKAASTI:
http://www.iisalmensanomat.fi/uutiset/yla-savo/yli-2-000-yl%C3%A4savolaista-allekirjoittanut-adressin/746701
Eränkävijä

#3 Ilves vei teeret ja jänikset ja pitää kissojen omistajia kauhun vallassa Pielavedellä.

26.04.2012 12:39

Ylisuuri ilveskanta tuhoaa jänis- ja metsäkanalintukannat. Kissojakin häviää.
Pohjois-Pielaveden salomaat ovat loistava esimerkki siitä, kuinka edesvastuuuttoman suureksi luonnonsuojelijoiden toimesta päästetty ilveskanta tuhoaa riistan ja aiheuttaa suurta vaaraa kotikissoille ja ajokoirille.
Kuten alueella metsästävät pystyivät omin silmin toteamaan teeri on kokonaan hävinnnyt ja jäniksiäkin on niin vähän, ettei koiraa kannata metsään päästää. Eikä sitä tällä ilvestiheydellä uskaltaisi tehdäkään.
Ilveksen jälkiä on nähty. Pitääkö tähän alistua kysyy.
Metsästäjä

#4 KATSO KUVA:

26.04.2012 16:02

YKSI KUVA KERTOO ENEMMÄN KUIN TUHAT SANAA.
ETKÖ USKO - KATSO VAIKKA (ja laitahan eteenpäin "kiertoon")
http://www.voittajakennel.com/MAINOSPILAKUVA.jpg

Vieras

#5 Re: KATSO KUVA:

27.04.2012 09:56

#4: Metsästäjä - KATSO KUVA:

Todella törkeää ihmisten aliarviointia, että kaikki luonnonsuojelijat ja petojen puolustajat olisivat cityvihreitä ja kettutyttöjä! Tämä kuva osoittaa sen takana olevien ihmisten mielenköyhyyden ja kapean maailmankatsomuksen. Koko yhdistys on täysin naurettava ja siinä pyörivät ihmiset vielä naurettavampia.

Kotikissat kiinni!

#6 Re: Ilves vei teeret ja jänikset ja pitää kissojen omistajia kauhun vallassa Pielavedellä.

27.04.2012 10:13

#3: Eränkävijä - Ilves vei teeret ja jänikset ja pitää kissojen omistajia kauhun vallassa Pielavedellä.

Niinpä niin. Senhän takia ilveksetkin pitäisi hävittää että jäisi metsästäjille enemmän ammuttavaa, eikö niin. Julkea tuo Suomen luontoon kuuluva kissaeläin, miten se kehtaakin pyydystää metsästäjien "omistamat" jänikset ja teeret! On se niin kamalaa kun ei pääse metsiin heilumaan pyssyt tanassa ja ammuskelemaan mitä sattuu, kun ilves on pistellyt eväät parempiin suihin.

Sitä paitsi, on aivan oikein että ilvekset syö kotikissoja. Kotikissa se vasta peto onkin, kyttää päivät pitkät toisten ihmisten pihoilla kanoja, linnunpoikasia ja vaarattomia päästäisiä. Ja käyvät kuseksimassa ihmisten rappusten pielet ja paskomassa lasten hiekkalaatikkoon ja kukkapenkkeihin! Lisäksi useimmat kissanomistajat, joiden kissat juoksentelevat vapaana toisten mailla ja pihoilla, eivät viitsi nähdä edes sitä vaivaa että madottaisivat, rokottaisivat ja leikkauttaisivat kissansa. Lisäksi kissa levittää erittäin vaarallista toksopalsmoosia. Lihaan toksoplasmoosi joutuu niin että esim. kissa käy paskomassa paikkaan jossa käsitellään eläinten rehua, ja rehun mukana joutuu sitten toksoplamoosia esim. naudan suolistoon ja sitä kautta lihaan. Lampaille toksoplasmoosi aiheuttaa paljon keskenmenoja.

http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00619

http://www.oireet.fi/toksoplasmoosi.html

 


Vieras

#7 On ihan totta

27.04.2012 10:34

että ilves tekee riistanhoitotyötä tappamalla kettuja ja supikoiria.

Mutta, se syö siinä määrin kauriita, peuroja ja jäniksiä vuodessa, että tällaista kantaa ei voida ylläpitää. Metsästäjät kuitenkin ampuvat kyseisiä "riistaliha eläimiä" maltillisesti ja ruokkivat sekä edesauttavat niiden lisääntymistä.

Pilakuva kuvaa osuvasti niitä ajatuksia, mitä metsästyksen vastustajilla on. Vaikka ei olisikaan kettutyttö, niin pitää ymmärtää luonnosta jotakin ennenkuin alkaa sitä suojella. Nythän niin ei ole, vaan luonnonsuojelu kohdistuu hyvin yksipuolisesti vain ja ainoastaan petoeläimiin.

