Vaasan musiikkiluokkien puolesta

Kommentoitu viesti


Vieras

#529 Re: Re: Re: Re: Re: Re: YHTEISTYÖ?

24.05.2012 21:00

#520: - Re: Re: Re: Re: Re: YHTEISTYÖ?

Mitä se rehtori tai ne rehtorit ovat tehneet? Käsittämätöntä. Mielestäni kumpikaan ei ole tehnyt muuta kuin yrittäneet hoitaa tehtävänsä. Ei ne ongelmat ratkea sillä, että ne lähtee, jotka yrittävät puuttua ongelmiin. Ongelmathan jäisivät.....

Vastaukset


Vieras

#547 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YHTEISTYÖ?

2012-05-26 17:25:27

#529: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: YHTEISTYÖ?

Niinpä. Rehtorit ovat hyvinpalkattuja virkamiehiä, joiden toimenkuvaan kuuluu myös työyhteisön hyvinvoinnnista huolehtiminen. Siitäkin palkka maksetaan. Jos ei oma osaaminen riitä, täytyy osata ainakin sen verran, että hakee apua oikeasta paikasta, näihin asioihin koulutetuilta ammattiauttajilta. Ja hakee apua ajoissa, jolloin tällaisia hävettäviä - ehkä Vaasassa ei osata edes hävetä - tapauksia ei synny. Ei riitä, että rehtorit yrittävät hoitaa tehtävänsä, ne on hoidettava. Kuten meidän muidenkin. Ei kukaan ole korvaamaton, eivät rehtoritkaan. Sanotaan, että hautausmailla on paljon niitä, jotka ovat luulleet olevansa...  Kyse on tässä onnettomassa tapauksessa siitä, että pienillä lillukanvarsilla, kuten joku jo totesikin, tässä todella erinomainen musiikinopettaja, paras laatuaan Vaasassa, pistetään sivuun. Ja vielä heppoisin perustein, epämiellyttävin toimenpitein, kun papereita lueskelee.

Kertovat, että musiikinopetuksen taso maassamme on aikamoisessa laskussa - opettajien osaaminen kasvaa vain ajan myötä, päivittäen, eikä niitä osaajia puskissa itsestään kasva.  Iällä tässä ei ole muuta merkitystä, kuin että Jurin kaltaisilta tulisieluisilta konkareilta voi aina odottaa laatua - oli laji mikä hyvänsä (toivottavasti ei ole sukupuuttoon kuoleva laji, kuten vähän vaikuttaa). Mutta vankasta musiikkitietouden perustasta hän ei tingi. Ei tietenkään, musiikkiluokistahan on kyse!

Halitulijallaa saa torvesta kuin torvesta jo hyvin pienestä pitäen.  Eikä nykyään kestetä hiljaisuutta, joka olisi huonosti tehtyä nykysivistyksen tuottamaa halitulijallaa paljon parempaa musiikkia.. Lapsi parat!