VAADIMME LISÄÄ ILVESTEN PYYNTILUPIA

Kommentoitu viesti

Maltillinen

#22 Nyt entistä syvempään yhteistyöhön RKTL:n ja Riistakeskuten kanssa . Pää on avattu :)

01.05.2012 17:58

Eiköhän se ole parempi vaikuttaa petopolitiikkaan sisältäpäin. RKTL ja Riistakeskukset näyttävät tarvitsevan yhteistyökykyisten metsästäjien eräkokemusta petotilanteen kartoitukseen ja entistä täsmällisempään petopolitiikkaan. Saattaapi nimittäin olla että liian ärhäkkä ja hyökkäävä linja on asiallenne pelkästään haitaksi. Ohessa ote Suurpedot.fi sivulta.
"Tammi-helmikuun aikana ilveksiä laskettiin Pohjois-Savossa, Etelä-Savossa, Keski-Suomessa, Satakunnassa ja Uudellamaalla. Suomen riistakeskuksen ja Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen (RKTL) yhteistyönä toteutettu erillislaskenta täydentää nykyistä, suurpedoista tehtyihin havaintoihin perustuvaa kannanarviointia ja parantaa sen tarkkuutta erityisesti tiheän ilveskannan alueilla. Kattaviin maastolaskentoihin osallistui noin viisituhatta vapaaehtoista metsästäjää. Laskennan tulokset raportoidaan toukokuun lopussa."
http://www.suurpedot.fi/www/fi/ajankohtaista/index.php?we_objectID=58

Vastaukset

Maltillinen

#23 Nykyinen ilveksen kaatolupakäytäntö on hyvä.

2012-05-01 18:25:49

#22: Maltillinen - Nyt entistä syvempään yhteistyöhön RKTL:n ja Riistakeskuten kanssa . Pää on avattu :)

Minusta syytä huoleen ei ole. Nykyinen kaatolupakäytäntö, jonka puitteissa osa myönnetyistä kaatoluvista jää jopa käyttämättä, lienee toimiva. Iveskannan säätely RKTL:n ja Riistakeskusten toimesta on siten onnistunut. Lisää ilveksen kaatoluvista ja kannan kehityksestä täällä :) http://www.suurpedot.fi/www/fi/ajankohtaista/index.php?we_objectID=57