 

Mutta tiedän toki sellaisiakin luonnonsuojelijoita, jotka eivät itse metsästä, mutta tukevat tätä adressia ja haluavat myös liää suden kaatolupia maahamme. Heillä on kokonaisuus hallussa. Linnut ja sorkkaeläimet ovat heille tärkeitä ja suurpetoja kuuluu metsään sinne tänne muutama kulkemaan. Ei tähän malliin kuin nyt.


Vieras

#8 Re: On ihan totta

27.04.2012 10:46

#7: - On ihan totta

Millä takaat se, että metsästäjät ampuvat kanalintuja, jäniksiä, rusakoita ja metsäkauriita "maltillisesti" kun kyseisten eläinten ampumiseen ei ole olemassa minkäänlaisia kiintiöitä???


Vieras

#9 Re: Re: On ihan totta

27.04.2012 13:07

#8: - Re: On ihan totta

Kanalinnuille on useimmissa Seuroissa kiintiöt kuten kauriillekkin. Joskus myös jäniksille, mutta rusakoille ei. Kissoista en välitä vähääkään, mutta ilvesten lukumäärä pystytään pitämään kohtuullisena jos halutaan. Ei ole mukava jos eläin on nälissään ja kärsii olipa kyseessä villi-tai kotieläin. Olen metsästäjä Pohjois Pohjanmaalta. Pienriista ja linnut.


Vieras

#10

27.04.2012 14:34

ilvesten määrä on liian suuressa nousussa , kantaa leikattava ajoissa

Vieras

#11 Re: Re: On ihan totta

27.04.2012 21:19

#8: - Re: On ihan totta

Kyllä todella monessa metsästysseurassa on säädetty saaliskiintiöt kanalinnuille, jäniksille ja kauriille.

Täällä P-Savossa oli vuosien työllä saatu kasvamaan kauriskanta semmoiseksi, että siitä pystyi myös paistin ottamaan. Ilveksen räjähdysmäisen lisääntymisen seurauksena kauriskanta on tipahtanut yhtä räjähdysmäisesti.

Yhdenkin seuran alueella eleli yli 20 eläimen kanta. Ilves ja susi tekivät kahdessa-kolmessa vuodessa selvän yli 20:stä eläimestä. Nyt on jäljellä 3. Eiköhän nekin häviä viimeistään ensi talvena. Tämä pelkästään yhden n. 10000ha seuran alueella.

Kyllä ilveksiä, susia, kettuja yms. pitää myös olla, mutta liika on liikaa. Kummankohan kuoleman ilves valitsisi jos saisi valita: nopean haulisuihkuun, autuaan tietämättömänä sen tulosta vai hitaan, kitumalla tapahtuvan, nälkä kuoleman?

 

 


Vieras

#12 Re: Re: On ihan totta

27.04.2012 23:14

#8: - Re: On ihan totta

 

VASTAAN MYÖS ITSE:

 

Ilves syö talvella useita kertoja viikossa, koska sen saalistama eläin jäätyy (huolimatta siitä, että se aluksi makaa sen päällä). Ilves siis ei pelkästään syö, vaan hukkaa syötävää riistaa rajusti.

Kukaan metsästäjä ei ammu syötävää riistaa päivittäin tai useita kertoja viikossa ympäri vuoden. Lisäksi esimerkiksi lintujen metsästysaika on hyvin lyhyt sen lisäksi, että metsästysseurat asettavat nämä kiintiöt.

Metsästäjät itse tietävät, että ilveksen saalistamaan riistaeläinmäärään ei kukaan metsästäjä yllä. Toki tällaista voi teoriassa esittää, mutta niinkuin koko nykyaikainen luonnonsuojelu, se jää teoriaksi. Käytännöstä ei juuri mitään ymmärrerä tai paremminkin ei haluta ymmärtää, kun käytännön faktan kertoo metsästäjät, jotka nyt samalla luonnon käytäntöä seuratessaan ampuvat joillakin metsästysreissuilla (tästäkin on täysin väärä kuva luonnonsuojelujärjestöillä, ei metsästäjät ammu läheskään joka metsästysreissulla)


Vieras

#13

28.04.2012 11:55

Kaikki kauriit on loppu viimeiset tappoi ilvekset ruokinta paikan luota perättäisinä öinä ja jänikset myös on loppu.Meidän metsästysseura oli ilvesjahdissa vajaan 2 tuntia kun tuli kaato. 2 viikon päästä tavoitettiin samalta alueelta vielä 2 ilvestä.Oma tyttäreni on vuoden aikana kohdannut 3 ilvestä joissa voimakasjarrutus estänyt törmäyksen autolla.

