Kannabis lailliseksi

Kommentoitu viesti

insinööri

#3579

02.05.2012 11:10

"Itsehän täällä kaikki, "insinöörikin", vetoaa jatkuvasti alkoholin ja tupakan hirveään vaarallisuuteen ja vakaviin haittoihin osana tätä propagandaa (edelleen paskin veruke ikinä), jotan rationaalinen johtopäätelmäpäätelmähän ei ole, että siksi kanabiskin pitää sallia, vaan se, että ne muutkin olisi hyvä kieltää. "

Alkoholin ja tupakan vaarallisuus ei ole syy laillistaa kannabista, mutta se on vasta-argumentti sille, että "kannabis on vaarallista eikä sitä tule laillistaa". Kuten alkoholin ja tupakan laillisuusstatus osoittaa, aineen vaarallisuus ei poissulje sen laillisuutta.

"Miksi ihmeessä te maailmanparantajina itseänne pitävät edes haluatte sallia noin hirveitä aineita kuin viina ja tupakka????"

Kuka meistä on siinä asemassa, että on oikeutettu määrittelemään miten muiden tulisi elää. Jos ihminen haluaa polttaa tupakkaa tai juoda alkoholia, juokoon. Toisaalta alkoholin käyttö tulee käsittääkseni yhteiskunnalle suhteellisen kalliiksi, toisin kuin tupakka. Tupakan kieltämistä siis ei voi perustella edes taloudellisilla seikoilla.

"Itse käytän vähän alkoholia, tupakkaa en ollenkaan. Minulle on oikeastaan aivan sama jos nämä kiellettäisiin, mutta en silti aio tätä asiaa ruveta ajamaan. Mutta se, että vapautettaisiin vielä lisääkin myrkyjä, se on vaan typerää."

Toistelet tuota samaa mantraa ilman minkäänlaista faktapohjaa. Asia ei muutu faktaksi vaikka sitä kuinka hokee. Kieltolaki on osoittautunut täydelliseksi katastrofiksi, eikä se ole mikään salaisuus tiedepiireissä. Vaikka kuinka toistelisit tuota kieltolakifetissiä, ei se todeksi muutu.

"Yhteiskunta EI ole muuttunut, ja yleinen oikeustaju EI kannata huumeiden vapauttamista.."

Kyllä asenteet kannabista kohtaan ovat muuttuneet sallivimmaksi vuosi vuodelta. Tämäkin on ihan julkista tietoa, joka käy siitä THL:n paperista ilmi.

Jos vielä haluat jatkaa keskustelua, toivon että yrität pysyä asiassa, etkä nimittele vastapuolta. Se ei ihan oikeasti paranna sinun korttejasi. Täysin samalla tapaa voisin leimata sinut huumediileriksi, koska kannatat kieltolakia. Mutta en tee sitä koska se ei ole hyvien keskustelutapojen mukaista.

Vastaukset


Vieras

#3581 Re:

2012-05-02 13:49:16

#3579: insinööri -    Täysin samalla tapaa voisin leimata sinut huumediileriksi,

Siinähän leimaat. Teikäläisten mielipiteet ei minua hetkauta.

Voidaanhan me jatkaa keskustelua, mutta kun teillä ei ole mitään järkiargumentteja niin sde lienee turhaa. Ajamasi asia ei todellakaan muutu faktaksi vaikka kuinka jauhat sitä. kannabis on laiton huume, eikä se muuksi muutu vaikka kuinka jankutat "mutta kun alkoholi..." Samaten ovat nuo taloudelliset perusteet ovat lähinnä vitsejä. Huumepiireillä ei tule olemaan mitään mahdollisuutta vaikuttaa mihinkään. Varsinkaan tällaisilla nimilistoilla. Ainoa tapa vaikuttaa olisi saada riittävästi teikäläisiä (joko käyttäjiä tai "ymmärtäjiä") lakia säätäviin elimiin, ja siihen teitä nyt ei vaan ole läheskään tarpeeksi (30 000+ nimeä kuudessa vuodessa ei vakuuta ketään). Eli se siitä.