Adressi kristillisten arvojen ja uskonnonopetuksen puolesta

Kommentoitu viesti

Myyryläinen
Vieras

#513 Ei vihan ja viholliskuvien lietsonnalle!

28.11.2010 14:42

Vieras nimittelee 511:dennessä ulkomaalaisia vihollisiksi. Toivottavasti tuollainen toisenlaisuuden pelko ja viha heitä kohtaan ei ole yleisempää kristittyjen keskuudessa. Tuollaista suhtautumista vierasmaalaisiin todella lietsotaan Raamatussa enkä yhtään ihmettele sen ilmenemistä kristillisissä piireissä. Toivoisin kuitenkin, että sama, tosin Raamatun vastainen avarakatseisuus jota jotkut kristityt pystyvät osoitttamaan toiseen sukupuoleen ja sukupuolielämässään toisin suuntautuviin, ulotettaisi myös suhtautumiseen erilaisiin ulkomaalaisiin. Se edellyttäisi, että jokapäiväisessä julkisessa ja yleisessä elämässä työnnetään uskonnollisuus taka-alalle, jätetään uskonto yksityiselle puolelle ja kohdellaan vastaantulevia ihmisiä ihmisinä. Tasavertaiseen kanssakäymiseen pääseminen edellyttää kuitenkin yhteiskunnalta neutraalia suhtautumista erilaisiin vakaumuksiin, uskonnot mukaanluettuna. Tasavertaista ja neutraalia suhtautumista edistäisi mainiosti neutraali ja objektiivinen sitoutumaton erilaisten vakaumusten sisältöjen opettaminen ilman niiden riittien harjoittamista. Siivotkaamme siis kouluista tunnustuksellinen uskontojen opetus.

Vaurio kysyy otsikossaan, saako hän olla uskovainen ja tukea uskontoa.  Kukaan, ainakaan ateisti, ei kai ole kieltämässä yksittäisten ihmisten uskonnollisuutta noudattaa se sitten miltei mitä tahansa oppisuuntaa.  Kaikkien kristittyjen suvaitsevaisuudesta toisuskoisia kohtaan en sen sijaan ole varma.  Saattaahan olla, että joku kristitty lahkolainen ei haluaisi sallia jonkun toisen kristillisen tai ei-kristillisen uskonopin muodon harjoittamista.   Sen sijaan tuollainen erottelu tai toisten uskonnollisten näkökantojen suosiminen toisia vastaan ei ole yhteiskunnan tehtävä, edes kouluopetuksen kautta.  Yhteiskunnan tulee olla uskontojen suhteen täysin neutraali vaikka yksittäiset yhteiskunnan jäsenet palvovat mitä jumalia tai ovat kokonaan palvomatta.

Vastaukset

antti vaurio porista
Vieras

#515 Re: Ei vihan ja viholliskuvien lietsonnalle!

2010-11-28 21:24:56

#513: Myyryläinen - Ei vihan ja viholliskuvien lietsonnalle! 

TEKOSYY!   SUOMALAINEN KULTTUURI ON HYVÄ ,ME HUOMASIMME JO SIINÄ. KALEVALA ON OSA SUOMEN KULTTUURIA.JOKAINEN SUOMALAINEN TIETÄÄ ,ETTÄ KRISTILLINEN ELÄMÄNTAPA TUO IHANTEELLISTA KOKEMUSTA.NYT JOTKUT IHMISET HALUA TUHOTA SUOMALAISTA KULTTUURIA .KAIKENLAISIA MAAILMAN IHMISIÄ TUODAAN VÄKISIN TÄNNE ILMAN LUVANANTOA,KOSKA EI OLE JÄRJESTELLYT INFORMAATIOITA,KANSANÄÄNESTYSTÄ JNE. SEN TARKOITUKSENSA ON SUOMEN KULTTUURIN TUHOAMISESTA.ANNETAAN JO LIIKAA ERIVAPAUKSIA MAAHANMUUTTAJILLE ESIM MUSLIMI KUNNIOITETAAN SEN MUKAISESTI SUURSIIVOTTAMALLA KOULUJA,PÄIVÄKOTEJA JNE .SHARIA-LAKI=ISLAMIN LAKI TOTEUTUU PIAN SUOMESSA.KOKOOMUKSEN SASI EHDOTTI UUDEN LAIN ,MUTTA PROFESSORI PUUTTUI SIIHEEN ASIAAN.SINÄ MYYRYLÄINEN  TEET PALVELUKSEN ISLAMILAISUUDEN TIELLE!!!!ME KRISTITYT VASTUSTAMME USKONNONOPETUKSEN LAKKAMISTA.TOTUUS ON AINA TOTUUS.