Vieras

#14 Re:

28.04.2012 11:56

#13: -  

 


Vieras

#15

29.04.2012 20:21

Suurpetopoiltiikka järkevälle tasolle .Kaikki nurkissa pyörivät pedot lopettaa,Metsästys pitää kohdistaa haitta yksilöihin.
Suurpedot ja Luonto ry:n hallitus

#16 LEVITTÄKÄÄ TIETOA TÄSTÄ ADRESSISTA:

29.04.2012 21:45

Hyviä kanavia levittää tietoa tästä adressista ovat:
- facebook
- keskustelupalstat
- suomi24
- sähköpostia ystävillesi

Ps. On tärkeä levittää tietoa mahdollisimman monille, näin heille annetaan mahdollisuus mm. tämän adressin kautta vaikuttaa ylisuureen ilveskantaan.

Suomimetsä

#17 Voi teitä.

30.04.2012 16:04

Antaa kissojen ja muitten petoeläimien olla jo ja lopettaa tuo turhanpaivänen ihme touhu. Menkää Afganistaaniin sielä "saalis" ampuu takas.
Petoeläin

#18 Haittayksiköt.

30.04.2012 16:05

Ainuat haittayksikät olette te.
komppis

#19 Re: Haittayksiköt.

30.04.2012 21:28

#18: Petoeläin - Haittayksiköt.

Ketä tarkoitat? Et kai metsästäjiä?

Suurpedot ja Luonto ry

#20 VASTAA KYSELYYN - JA VAIKUTA

30.04.2012 21:36

KÄY VASTAAMASSA KYSELYYN JA VAIKUTA SUURPETOPOLITIIKKAAN:
http://www.kyselynetti.fi/vastaa/?kohde=8f33685
nugent

#21 olisi hyvä tappaa

01.05.2012 01:07

hyvää politiikkaa
Maltillinen

#22 Nyt entistä syvempään yhteistyöhön RKTL:n ja Riistakeskuten kanssa . Pää on avattu :)

01.05.2012 17:58

Eiköhän se ole parempi vaikuttaa petopolitiikkaan sisältäpäin. RKTL ja Riistakeskukset näyttävät tarvitsevan yhteistyökykyisten metsästäjien eräkokemusta petotilanteen kartoitukseen ja entistä täsmällisempään petopolitiikkaan. Saattaapi nimittäin olla että liian ärhäkkä ja hyökkäävä linja on asiallenne pelkästään haitaksi. Ohessa ote Suurpedot.fi sivulta.
"Tammi-helmikuun aikana ilveksiä laskettiin Pohjois-Savossa, Etelä-Savossa, Keski-Suomessa, Satakunnassa ja Uudellamaalla. Suomen riistakeskuksen ja Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen (RKTL) yhteistyönä toteutettu erillislaskenta täydentää nykyistä, suurpedoista tehtyihin havaintoihin perustuvaa kannanarviointia ja parantaa sen tarkkuutta erityisesti tiheän ilveskannan alueilla. Kattaviin maastolaskentoihin osallistui noin viisituhatta vapaaehtoista metsästäjää. Laskennan tulokset raportoidaan toukokuun lopussa."
http://www.suurpedot.fi/www/fi/ajankohtaista/index.php?we_objectID=58
Maltillinen

#23 Nykyinen ilveksen kaatolupakäytäntö on hyvä.

01.05.2012 18:25

#22: Maltillinen - Nyt entistä syvempään yhteistyöhön RKTL:n ja Riistakeskuten kanssa . Pää on avattu :)

Minusta syytä huoleen ei ole. Nykyinen kaatolupakäytäntö, jonka puitteissa osa myönnetyistä kaatoluvista jää jopa käyttämättä, lienee toimiva. Iveskannan säätely RKTL:n ja Riistakeskusten toimesta on siten onnistunut. Lisää ilveksen kaatoluvista ja kannan kehityksestä täällä :) http://www.suurpedot.fi/www/fi/ajankohtaista/index.php?we_objectID=57


Vieras

#24

01.05.2012 22:56

ai sillonko on kaikki okei kun kanta tuplaantuu muutamassa vuodessa ja osa ilveksistä kuolee nälkään?????

 

VARSINAISTA LUONNONSUOJELUA KERRASSAAN...... MUTTA SEHÄN NYT ON NÄHTY MITEN LUONNON SUOJELIJAT TERRORISOIVAT LUONTOA

Suurpedot ja Luonto ry

#25 TEIMME KYSELYN: LUE

02.05.2012 12:09

SUURPETOYHDYSHENKILÖT TYYTYMÄTTÖMIÄ RKTL:N TOIMINTAAN:
http://suurpedotjaluontory.nettisivu.org/2012/05/02/uutinen-8/